Hét pillanat, amelyek a Real Madrid legendái közé emelték Ronaldót

Ronaldo Nazário hamarosan visszatér a Santiago Bernabéuba, és Florentino Pérez tanácsadója, valamint a klub nagykövete lesz. Korábban öt évet töltött a csapatnál, számára azonban ez az idő is elegendő volt ahhoz, hogy a legnagyobbak között emlegethessük. A Marca összeszedte azokat a momentumokat, amelyek legendává tették.

Ronaldo 2002-ben, egy káprázatos világbajnokság után írt alá a Real Madridhoz és csatlakozott a Figo és Zidane fémjelezte galaktikusokhoz. Ez az igazolás teljesen új magasságokba emelte szupersztár státuszát, igaz, már előtte is az egyik legmagasabban jegyzett támadó volt.  

36 millió eurós vételárának kifizetése okos döntésnek bizonyult, a brazil támadó pályafutásának legjobb teljesítményét nyújtotta több mérkőzésen is a habfehér mezben. Amikor 2007 januárjában távozott, mindenki tudta, hogy a neve örökre beíródott a klub történelemkönyvébe, a következő hét pillanat pedig jól igazolja majd, hogy miért.

1. Az első madridi gólja
2002 október 6-án Ronaldo a 64. percben először lép pályára a Santiago Bernabéu gyepén, az első labdaérintésével két védőt ver meg, majd úgy lövi a labdát a kapuba, ahogy csak ő tudja.

 

2. Ováció az Old Traffordon
Ronaldo mindössze 62 perc alatt mesterhármast szerzett a Manchester United ellen az Álmok Színházában. Amikor Vicente del Bosque lecserélte őt, az angolok állva tapsolták meg a kiemelkedően teljesítő csatárt.

3. Ronaldo Diego Simeonét és Mono Burgost is zavarba hozta
14 másodperc alatt szerzett gólt a 2004/04-es madridi derbin, amelyre minden madridista emlékezni fog egy életen át, csakúgy, mint a matracosok jelenlegi edzője, Diego Simeone, aki képtelen volt megállítani a brazilt, és talán azóta is csúszik.

4. Egy gyönyörű, nem mindennapi félolló
Újabb emlékezetes gól a braziltól, ezúttal a 2004/05-ös idényből, amikor a Real Sociedad elleni mérkőzésen vett át egy beadást mellel, majd hagyta lepattanni, ezt követően pedig egy gyönyörű félollóval a hálóba bombázta azt.

5. Fekszik a kapus
Egy újabb találat a 2004/05-ös idényből. A Real Betis ellen Ronaldo Zidane-tól kap tanári labdát, majd játszik egy kicsit Pedro Contrerasszal, a Betis kapusával. A brazil elküldi a portást egy testcsellel jobbra, majd természetesen a hálóba pofozza a játékszert.  

6. Higgadt befejezés a Valencia ellen
Nem az előbb említett Contreras volt az egyetlen, akit faképnél hagyott a brazil a 2004/05-ös idényben, Santiago Canizares is megtapasztalhatta, hogy milyen érzés az, amikor egy portás a brazil lábai mellett hever.  

7. Csend a Camp Nouban
A 2005/06-os idényben Ronaldo honfitársa, Julio Baptista tanári passzát váltotta gólra egy leheletfinom mozdulattal. A síri csend nem maradt el a Barcelona szentélyében.    

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK