Marcelo: Számomra a Real Madrid jelenti az otthont

A Real Madrid brazil balhátvédje az UEFA hivatalos honlapjának adott interjút a Szuperkupa-mérkőzés előtt. Marcelo januárban már a tizedik évfordulóját ünnepli majd annak, hogy megérkezett a világ egyik legnagyobb klubjába. A 28 éves játékos tíz esztendő sikerei után most újabb trófeákra vágyik.

A Bajnokok Ligája győzteseként mit jelent az UEFA-szuperkupában játszani?
Ez nagyon büszkévé tesz engem és a csapattársaimat is. Annak az elismerése, hogy megnyertük Európa legnagyobb versenysorozatát.

Egyike vagy azon kevés játékosoknak, akik már kétszer is megnyerték a Bajnokok Ligáját. Tudod jellemezni azt a pillanatot, amikor Cristiano Rolando értékesítette a mindent eldöntő büntetőt Milánóban?
Megőrültem. Amikor Cristiano belőtte a büntetőt, rohantam, hogy megöleljem a családtagjaimat, akik közvetlenül a kispad mellett ültek. Nem lehet leírni, amit abban a pillanatban éreztem.

Játszottál a 2014-es UEFA-szuperkupában a Sevilla ellen. Mennyire fontos egy ilyen tekintélyes mérkőzés megnyerésével indítani?
Minden szurkoló számára fantasztikus lenne, ha a Szuperkupa megnyerésével indítanánk a szezont. Ez az idény első tétmérkőzése, a csapatok még szezon eleji formában vannak. A mostani egy nagyon mozgalmas nyár a Real Madrid játékosainak számára, de mindent bele fogunk adni, hogy megnyerhessük a trófeát és boldoggá tehessük a szurkolóinkat.

Hogyan képesek a játékosok fenntartani a győzelem utáni vágyukat egy ilyen sikeres idényt követően?
Nagyon sikeres idény volt az előző, de annak már vége, egy új és nagyon izgalmas év előtt állunk. A nyári szabadságot követően jól fel kell készülnöd, előnyt kell kovácsolnod az előszezonból a lehető legjobb módon, hogy készen állhass a rajtra. Minden egyes idény új kihívásokat rejt, mindig a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk. A játékosok mindig izgatottan várják az új szezont. Amióta csatlakoztam a klubhoz, megtanultam harcolni mindenért és beleadni mindent, minden egyes mérkőzéseken. Amikor a szabadságod töltöd, csak arra vágysz, húgy újra elkezdhess játszani.

Mindezt izgalmasabbá teszi, hogy az UEFA-szuperkupát Európa különböző városaiban rendezik meg?
Bárhová megyünk, érezzük a szurkolóink szeretetét. Az előszezon során jártunk Kanadában és az Egyesült Államokban is, éreztük az emberek szenvedélyét a klub iránt. Ez történik mindig, bárhová megyünk. Éreztük két évvel ezelőtt Cardiffban, és biztos vagyok benne, hogy Norvégiában sem lesz másképp. Ez mindig nagyon boldoggá tesz minket.

A honfitársad, Casemiro tavaly nagyon sok embert lenyűgözött. Melyek a legnagyobb erényei?
Nagyon régóta ismertem őt, az elmúlt években pedig rengeteg tapasztalatot szerzett. Már kétszer nyert Bajnokok Ligáját, pedig egy fiatal játékos nagy tehetséggel. Úgy gondolom, hogy Luka Modrić és Toni Kroos mellett a világ egyik legjobb középpályása.

Milyen edző Zinédine Zidane?
Nagyszerű ember, aki tényleg megérti a játékosait. Rövid idő alatt bizonyította tehetségét edzőként. Győztes tréner.

Mi lepett meg téged a legjobban a játékstílusában?
Szereti, ha mi birtokoljuk a labdát, ha pedig elveszítjük, akkor mindent bele kell adnunk annak érdekében, hogy visszaszerezzük. Ami azonban a legjobban meglepett, az a nyugalom, amellyel a dolgokat elmagyarázza nekünk.

Majdnem egy évtizedet követően mit jelent számodra a Real Madrid?
Olyan számomra, mint az otthonom. A Real Madrid mindent megadott nekem, ahogy a Fluminense is, amikor elkezdtem a pályafutásom. Hatalmas szeretetet érzek a klub iránt, számomra a Real Madrid jelenti az otthont és a világ legnagyobb klubját egyaránt.

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK