Zinedine Zidane: Luka kiérdemelte, hogy a szurkolók állva tapsolják

Az Osasuna ellen hazai pályán elért 5-2-es győzelmet követően Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos és Luka Modric válaszoltak az újságírók kérdéseire, és elemezték a három pont megszerzésével véget ért mérkőzést.

Zinedine Zidane

A kezdőcsapatról: „Ma így döntöttem. A válogatott szünetet követően gondolkodnom kellett a rotáláson. Nagyon sok mérkőzés áll még előttünk, a keretünk mély és jó játékosokból áll. Szerdán egy újabb mérkőzés vár ránk, meglátjuk, hogy mi történik majd. Szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot, meg akarjuk nyerni azt a mérkőzést is. Mindent bele fogunk adni minden egyes meccsen.”

Rögzített helyzetek: „Sok időt töltünk a rögzített helyzetek gyakorolásával az edzéseken, hiszen ez fontos eleme a játéknak, ráadásul néha pont ezek a szituációk hozhatnak áttörést számodra. Van néhány játékosunk, aki nagyon jó a levegőben. A győzelemre és a három pontok megszerzésére koncentrálok. Fontos megjegyezni, hogy olyan játékosokkal a pályán diadalmaskodtunk ma, akik nem mindig jutnak annyi lehetőséghez, mint a társaik.”

Luka Modricról: „Mind tudjuk, hogy milyen játékos ő. Nincs szüksége túl sok utasításra. Jól teljesít, nagyon tapasztalt. Boldog vagyok, és nem csak a mai teljesítménye, hanem az ováció miatt is, amit kapott a lecserélésekor. Megérdemli az állandó erőfeszítései miatt, ez nem csak a mai teljesítményének köszönhető. Nagyszerű srác, elégedett vagyok vele.”

Cristianóról: „Nem állapodtunk meg semmiben. Boldog volt, hogy újra velünk lehetett. Élveztem, hogy láthattam őt akcióban, ahogy mindenki más is, aki szereti Cristianót. Azt szeretném, ha mindig itt lenne velünk. Ma egy órát játszott, meglátjuk, hogy szerdán pályára lép-e. Majdnem 60 nap telt el íz utolsó mérkőzése óta, most pedig 21 nap alatt 7 meccs vár ránk. Óvatosnak kell lennünk. Remélem, hogy sok gólt szerez majd a jövőben. Minden rekordot megdönt, biztos vagyok benne, hogy eléri a 100 találatot a Bajnokok Ligájában.”

Benzemáról: „Úgy vélem, jól teljesített, egy számára új pozícióban, Morata mögött. Képes volt pályára lépni és tartani 30 percen át a lépést a többiekkel. Elégedett vagyok azzal, amit csinált. Készen áll arra, hogy 90 percet játsszon. Meglátjuk, hogy mi lesz szerdán. Ha pályán van, akkor képes veszélyt teremteni.”

Kovacicról: „Megpróbálom elérni, hogy rendelkezzen azzal a magabiztossággal, amire szüksége van a pályán. Jó játékos, aki szép dolgokat csinál. Elutazott a válogatottba, a visszatérést a szünet után nem egyszerű. Játszani szeretne, ezt az edzéseken is bizonyítja. Amit láttam tőle ma, azok után csak boldog lehetek.”

Jobbhátvéd pozíciója: „Nehéz összeállítani a kezdőcsapatot. Van két játékosunk, akik nagyszerűek ezen a poszton. Elégedett vagyok azzal, amit Danilo nyújtott, nagyon profi játékos. De mit is mondhatnék Carvajalról… Mindig szintet lép, valahányszor csak játszik. Sok mérkőzés áll előttünk, mindketten játszani fognak.”

Cristiano Ronaldo

A visszatéréséről: „Nagyszerű érzés, nagyon boldog vagyok. Volt néhány pillanat, amikor ideges voltam, de ez normális egy sérülés után. Boldog vagyok, hiszen nyertünk és gólt is szereztem.”

A bajnokság: „Minden lehetséges trófeát meg akarok nyerni, így szeretném, ha a bajnoki címet is megszereznénk. Ez egy olyan cím, amiért harcolni fogunk. A csapat jónak, szilárdnak tűnik. Jól kezdtük az idényt, remélem, hogy a folytatás is hasonlóan jó lesz. Az idény hosszú, de biztos vagyok benne, hogy megnyerjük a bajnokságot.”

Jövője a Real Madridban: „Jelenleg semmi mást nem tudnék elképzelni, csak a Real Madridban látom a pályafutásom folytatását. Ez a világ legnagyobb klubja, a legjobb játékosok itt vannak. Tényleg szeretném itt folytatni, és itt akarom befejezni a pályafutásomat.”

Kezdődik a bajnokok Ligája: „A Sporting rengeteget jelent számomra, hiszen minden ott kezdődött el. Most azonban a Real Madrid mezéért küzdök, így győzni szeretnék.”

Sergio Ramos

A mérkőzésről: „A cél a győzelem megszerzése volt. Folytatnunk kell a fejlődést, különösen a védelemben. Mindig arra törekszünk, hogy ne kapjunk gólt. Szerettünk volna meghatározók lenni, folyamatosan birtokolni a labdát, de a körülmények ezt nem mindig tették lehetővé. Mindent beleadtunk a három pont megszerzéséért. Kezdetben a talaj puhább, nedvesebb volt, ez lehetővé tette a labdatartást, de később, amikor száradt, a dolgok nehezebbé váltak. Ez azonban nem mentség. Jó formában vagyunk, visszatért néhány sérült játékosunk, nagyon boldogok vagyunk.”

Célok: „Minden egyes trófeát megpróbálunk majd megnyerni. Eltelt jó néhány év, mióta utoljára megnyertük a bajnokságot, úgyhogy a La Liga az egyik vágyunk, de a Real Madridnál kötelesség minden egyes címért harcba szállni és több dologra koncentrálni egy időben.”

Luka Modric

A győzelemről: „Szép születésnapi ajándék volt. Nagyon örülök a gólomnak és a teljesítményünknek is. Szeretném megköszönni a szurkolóknak azt a szeretetet, amit minden egyes nap kapok tőlük. Azt szeretném még hozzátenni, hogy én mindig a tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani.”

Cristiano Ronaldo visszatérése: „Sokat jelent számunkra a tény, hogy visszatért. Nagyszerű játékos, a teljesítménye, a vezető képességei nagyon fontosak a pályán. Biztos vagyok benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre erősebb lesz. Ma felkerült a neve a gólszerzők közé, és nagyon jól játszott. Számomra ő a világ legjobbja, de nem szeretném senkivel összehasonlítani. Élveznünk kell, hogy láthatjuk őt és Messit is játszani.”

A Sporting elleni mérkőzésről: „JÓ formában vágunk neki a Bajnokok Ligájának. Többen is visszatértek, most már bevethetők, ez számít igazán. Szoros verseny van a pozíciókért, ez pedig mindenki számára jó dolog.”

Minőség a széleken: „Lenyűgöző keretünk van. Minden egyes posztra van kettő vagy három játékosunk, ennek nagyon örülünk. Egyszerűen csak folytatnunk kell a munkát és fejlődni minden egyes mérkőzésen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK