Mayoral: Mindig is élveztem Asensio játékát

Borja Mayoral a több játéklehetőség és a fejlődés érdekében nyáron Wolfsburgba helyezte át székhelyét. Saját elmondása szerint mindent meg fog tenni azért, hogy végül sokkal jobb játékosként térhessen vissza. A fiatal támadóval a Marca készített exkluzív interjút, melyben az előtte álló kihívásokról beszél.

Hogy fogsz hozzászokni a németországi élethez?
Örülök, hogy újabb tapasztalatokat szerezhetek. Most még egy kicsit nehéz, mert a futball itt teljesen más, illetve még sosem voltam távol az otthonomtól.

Az ételek és a nyelv?
Az elmúlt néhány napban a szüleim hoztak nekem ételt Madridból, édesapám hentesétől. Ez igazi luxus! (nevet) Már vettem jó néhány nyelvórát, heti kétszer tanulom egy tanárral.

Mit gondolsz az első külföldi tapasztalatodról?
Úgy gondolom, hogy a Bundesliga ideális arra, hogy játékperceket kapjak, tapasztalatot szerezzek, így pedig jobb játékossá váljak. Igazság szerint sok spanyol ment Németországba az elmúlt években. Ez egy erős bajnokság, a La Liga után a világ egyik legjobbja. A stadionok tömve vannak, az emberek szurkolnak, az ország csodaszép. Minden adott ahhoz, hogy egy fiatal játékos beilleszkedjen.

Mi fog hiányozni?
A hazai környezet. Már megszoktam, hogy minden nap látom. Sosem hagytam el a házunkat, mindig a szüleimmel és a testvéremmel laktam. Ez az, ami hiányzik, de most, hogy a testvérem is velem lakik, sokkal élvezhetőbb.

Igaz, hogy vannak kemény játékosok?
Egy kicsit agresszívabbak, de megszoktam.

Ha Madridban a legjobbaktól tanultál, most a Wolfsburg leigazolt egy legendát, Mario Gomezt.
Két hete vagyok itt, jól megvagyok vele. Nagyszerű ember, ráadásul beszél spanyolul. Tanulni fogok tőle, ő a német futball egy nagy alakja.

Milyen az U21-es csapat?
Nagyon büszke vagyok, hogy itt lehetek, Spanyolországnak remek csatárai vannak. Az, hogy olyan nagy játékosokkal versenghetek, mint Santi Mina, Inaki Williams és Munir El Haddadi, csodálatos dolog számomra, ők a spanyol bajnokság remek játékosai.

Mit gondolsz Asensióról?
Mindig élveztem nézni a játékát, szerencsére játszhattam is vele. Amellett, hogy kiváló játékos, remek ember is, megérdemel mindent, ami most történik vele.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK