Morata: Gyerekkorom óta vágytam egy ilyen gólra a Bernabéuban

A Sporting elleni emlékezetes győzelmet követően Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo, Álvaro Morata, Kiko Casilla, Casemiro, Raphael Varane és Lucas Vázquez álltak az újságírók rendelkezésére.

Cristiano Ronaldo

„Egy kicsit laposan kezdtünk, de ilyen a futball, ilyen a Real Madrid, a nagy fordítások is ennek a mitikus stadionnak a részei.”

„Fontos gól volt, amikor már majdnem befejeződött a mérkőzés. Nem lepett meg a Sporting teljesítménye, jó képet akartak mutatni magukról, meg akarták nehezíteni a dolgunkat. Abban bízom, hogy mindig tudok valamit adni a Real Madridnak a jó teljesítményemmel, góljaimmal. Mindig segíteni akarok.”

„Egy olyan csapat ellen lőttem gólt, amelynél az alapokat tanultam, aminek mindig helye lesz a szívemben, és amelyet nagyon tisztelek. Ezért nem ünnepeltem.”

„Raúl a barátom, eljött hozzánk a napokban, kiváltság hallgatni őt. Mind emberként, mind játékosként csodálom.”

„Ez a meccs figyelmeztetés is volt egyben. Nem kezdhetjük ilyen gyengén a mérkőzéseinket, mivel a csapatok feltörlik velünk a padlót, ezt pedig nem akarjuk. A csoport élén akarunk végezni és nyerni akarunk.”

Zinedine Zidane

„Boldog vagyok, hogy megszereztük a három pontot. Megnehezítették a dolgunkat, de nem adtuk fel. A legfontosabb az volt, hogy meglegyenek a pontok. A cseréktől azt vártam, hogy adnak valami pluszt, és ezt meg is tették. Elégedett vagyok James, Lucas és Morata játékával is.”

„Az első 80 percben is jól játszottunk. Egy keményen küzdő csapattal álltunk szemben, leginkább az első félidőben. Az első gól után jobban játszottunk, domináltunk, jó helyzeteket dolgoztunk ki. Amikor az ellenfél térfelén játszol, az mindig más.”

„Nem volt váratlan győzelem. Nem tudom, hogy megérdemeltük-e vagy nem, mindenesetre az biztos, hogy az utolsó pillanatig hittünk a győzelemben. A lefújásig menni kell előre, egységes csapatunk van, mindenki nagyon összpontosít, bármikor meg tudjuk teremteni a különbséget. Ezt ma is láthattuk, bár azt tudjuk, hogy a teljesítményünk nem volt tökéletes.”

„Kielemezzük a játék azon elemeit, amelyek nem tetszettek. Tudom, hogy képesek vagyunk ennél jobb játékra. De ahogy mondtam, egy olyan csapat ellen játszottunk, amely a saját játékát játszotta és megnehezítette a dolgunkat. Ez a BL, a futballban pedig semmi sem könnyű. Nincsenek könnyű meccsek.”

„Úgy gondolom, hogy Benzema jól teljesített, annak ellenére, hogy nagyon sokáig nem játszott. Számítottunk rá, hogy kicsit lassabban kezdi a meccset, mert sokat hagyott ki. Most még csak az idény elején vagyunk, tudunk javulni. Látom, hogy az egész keret összpontosít és elszánt, keményen dolgozik. Minden játékos tudja, hogy adhat valamit a csapatnak.”

„Mi vagyunk a Real Madrid, tudjuk, hogy minden meccsünk nehéz lesz, az ellenfeleink pedig meg fogják nehezíteni a dolgunkat. Sosem dobtuk be a törölközőt, ez pedig nagyon fontos. Óriási erőfeszítéseket tettünk. Ha így nyersz meg egy meccset, az nagyon sokat jelent a keretnek. Ez az, amit magammal viszek, mosollyal, nyugodtan térek haza. Minden meccsünket nem nyerhetjük meg 5-0-ra. Ma meg kellett szenvednünk, de megvan a három pont.”

„A csatáraitól azt kéri az ember, hogy lőjenek gólokat. Elégedett vagyok Morata mai teljesítményével. Nem kezdett, de amikor beállt, remek munkát végzett. Ma megteremtette a különbséget, egy másik alkalommal Karim, vagy valaki más lesz. Sok játékosom van, akitől számíthatunk erre. Szerencsés vagyok, hogy ilyen erős keretem van.”

„James jelenleg nem kezdő, de az lehet, függetlenül attól, hogy mit mutatott ebben a 15 percben. Ma ő is kitűnő volt, de a napi munkája alapján ítélem meg. Elégedett vagyok vele. Tudjuk, hogy milyen játékos, meg fogja kapni a lehetőséget.”

„A Real Madrid történelme mindenki számára ismert. A szurkolók az ilyen meccsekért jönnek a stadionba. A mai nehéz volt, de a szurkolók jól érezték magukat. Ez a Real Madrid. Tudjuk, hogy bármikor képesek vagyunk megteremteni a különbséget.”

„A Sporting nem lepett meg. Nagyon nehéz ellenfél, ezt megmutatták. Nem tudom, hogy igazságos-e az eredmény, ezt nem kommentálnám. Nem dobtuk be a törölközőt, erős jellemről tettünk tanúbizonyságot, óriási erőket mozgósítottunk és ennek meglett a gyümölcse.”

Álvaro Morata

„Nem kezdtük jól a meccset, de ez a Real Madrid, ilyen dolgok történnek ennél a klubnál, ebben a stadionban. Boldogan megyünk haza. A hitünk megmaradt, megmutattuk, hogy egészen a lefújás pillanatáig van esély a győzelemre.”

„A foci néha nem igazságos. Nem vagyok benne biztos, hogy igazságos eredmény született, de győztünk, és ez a legfontosabb. A csoportelsőségért kell küzdenünk, ezt pedig a végsőkig szem előtt tartjuk.”

„Tudtam, hogy James oda fogja tenni a labdát; mindent beleadtam a fejesnél, és bement. A célom az, hogy itt legyek sikeres, és ezért dolgozom. Így szeretném folytatni, gólokat akarok lőni. Egy ilyen gól a BL-ben hazai pályán gyerekkorom óta az álmom volt.”

„Egyre jobban vagyok, egyre jobban megértem a társaimat. Egy ilyen csapat alapvető fontosságú a címek megnyeréséhez. Egy csapat vagyunk, készen kell állnunk a játékra bárki is legyen az ellenfél. Ez a világ legjobb klubja, vannak fenomenális játékosaink, akiknek játszaniuk kell.”

„Zidane elmondta, hogy nem mindig lehet fordítani, hogy fontos az összpontosítás és a végsőkig kell harcolnunk, ahogy ma is tettük.”

Casemiro

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de képesek voltunk három nagyon fontos pontot megszerezni egy erős csapat ellen, ami jó kezdés. Minden játékosnak jár a dicséret, mert sosem adták fel. Erről szól a Real Madrid, sosem adjuk fel.”

„Szerintem nekünk van a legjobb keretünk, mivel ha változtatnunk kell, legalább ugyanolyan jól, ha nem jobban játszunk. Akik beállnak, mindig segíteni akarnak a Real Madridnak.”

Kiko Casilla

„Ez egy igazi BL-este volt a Bernabéuban, lenyűgöző volt. Mintha egy negyeddöntő vagy elődöntő lett volna, amin a szurkolók remek hangulatot varázsoltak. Ez volt az első meccs, komoly teszt volt számunkra, de nem veszítettük el a reményt, képesek voltunk a győzelemre.”

„Nem jött jól a góljuk. Összeszedettek voltak. De a végén, köszönhetően annak, hogy elfáradtak és a mieink milyen kiváló játékosok, Cristiano gólt tudott lőni, ezután pedig meg tudtuk fordítani a mérkőzést Morata góljával.”

„Mondtam Moratának, hogy megérdemelte ezt a kemény munkáért, amit minden nap végez, és a küzdelemért, amit minden meccsen láthatunk tőle. Most meg kell vizsgálnunk, hogy miben hibáztunk, ki kell javítanunk ezeket. Ezt a sorozatot fontos győzelemmel kezdeni, mi pedig pontosan ezt tettük.”

LucasVázquez

„A Real Madrid sosem adja fel, mindig a végsőkig harcol, ma is így tudtunk nyerni. A BL-ben nincsenek könnyű meccsek, a ma esti meglehetősen nehéz volt. Vezettek, de végül mi kerültünk ki győztesen a meccsből.”

„Amikor az edző kiválaszt, megpróbálok mindent beleadni a csapatért, hogy megszerezzük a győzelmet. Szerintem Moratának, Jamesnek és nekem is erősen kellett beszállnunk a meccsbe, hogy változtassunk, és ez sikerült.”

„A Sporting nehéz ellenfél volt ezen a kemény meccsen, úgyhogy örülnünk kell a győzelemnek. A Bernabéuban minden meccs különleges, de a BL-ben talán még inkább. Ma este végig tüzeltek minket a szurkolók.”

„Cristiano minden meccsen megmutatja, hogy ő a világ legjobbja. Ma azzal, hogy az utolsó pillanatokban talált be. Remélem, hogy még sok meccset játszik velünk.”

Raphael Varane

„A meccsek nem mindig alakulnak úgy, ahogy szeretnénk, de harcolnunk kell, és mi ezt tettük. Elégedettek vagyunk a győzelemmel. Türelmesnek kellett lennünk egy nagyszerű csapattal, amely nagyon egységes volt hátul. Lehet, hogy játszhattunk volna jobban, de még az idény elején vagyunk. Jó eredményeket hozunk, nyugodtak vagyunk.”

„Az ellenfél gyorsan játszott, nagyon kellett összpontosítanunk. Kevés volt a nagy megmozdulás részükről, de azok mindig veszélyesek voltak. Jól teljesítettünk, a bekapott gól kivételével. Jók voltak a letámadásaik. Nincs könnyű meccs. Mindig a legjobbat kell nyújtani, mivel ezek a csapatok feltüzelve érkeznek ide és meg tudnak lepni minket.”

„Cristiano egy csodálatos játékos és egy nagyszerű srác. Örülünk, hogy velünk van. Reméljük, hogy még sokáig itt lesz és folytatja a góllövést.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK