Zinedine Zidane: James sokat fog játszani a jövőben

Az Espanyol elleni bajnoki mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A mester beszélt a sérültekről, a keret rotálásáról és a jelenlegi formáról is.

A mérkőzésről: „Nagyszerű keret áll rendelkezésemre, minden játékosunkra szükség van. Holnap egy kemény ellenféllel szállunk szembe. Tudjuk, hogy komplikált lesz, hiszen egy nagyszerű stadionba látogatunk. Remek hetünk volt. Tudjuk, hogy sok mérkőzés vár még ránk, de kipihentük magunkat, készen állunk az Espanyol elleni meccsre.”

Cristianóról: „Nem utazik velünk, fáj a torka, ezért marad Madridban. Nincs játékra kész állapotban. Senkivel sem kockáztatunk, Cristianóval pedig végképp nem.”

Bale-ről: „Elég nagy rúgást kapott a csípőjére, így nem kockáztatjuk meg a játékát. Minden játékos játszani akar, de három naponta meccsünk van, így egy ilyen fontos játékos esetében nem szabad rizikót vállalni. Minden egyes játékos kulcsszereppel bír. Ha valakinek problémája van, az másnak egy esélyt jelent a játékra. Egy csapat mentalitásával gondolkodunk. Először az érintett játékossal beszélek. Ha minden harmadik nap játszol, ezt így kell csinálni. Azt szeretném, ha Bale 150 százalékos állapotban lenne szerdára. Ha holnap kapna egy újabb rúgást, akkor akár tíz napra is elveszítenénk. Azt szeretném, ha szerdára megfelelő állapotban lenne.”

Rotáció: „Mindig próbálunk rotálni, hogy mindenki fontosnak érezhesse magát. Azt kell érezniük, hogy bármelyik pillanatban képesek a játékra. Mindig szükséged van minden egyes játékosodra. Szerencsés vagyok, hogy ilyen keret áll rendelkezésemre, nagyon fontos játékosok alkotják. Mindannyiuknak játékra van szüksége, szeretném, ha meg is kapnák a lehetőséget. 60 mérkőzést fogunk játszani. Az én időmben ez a szám csak 30-35 volt. Szükségünk van arra, hogy mindenki készen álljon, ha el akarjuk érni a céljainkat.”

Rekord a sorozatban nyert bajnoki mérkőzések számát illetően: „Ez egy izgalmas dolog, szeretnénk tovább fejlődni, ezen dolgozunk. Megvan a lehetőségünk újabb három pont szerzésére, számomra ez a létfontosságú. Nem egyedül dolgozok, ez nem csak az én érdemem. Egy csapat vagyunk, akik velem dolgoznak, mind nagyon nagy jelentőséggel bírnak. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Real Madrid továbbra is győzelmeket érjen el. Kimondhatatlanul büszke vagyok a játékosaimra, hiszen három naponta játszanak, de mindig jól teljesítenek. Elégedett és büszke vagyok. Sok ember dolgozik a klubnál, mindannyiuknak megvan a speciális hozzáadott értékük a szerepléshez.”

Szerencse: „Igen, szerencsés edző vagyok, de nem csak menedzserként van szerencsém, hanem általánosságban is, hiszen képes voltam futballozni is. Szerencsés vagyok, hogy ilyen életet élhetek, illetve azért is, hogy a Real Madridban játszhattam. Ennél nincs nagyszerűbb csapat. Amit elérünk, az viszont a kemény munka eredménye. Akik itt dolgoznak, mind fejlődni szeretnének minden egyes nap. Nagyon boldogok vagyunk.”

A BBC: „Ha Cristiano, Bale és Benzema is százszázalékos állapotnak örvend, akkor az a tervünk, hogy együtt szerepelnek a pályán, de ez nem azt jelenti, hogy ők hárman mindig játszani fognak. Ha készen állnak a játékra, akkor pályára is lépnek majd, de mivel sok mérkőzés vár ránk, és a hierarchiában alacsonyabb szinten álló játékosok is kiválóan teljesítenek, így ők is megérdemlik a lehetőséget.”

James: „Kiválóan edz, sokat fog játszani. Fontos játékos a csapat számára. Úgy vélem, jól dolgozik, ahogy tavaly is tette. Koncentráltnak tűnik, játszani szeretne, ahogy mindenki más. Biztos vagyok benne, hogy kap majd játéklehetőséget és tudásával segíti majd a csapatot.”

Casilla teljesítménye és Navas felépülése: „Nem tudom, hogy meddig tart Keylor felépülése. Minden nap egyre jobban érzi magát, ma jobb állapotban volt, mint valaha. Jól dolgozik. Nem tudok pontos dátumot mondani a visszatérését illetően, de remélem, hogy hamarosan újra látjuk. Casilla  teljesítménye eddig meggyőző, elégedett vagyok a munkájával, napról napra egyre jobbá válik. Tudtuk, hogy számolhatunk vele. Úgy teljesít, mint egy első számú kapus. Fenomenális.”

Benzema: „Meglátjuk, mi történik holnap. Jól van, szerdán először volt kezdő. Napról napra jobb állapotban van, de a kezdőcsapatról csak holnap döntünk.”

Varane: „Keményen dolgozik, elégedett vagyok az eddigi teljesítményével. Tudtuk, hogy fejlődnie kell, de képes erre, és ezen fog dolgozni. Amikor lehetőséget kap, jól teljesít. Elégedett vagyok a munkájával.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…