Cristiano Ronaldo: A Real Madridból akarok visszavonulni

Az UEFA-gála nem csupán a BL-csoportkör sorsolása miatt lehetett érdekes a Real Madrid szurkolói számára, hanem azért is, mert az Év Játékosa-díj döntőjében két blanco is szerepelt: Cristiano Ronaldo és Gareth Bale. Összefoglaljuk az este eseményeit.

Az UEFA-gálán kisorsolásra kerültek a BL idei kiírásának csoportjai. A Real Madrid együttese az első kalapból várhatta a sorsolást. A királyiak végül az F csoportba kerültek, a Borussia Dortmund, a Sporting Lisszabon és a Legia Varsó mellé. A csoportkör szeptember 13-14-én kezdődik és december 6-7-én fejeződik be. Az aktuális idény döntőjét Cardiffban, a Millenium Stadionban játsszák majd, 2017 június 3-án. Zidane csapata lehet az első, amely megvédi a BL-címét.

A Borussia Dortmund második helyen végzett a német bajnokságban, tavaly az Európa-ligában szerepelt, ahol a negyeddöntőig jutott. Ez lesz a tizenegyedik BL-csoportkörük. A Real Madrid eddig tíz alkalommal találkozott a német együttessel a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Sporting Lisszabon volt Cristiano Ronaldo karrierjének első állomása. A fővárosi együttes tavaly második helyen végzett a portugál bajnokságban. Egyetlen korábbi találkozásuk a Real Madriddal a 2000/2001-es idény csoportkörében volt (4-0 Madridban, illetve 2-2 idegenben).

A Legia Varsó lengyel bajnokként érkezett a BL-be, története során másodszor. Ez lesz az első alkalom, hogy a Real Madriddal találkoznak az európai hadszíntéren.

Cristiano Ronaldo tovább építi legendáját. A portugál támadó tegnap este megnyerte az UEFA Év Játékosa-díjat, vagyis az európai futballszervezet által lebonyolított szavazás szerint ő volt a 2015/2016-os idény legjobb játékosa. A díjátadóra a Bajnokok Ligája idei csoportkör-sorsolása után került sor. A portugál játékos csapattársát, Gareth Bale-t, illetve Antoine Griezmannt utasította maga mögé a legjobb három között. A díjat Ángel María Villar adta át.

Cristiano második alkalommal kapta meg ezt az elismerést, először két évvel ezelőtt. Ő az egyetlen játékos, aki a díj 2011-es odaítélése óta minden alkalommal ott van a legjobb három között.

A portugál gólvágó csodálatos idényt tudhat maga mögött, 51 gólt szerzett a Real Madrid színeiben: 35-öt a bajnokságban, 16-ot a BL-ben (amivel a sorozat gólkirálya lett), ráadásul ő értékesítette a mindent eldöntő tizenegyest a BL-döntőben. Az Európa-bajnokságon is diadalmaskodott Portugáliával, három góljának köszönhetően pedig holtversenyben Michel Platinivel az Eb-k történtének legeredményesebb játékosa lett, ráadásul ő az egyetlen, aki négy különböző Eb-n is gólt szerzett.

Cristiano Ronaldo:
„Igazán nagy megtiszteltetés ez egy csodás idény után. Mindenkinek szeretném megköszönni a szavazatát, a Real Madridnak, a játékosoknak és a portugál válogatottnak pedig a közös munkát. A csapattársaim alapvető fontosságúak voltak, ahogy minden évben. Ez nélkülük nem történhetett volna meg, nagyon hálás vagyok nekik.”

„A Real Madridból akarok visszavonulni, mivel ez a világ legjobb klubja. A célom az, hogy meghosszabbítsam a szerződésem és az általam szeretett klubnál maradjak. Szeretnék ezen a szinten játszani, keményen fogok dolgozni, hogy sikerüljön, ahogy minden évben. Remélem, hogy még sok címet nyerhetek. Büszke vagyok a BL-, és az Eb-győzelemre, mindkét alkalom megsiratott. Mindig is szerettem volna nyerni valamit Portugáliával, ez pedig most sikerült.”

„Keményen dolgozom. Ez a trófea is arra ösztönöz, hogy mielőbb felépüljek a sérülésemből. Ki kell élveznem ezt az elismerést, nem könnyű megnyerni. Még hosszú az út az Aranylabdáig, lépésenként kell haladnom. Nagyon boldog vagyok.”

Bale:
„Eddig a televízióból néztem ezeket az eseményeket, élőben itt lenni hihetetlen volt. A BL megnyerése csodálatos volt, Wales csapatával is remekül teljesítettünk, fantasztikus tornát játszottunk, sok embert megleptünk. Közel álltunk a döntőbe jutáshoz, ami jót tett az önbizalmunknak.”

„A csoport a Dortmunddal, Sportinggal és a Legiával nehéz, ahogy a BL-ben mindig az. De készen állunk az idényre, biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk a csoportból.”

„Keményen dolgozom minden nap, nagyszerű lenne egy újabb BL-döntőt játszani, amit ráadásul most Cardiffban rendeznek. Legutóbb itt megnyertük az UEFA-szuperkupát, jó lenne visszatérni.”

Florentino Pérez:
„Mindig az a célunk, hogy mindent megnyerjünk, a Real Madridnál ez kötelességünk. Idén erősítettünk a kereten, és van egy edzőnk, aki tökéletesen passzol a Real Madridhoz, nem lehet zavarba hozni. Tudja, hogy meg kell nyernünk a BL-t, a bajnokságot és a Király-kupát is.”

„Nagyon örülünk, mivel a Real Madridból két játékos is ott volt a legjobb három között az év játékosa szavazáson. Szerintem Cristiano díja az egyik leglenyűgözőbb idényének elismerése volt, mindent megnyert. Gareth Bale is megérdemli az elismerést, aki három éve érkezett és két BL-t is megnyert.”

Emilio Butragueño:
„Majd meglátjuk, hogy miként alakul a csoport, de tudjuk, hogy ebben a sorozatban mindig vannak nehézségek. A legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy első helyen végezzünk, ami nagyon fontos a legjobb tizenhat között. Ez egy csodás sorozat, a mi sorozatunk, a címvédés pedig nagy kihívás mindannyiunk számára.”

„Sokszor összecsaptunk már a Dortmunddal, tudjuk, hogy a szurkolóik támogatásával nagyon veszélyesek lehetnek. A 2000/2001-es idény óta nem találkoztunk a Sportinggal, a Legiával pedig még sosem mérkőztünk meg.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK