9 dolog, amit nem tudtál Asensióról

Az AS összegyűjtött néhány érdekes információt, adatot Marco Asensióról, a Real Madrid (és a spanyol válogatott) fiatal tehetségéről.

Van Basten

Asensiót a Milan és Hollandia legendás játékosa után nevezték el.

Hollandia

A középpályás édesanyja holland (innen a Van Basten imádat). Tavaly októberben a holland válogatott szurkolói petíciót indítottak #AsensioWillemseninOranje hashtaggel, jelezve a holland szövetség felé, hogy szeretnék, ha behívnák a játékost a válogatottba a csapat gyenge Eb-selejtezős szereplése után.

Spanyolország

De Asensio már debütált a spanyol válogatottban, miután egy remek szezont töltött kölcsönben az Espanyolnál, ahol a liga legtöbb gólpasszt adó játékosai közé sikerült kerülnie. Vicente del Bosque behívta az Eb előzetes keretébe, és egy órát játszott a bosnyákok elleni meccsen.

Európa-bajnok

Asensio minden spanyol junior válogatottban ott volt az U19-estől az U21-esig. Az U19-esekkel 2015-ben Európa-bajnokságot nyert, többek között Borja Mayoral és Jesus Vallejo társaként.

Del Bosque támogatása

A spanyol válogatott korábbi edzője nemrég így jellemezte őt: „a spanyol futball legnagyobb tehetsége”.

Debütálás

Asensio első profi mérkőzését 17 évesen játszotta a Mallorca együttesében a másodosztályban, csereként beállva a Recreativo ellen. Öt meccsel később már a kezdőben volt, 56 alkalommal játszott akkori csapatában, hét gólt szerezve.

Átigazolás

A Real Madrid 2014 decemberében csapott le az ígéretes fiatalra a Mallorcánál töltött idénye után. 3,5 millió eurót fizettek érte. Abból a pénzből, amit Pogbáért fizetett a United, 30 Asensiót lehetne venni.

A Barca érdeklődése

Amikor a Real Madrid csábította Asensiót, a Barcelona is megpróbálta megszerezni a játékost. A katalánok 1,5 millió eurót ajánlottak érte, amit a Mallorca visszautasított.

Espanyol

Kiko Casilla, José Callejón és Lucas Vázquez után Asensio is az Espanyolnál töltötte el a tanulóidőt, mielőtt visszatért a Madridba. A 2015/2016-os idényben csak Leo Messi, Luis Suárez, Koke, Neymar és Cristiano Ronaldo adott nála több gólpasszt.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK