Zinedine Zidane: Cristiano játszani fog

A Real Madrid az Osasuna csapatát fogadja hétvégén a Santiago Bernabéuban, a mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

Cristiano Ronaldóról: „Örülünk, hogy újra itt van velünk, megpróbáljuk majd biztosítani, hogy jól érezhesse magát. Ez az első mérkőzése az idényben, 60 napja nem lépett pályára, de holnap velünk lesz és játszani fog. Nem egyeztünk meg semmiben. Egy sérülés után tér vissza, meg kell próbálnom biztosítani, hogy minden egyes nap velünk dolgozhasson és készen álljon a mérkőzésekre. Fontos játékos a csapat számára, azt szeretném, ha mindig velünk lenne.”

Az Osasuna csapatáról: „Nincs kétségem afelől, hogy a Bernabéu-népe mögöttünk áll majd. Ez segít majd abban, hogy erősek legyünk és megszerezhessük a három pontot. Hallottam, hogy néhányak szerint könnyű lesz, de én nem így vélem, az Osasuna megpróbál majd jól játszani, ezért fel kell készülnünk. Örülök, hogy majdnem minden játékosom bevethető, ahogy annak is, hogy több fontos játékosunk is visszatérhet. Ez csupa jó hír számomra.”

A bajnokság fontossága: „Jelenleg a bajnokság jelenti a legnagyobb prioritást számunkra, de a többi sorozat is nagyon fontos. Ezért dolgozunk minden nap. Tudjuk, hogy a bajnokság a legnehezebb, hiszen minden héten nyernünk kell. Tavaly egyetlen ponttal maradtunk le, de idén szeretnénk megnyerni a La Ligát, ahogy több csapat is. Harcolni fogunk.”

A keret: „Megpróbálok a lehető legőszintébb lenni a játékosaimmal. A keret 24 játékosból áll, de csak 11-en lehetnek a kezdő sípszó elhangzásakor a pályán, majd mindössze három cserelehetőségünk van. Mindig azt mondtam, hogy a csapat a legfontosabb dolog, ez ezután sem változik. Vannak játékosok, akik többet játszanak majd, mint a többiek, de egy nagy klubnál ez normális.”

Jamesről: „Itt van velünk, jól érzi magát. Nincs benne a holnapi keretben, ahogy Casemiro és Marcelo sem. Kicsit késve érkeztek vissza. 21 nap alatt hét mérkőzést játszunk majd, szóval mindenkinek adnunk kell egy kis pihenőt. Örülök, hogy minden játékosok visszatérhet. A kezdőcsapatot holnap láthatja mindenki, vannak játékosok, akik képesek pótolni a hiányzókat.”

Benzema állapota: „Velünk lesz holnap, ez a fontos. Visszanyerte az erőnlétét, de soha nem mondhatjuk biztosan, hogy nem sérül meg újra. Jobban érzi magát, mint eddig bármikor, ez a legfontosabb, hiszen nem érez fájdalmat. Ha bekerül a keretbe, az azért van, mert százszázalékos állapotban van. Ő egy kulcsjátékos számunkra, szóval fontos, hogy jól érezze magát és elfelejthesse a sérülését. A kezdőcsapatot majd holnap állítjuk össze, de a terv az, hogy adunk neki néhány percet, hiszen készen áll a játékra.”

Keylor Navas felépülése: „Nem tudok pontos dátumot mondani a felépülését illetően. Boldog, hogy újra velünk edzhet, ez számunkra is jó hír, de egyelőre nincs olyan állapotban, hogy a keretbe kerülhessen. Meglátjuk, hogy a következő hetekben hogy érzi majd magát.”

Coentrao és Isco: „Isco közelít a teljes felépüléshez. Jól van, de még nem edzett a társaival, majd csak a jövő héten. Fábio esete más, türelmesebbnek kell lennünk. Már most játszani szeretne, de van egy regenerációs terve, ezt pedig tiszteletben kell tartani.”

A FIFA büntetése: „Nem értem. A klub a lehető legjobb módon próbálja intézni a dolgokat. Beszélhetek a gyerekeimről, akik itt születtek és itt töltötték az egész életüket. Abszurd, hogy nem játszhatnak. Nem léphetnek pályára, és nekem kell megmagyarázni, hogy miért. Türelmesnek kell lenniük, nem tehetünk semmit sem jelenleg. Remélem, hogy ez az egész gyorsan megoldódik. Nem értem a szankciót, frusztráló és igazságtalan. A klub mindent meg fog tenni azért, hogy változzon a helyzet. Nem mondhatok többet. Várnunk kell, hiszen a büntetés még csak most lett kiróva. Remélem, hogy a dolgok gyorsan megoldódnak. Ha erről beszélek, az nem old meg semmit.”

A szankció ártalmas lehet a keretre: „Nem hiszem, hogy így lenne, hiszen nagyon elégedett vagyok a jelenlegi kerettel, ráadásul sok játékosunk van. A büntetés megtörtént, jelenleg nem tudunk semmit sem tenni. Elégedett vagyok a játékosaimmal, ők pedig boldogok itt. Ha ugyanebben az összeállításban kell két vagy három évig folytatnunk, akkor is boldogok leszünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…