Morata visszatért

A fiatal spanyol madridistaként egy Bajnokok Ligáját, egy UEFA-szuperkupát, egy bajnoki címet, két Király-kupát és egy Spanyol Szuperkupát nyert. Morata stílusosan tért haza. Bemutatására 13:00-kor kerül sor a Bernabéu elnöki páholyában, a Real Madrid hivatalos honlapja az alábbi cikkben foglalta össze eredményeit.

2008-ban csatlakozott a klub akadémiájához, az U17-es csapathoz. Teljesítménye abban az évben annyira kiemelkedő volt, hogy az U19-esek között és a Real Madrid C csapatában is játszott. Ezt követően felkerült a Castillába, ahol kulcsszerepe volt a 2011/12-es feljutásban.

Ezt megelőzően az első csapatban is bemutatkozhatott. Miután behívták az Ajax és az Auxerre elleni BL-keretbe, illetve a Valencia elleni bajnoki keretbe, 2010 decemberében, a La Romaredában debütálhatott, ahogy a Real Madrid élő legendája, Raúl is. Az utánpótlásbázis játékosa a 3-1-re megnyert mérkőzés 89. percében állhatott be.

Morata

Címei madridistaként:

Annak ellenére, hogy a Castilla csapatának tagja volt, Morata részese volt a 2011-es Király-kupa győzelemnek és a 2012-es bajnoki győzelemnek is. A 2012/13-as idény a Spanyol Szuperkupa megnyerésével kezdődött, abban az idényben pedig egyaránt játszott a Castilla és az első csapat meccsein is. A következő idénye, amely az utolsó volt torinói kitérője előtt, igazán jól sikerült számára. 34 meccsen lépett pályára, 9 gólt szerzett, és nyert két trófeát: a Bajnokok Ligáját és a Király-kupát.

Visszatérése nem is kezdődhetett volna jobban, hiszen a csapat megnyerte az UEFA-szuperkupát, miközben a Sevilla elleni mérkőzésen kezdőként lépett pályára Trondheimben.

Eredményei Olaszországban:

Csaknem száz mérkőzést játszott a Juventusnál töltött két idény alatt, ahol alapemberré vált. Első idényében 46 meccs jutott neki, ezeken 15 gólt szerzett, miközben kulcsszerepe volt a bajnokság és a kupa megnyerésében is. A BL-döntőig is eljutott, ahol gólt is szerzett. A következő évben aztán 47 mérkőzésen lépett pályára, 12 gólt jegyzett és triplázott: bajnoki cím, kupa, Olasz Szuperkupa.

Morata

Válogatott:

A saját nevelésű játékos 13 alkalommal lépett pályára a felnőtt válogatottban, 6 gólt szerezve. Az Európa-bajnokságon is voltak kiváló meccsei, Spanyolország gólkirályaként zárta a tornát (3 gól), ami azt is jelentette, hogy a Cristiano, Bale, Nani, Paye és Giroud mellett a torna góllövőlistájának második helyén végzett. Az utánpótlás-válogatottakkal két Eb-t nyert (U21 – 2013 és U19 – 2011). Mindkét tornán ő volt a gólkirály.

Morata

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK