Az ünneplés kulisszatitkai

A Real Madrid kedd este a Sevilla legyőzésével elhódította az UEFA-szuperkupát is. Zinedine Zidane csapata a kemény, fordulatos mérkőzést követően értelemszerűen nagy ünneplésbe kezdett. A spanyol Marca napilapnak köszönhetően betekintést nyerhetünk abba, hogy mindez hogyan is zajlott.

„Na, ki akarja megöntözni a mestert?” – hangzott el a kérdés a Lekrendal stadion öltözőjében, Trondheimban, szerdán, 00:15 környékén. A Real Madrid nem sokkal azelőtt hódította el az Európai-szuperkupát, és az ünneplés már megkezdődött.

Ramos és Marcelo, a két csapatkapitány kezdeményezésére hamarosan csatlakozott Lucas Vázquez, Morata, Casemiro, Kiko Casilla, Ruben Yáñez és Marco Asensio is. A delegáció megrohamozta a sajtószobát, félbeszakították az edzőt az épp esedékes interjúja közben, és leöntötték ásványvízzel. A pezsgő és a sör otthon maradt.

Egy hálával teli öntözés volt. A játékosok ezzel a gesztussal akarták értékelni Zidane bátorságát, azt a döntését, hogy csak olyan játékosokkal kezdett, akik július 17-e előtt csatlakoztak a kerethez ahelyett, hogy engedett volna a kísértésnek, és nevezte volna a döntőre Bale-t és Kroos-t is, vagy Modriccsal és Jamesszel a kezdőcsapatban állt volna fel. Zidane az öltöző kevésbé csillogó felének adta meg a lehetőséget, ők pedig azzal köszönték ezt meg neki, hogy tönkretették az öltönyét, de ő erre csak a szokásosan elegáns mosolyával válaszolt.

Az öltözőbe visszatérve, a Real vezetőedzője nem csatlakozott az ünnepléshez, ezt a játékosokra hagyta. Inkább visszavonult, hogy videófelvételről elemezze a játék bizonyos mozzanatait. Alkalmanként felemelte a fejét, és magához hívott valakit a játékosok közül, hogy értékelje a teljesítményüket. Egy-egy rövid megjegyzés, ami semmiképp sem zavarta meg az ünneplést. Az átázott öltönye is azt bizonyította, ismét van oka ünnepelni a Real Madriddal.

Jesé is csatlakozott

A játékosok bevonták az ünneplésbe azokat is, akik nem voltak velük Norvégiában, mint például Jesé Rodríguez. Nem felejtették el régi csapattársukat, fel is hívták FaceTime-on, hogy együtt örvendhessenek. Jesé aktívan részt vett a Bajnokok Ligája megnyerésében, és a csapattal együtt készült a szuperkupára Kanadában és az Egyesült Államokban. A zenés ünneplés összetevői a hangfalak, egy Iphone és Kiiara, Kent Jones, Calvin Harris és Rihanna slágerei voltak.

A mulatságban azok is részt vettek, akik Madridban maradtak, hogy tovább edzhessenek. Kroos, Bale, Pepe, Cristiano és Keylor Navas üzenetben gratuláltak Sergio Ramosnak, aki pedig hangosan felolvasott mindent a többieknek. A hiányzók is megkapták az ovációt, és a gondosan elcsomagolt győzelmi érméket is.

Álvaro Arbeloa először a közösségi hálózatokon, majd személyesen is gratulált volt csapattársainak. A spártai továbbra is Valdebebasban folytatja a felkészülést annak ellenére, hogy már nem a Real futballistája.

Zidane ölelései

Zidane, annak ellenére, hogy próbált végig a háttérben maradni, végül az ünneplés egyik főszereplőjévé vált. Először az „öntözés”, majd a többiek üdvrivalgásai közbeni játékelemzés, végül pedig az, hogy a csapat és a stáb összes tagját hálából megölelte. Senki nem maradt ölelés nélkül.

Mindközül a legkülönlegesebb volt Lucas Vázquez köszöntése. Látszott, hogy mennyire tiszteli, és mennyire hálás a szélső munkájáért és profizmusáért. Fel is emelte Vázquezt ölelés közben. Ramost és Carvajalt is ugyanolyan lelkesen üdvözölte: „Gratulálok az újabb gólodhoz!” – mondta a kapitánynak. „Dani, mi történt? Mit műveltél? Gratulálok, te szörnyeteg!” – súgta a döntő másik hősének, Carvajalnak.

Pózolás a trófeával

Az ünneplésről nem hiányozhattak a fotók, amiket a játékosok feltöltöttek a közösségi oldalakra. A trófeát és az érméket csókolgatták… Norvégiában Morata vette kézbe legtöbbször társai telefonjait, hogy megörökítse a boldog pillanatokat. „Nyomjad, Álvaro!” – kiáltotta Nacho és Benzema, majd egy, az öltözőben talált hirdetőtáblával próbálták javítani a kép fényviszonyait. A híres öntözős jelenet előtt fel is töltötték a Morata által készített képeket a közösségi oldalakra.

Zizou nem nagyon vett részt a fotózáson, de pózolt például a Lerkendal stadion füvén Benzemával, Varane-nal és fiával, Lucával, aki már a Tizenegyediket is velük együtt ünnepelte a San Siro-ban. Most azonban, mivel Keylor Navas hiányában őt nevezte Zidane harmadik számú kapusként, még éremben is részesült, és büszkén pózolt vele a mérkőzés után.

Öröm látni, hogy az öltözőben béke uralkodik, hogy a légkör ismét hasonlóan barátságos, mint Carlo Ancelotti idejében volt.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK