Zidane: Az eltiltás érthetetlen és abszurd

A Real Madrid edzőjének mind a négy gyermeke akkor csatlakozott a klub utánpótlásához, amikor az édesapjuk valamilyen tisztséget töltött be.

A FIFA által 2016. január 14-én kiszabott – és a FIFA Fellebbviteli Bizottsága által 2016. szeptember 8-án megerősített eltiltás indoklásának legalább egy része egészen biztosan hibás kell, hogy legyen. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség ugyanis szabálytalanságot talált Zinedine Zidane négy gyermekének a szerződtetése ügyében is. Ugyanakkor a klub jelenlegi edzőjének mindegyik gyermeke akkor csatlakozott a Real Madrid utánpótlásbázisához, amikor az édesapjuk valamilyen tisztséget töltött be.

Enzo
Zidane legidősebb gyermeke 1995-ben született Bordeaux-ban, a Real Madrid utánpótlásához pedig 2004-ben csatlakozott, amikor Zinedine még aktív labdarúgóként erősítette a klubot. Azóta folyamatosan haladt előre a ranglétrán, és idén nyáron már az első csapattal edzőtáborozott Kanadában és az Egyesült Államokban.

Luca
A Zidane-család kapusa szintén 2004-ben, hatévesen érkezett a Real Madridhoz. A fejlődése az elmúlt években kiemelkedő volt, így idén már Santiago Solari kezei alatt a Castilla játékosa.

Theo
Theo, aki már az idei szezonban is bemutatkozott egy hatalmas góllal a Cadete B játékosaként, 2010 nyarán került a Real Madridhoz. Pont akkor, amikor Zinedine José Mourinho segítőjeként (bár nem trénerként) visszatért a klubhoz. Theo nyolcéves kora óta folyamatosan a Real Madridot erősíti.

Elyaz
A legkisebb testvér alig három éve van a Real Madridnál. 2013-ban érkezett… pont abban a szezonban, amikor az édesapja Carlo Ancelotti másodedzőjeként kezdett dolgozni a klubnál.

Mint a négy eset is bizonyítja, a Real Madrid kizárólag akkor szerződtette – az egyébként spanyol állampolgár – gyermekeket, amikor az édesapjuk a klub alkalmazottja volt. Ennek megfelelően – és Zinedine Zidane nyilatkozataival összhangban – teljesen értelmetlen a gyermekek veszélyeztetéséről, esetleges kihasználásukról beszélni. A FIFA mégis szabálytalannak ítélte meg az esetüket, ami miatt két átigazolási időszakra eltiltották a Real Madridot új játékosok szerződtetésétől.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK