Zidane: Nem fogunk igazolni, de lehetséges, hogy lesznek távozók

A Real Madrid szombaton a Celta Vigo ellen játssza az idei első hazai mérkőzését. A találkozó előtt Zidane tartott sajtótájékoztatót, ahol beszélt a Celtáról, a keretről, Jamesről és Piqué megnyilvánulására is kitért.

A mérkőzésről
"Nagyon izgatott vagyok, ez lesz az idei első hazai mérkőzésünk, és szeretnénk a lehető legjobban bemutatkozni a közönségünknek. Jól kezdtük a bajnokságot egy nehéz ellenféllel szemben. Most ismét egy nagyon jó csapattal küzdünk meg. Ismerjük az erősségeiket, készen állunk a holnapi mérkőzésre. Jó érzés lesz látni a szurkolókkal teli stadiont. A Celta kemény ellenfél, nagyon szép futballt játszanak, de a tervünk emiatt nem változik. Első találkozónk hazai pályán, ezért mindent meg kell tennünk a győzelemért."

James
"James a Real Madrid játékosa. A válaszaim úgy tűnhetnek, hogy James távozását akarom, de ő egy ragyogó játékos, itt van velünk és szerződése van a klubbal. Igaz, hogy nem játszik sokat, és ebből lehetnek problémák, de szeretném, ha minden játékos fontosnak érezné magát. Nem beszéltem Jamesszel, ahogy senki mással sem. Én a csapattal beszélek."

Madridisták a válogatottban
"A játékosok és az elvégzett munkájuk a legfontosabb. Mindannyian megérdemelték a meghívót. Mindenki arra törekszik, hogy válogatott lehessen. Ebben a nagyszerű csapatban futballoznak, a világ legjobb klubjában, és fontos nekik, hogy a válogatottban is szerepelhessenek."

Morata
"Azt teszi, amit kérek tőle. Ha holnap gólt szerez, az nagyszerű lesz. Tetszik a hozzáállása, jól dolgozik. Fizikailag rendben van, és jó formát mutat. Folyamatosan küzd, és keményen dolgozik a labdákért. Remélem, így fogja folytatni, és sikerül gólt szereznie."

A keret
"Bármi megtörténhet augusztus 31-ig. Senkisem fog érkezni, de lehetséges, hogy lesznek távozók. Ezzel a kerettel kell dolgoznom, és nagyon boldog vagyok emiatt. Van néhány sérültünk és hiányzónk, de a keret bő, és szükségünk is lesz minden játékosra. Kemény szezon vár ránk. 23 vagy 24 játékos áll a rendelkezésemre. Cristiano és Karim nem fognak játszani és rajtuk kívül is lesznek hiányzók. Amikor mindenki visszatér, én fogom eldönteni, hogy ki játszik. Őszinte leszek, minden játékos fontos, és nem véletlenül vannak itt. Ha a Real Madridban játszol, az azért van, mert ragyogó futballista vagy."

Pique nyilatkozata
"Ebbe nem fogok belefolyni. Azt gondol, amit csak akar. Megnyertük a Bajnokok Ligáját, mindenkinek lehet erről véleménye. Keményen dolgoztunk, hogy sikerüljön a győzelem. Egy-egy mérkőzés lehet, hogy könnyebbnek tűnik, de a Bajnokok Ligájában az egész sorozat végéig ki kellett tartanunk, és ez nem egyszerű. Azt is mondta, hogy megnyerték a bajnokságot, és ővék Spanyolország legjobb csapata. Ha megnyered a bajnokságot, joggal nyilatkozhatod ezt. Igyekszünk ezen változtatni, mindent megteszünk, hogy idén mi nyerjünk."

Casillas kimaradt a válogatottból
"Ebbe most nem akarok belemerülni. Jól ismerem Casillas-t, de tiszteletben tartom az edző döntését."

Marcelo visszatérése a válogatottba
"Marcelo most nem jobb, mint korábban volt. Marcelo az Marcelo. Egyedülálló és nagyon jó játékos. Nagyon örülök, hogy ismét válogatott. Fontos játékosa a hazájának és a Real Madridnak egyaránt."

Isco
"Fájdalmat érzett a bokájában. Múlt héten kapott egy rúgást, nem épült még fel. Abbahagyta az edzést, holnap nem lesz bevethető."

Varane
"Varane nem akar eligazolni, annak ellenére sem, hogy érkezett érte néhány nagy ajánlat. Fontos nekem és a csapatnak is. Megmutatta az első két mérkőzésen, hogy ragyogó formában van. Négy nagyszerű középsővédővel dolgozhatok, de csak kettő játszhat egyszerre."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…