Egytől egyig: Las Palmas – Real Madrid

Egy héten belül másodjára sem sikerült begyűjteni a három pontot a bajnokságban, azonban még mindig vezeti a tabellát Zidane csapata. Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok, illetve a mester teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Las Palmas (6)
Ha szemkápráztató futballról nem is beszélhetünk esetükben, egész biztos nem szomorkodnak a megszerzett pont miatt, meg is dolgoztak érte. A hazaiak némi mezőnyfölényben futballoztak (ami a labdabirtoklást és a passzok számát illeti), és igyekeztek kihasználni a nagy nevű vendégek hibáit – két ilyet sikerült is gólra váltaniuk. Tették mindezt egyik kulcsemberük hiányában, ha még Kevin-Prince Boateng is ott lett volna, ki tudja mi lesz ebből…
Az olvasók pontszáma: 5,9

Real Madrid (3,5)
Vannak csapatok, akik masszív labdabirtoklási fölényt kialakítva dominálnak végig egy mérkőzést, vannak akik ívelős focival próbálnak boldogulni, vannak akik gyors kontrákkal szeretnének eredményt elérni. És vagyunk mi, akik mindenféle elképzelés nélkül feltesszük a két, látszólag erősen formán kívüli százmilkás nevet a pályára, hogy majd ők megoldják. Kétségtelen, ezt nagyon nehéz modellezni mágnestáblán… MIT AKARUNK JÁTSZANI? Mi a terv? Kinek mi a szerepe? Hogy reagálunk le egy gyors ellenakciót? Hogy építünk fel mi egy támadást? Mi az alapfelállás? Mi az ebből adódó játékrendszer? Most nem volt betömörülés, mint a Villarreal esetében, volt hely, volt terület, 27(!) alkalommal lőttünk, csak a végeredmény szempontjából mindegyik lövés a tökünkön csattant.
Az olvasók pontszáma: 3,8

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Toni Kroos (6,5)
A némettel ma sem volt különösebb probléma, igyekezett, s iparkodása főleg az első félidőben mutatkozott meg. A találkozó vége felé már némileg beleszürkült ő is a meccsbe, bár hatékony segítőtársa volt ebben az a kusza rendszer, amiben a csapat végigfutballozta a mérkőzést. Egyike annak a néhány játékosnak, akik konstans jó teljesítményre képesek a csapat formájától függetlenül. Ezt az olvasók is értékelték, hiszen a német nem csak számunkra tűnt a csapat legjobbjának.
Az olvasók pontszáma: 5,4

Kiko Casilla (5)
Az első gólról nem tehetett, a másodikban viszont benne volt. Sokat nem lőtt a hazai csapat, így különösebben nem tudott villogni, a kapott góloknál emellett nem segítették a védelem hat fröccs utáni megyekettes hozzáböffentései sem.
Az olvasók pontszáma: 4,8

Dani Carvajal (6)
Vele ismét nem volt túl sok probléma, bár önmagához képest kevesebbet nyújtott, mégsem lehet mondani, hogy ne tett volna meg minden tőle telhetőt. Érdekes volt megfigyelni, hogy támadásban mennyivel hasznosabb lett akkor, amikor Lucas volt mellette a hajrában, mint amikor Bale volt a társa a szélen. Bár utóbbi területet nyithat neki, előbbivel nagyon érzik egymást, és kiválóan ismerik fel a másik szándékát.
Az olvasók pontszáma: 5,4

Sergio Ramos (4)
Tőle ez édeskevés. Fásultan, nehézkesen játszott. Szeretem, tisztelem, de olyan butaságokat hajlamos csinálni hátul, amelyekben benne van a kapott gól, vagy a lapok veszélye. Sosem az eszéért szerettük, hanem a szívéért, de ma ez mindenhogy csekélynek bizonyult.
Az olvasók pontszáma: 4,3

Raphael Varane (3)
Én nem is értem. Magabiztos szezonkezdés után szakadék. Az első kapott gólunkért főleg ő okolható, amikor fejpárbajt vesztett, így embere gólpasszt tudott csúsztatni. Emellett érdemi megmozdulása nem igazán akadt. Súlytalan. Nem tudom jobban definiálni a formáját egy szóval.
Az olvasók pontszáma: 4

Nacho (5,5)
Az első gól megteremtése tulajdonképpen neki köszönhető, ugyanis a tizenhatoson belül nem arra koncentrált, hogy kinek a gatyájából lóg ki a hosszabb árcédula, hanem vállalkozott, és ebből tudott gólt fejelni Asensio. Volt 1-2 bizonytalansága, és sok szabálytalansággal játszott, de ezzel együtt is a jobbak közé tartozott.
Az olvasók pontszáma: 4,6

Luka Modric (5,5)
Kroosszal ellentétben ő inkább a találkozó második felében bizonyult aktívabbnak. A játékra gyakorolt hatása azonban ezúttal azért elmaradt kollégájától. Nem lehet mondani, hogy rosszul játszott, de képességeihez mérten ő is kevesebbet nyújtott, mint az elvárható lett volna.
Az olvasók pontszáma: 5,4

Marco Asensio (5,5)
Jókor volt jó helyen a vezető gólunknál, és voltak szép húzásai a középpályán, de játékidejéhez és pozíciójához képest bántóan keveset vállalt. Ha kicsit bátrabb, akár a meccs embere is lehetett volna.
Az olvasók pontszáma: 5,3

Gareth Bale (4,5)
Gyors volt, sokat mozgott ahogy általában. Ahelyett, hogy mondjuk háromszor bevitte volna, és kiszaggatta volna a hosszút, gyönyörűen megcsinálta a helyzetet, majd kereste, hogy hogy tudja kiszolgálni Ronaldót. Ne. Legyél már kicsit önző. Vidd be, lődd be. Pont nem fog senkit sem érdekelni a lelkifurka, ha Bale-mesterhármas, meg 2-5 a vége.
Az olvasók pontszáma: 4,7

Álvaro Morata (5)
Próbálkozott becsülettel, sokszor jött vissza segíteni építeni a támadást. A második gólban döntő szerepe volt, az ő labdájával indult meg Ronaldo. Egy gól azért jól jött volna neki minden szempontból.
Az olvasók pontszáma: 4,9

Cristiano Ronaldo (2)
A Real Madridnál egy játékosa sem lehet nagyobb. De nem ám. Ezzel tisztában volt Puskás is, Butragueno is, Raúl is, stb. Az, hogy szakkört indítok abból, hogy hogy lehet engem a leghatékonyabban kiszolgálni a semmire, majd "csapatmorált építően" osztom az észt mindenkinek, és amikor a látványosan végigszenvedett meccsem után jogosan lecserélnek, akkor úgy viselkedem, mint egy barnamackó csoportos óvodás kislány, ahelyett hogy buzdítanám és tüzelném a társaimat a győzelem elérése érdekében. Nem érdekel se az Aranylabda, se a Pichichi, se a transfermarkt, se az alsógatyacége részvényeinek értéke. Számomra a Real Madrid és a CSAPAT érdeke az elsődleges, aki pedig nem tud a csapat tagjaként küzdve, hajtva, egyéni céljait figyelmen kívül hagyva mindent beleadni, az ne is menjen fel a pályára. Sérült? Ne kezdjen. Nincs formában? Ne kezdjen. Derogál neki a kispad? Ahol ültek nála "hangyányit" nagyobb madridi legendák is szó nélkül? Tisztelem azért, amit elért a Real Madridnál, és nyilván az őt védelmező fanatikusok statisztikák tömkelegét fogják ontani, de ez a mai értékelésénél mit sem számít. A kettes azért jár, mert a második gólhoz kellett a pocsék lövése, ami után Benzema betalált.
Az olvasók pontszáma: 3,3

Cserejátékosok

Karim Benzema (5,5)
Beállt, három percre rá lőtt egy gólt, és ha a végén le tudja szorítani a lövését kicsit, hős lehetett volna belőle.
Az olvasók pontszáma: 5,1

Lucas Vázquez (5)
Ismét élénken szállt be, csak túl későn ahhoz, hogy érdemben többet hozzá tudjon tenni a mérkőzéshez. Így is többet tett hozzá 20 perc alatt, mint a fél csapat.
Az olvasók pontszáma: 4,9

Isco (-)
A meccs hajrájára jött, de ő is eldönthette volna a mérkőzést, ám fölé fejelte Carvajal tökéletes labdáját.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (3)
Ebben a két vesztett pontban jóval inkább benne volt a keze, mint a Villarreal elleniben. Akár egy egész posztot lehetne szentelni ennek, de röviden: taktika és elképzelés nélküli csapatot küldött fel, félkész játékosokkal. Senki sem lecserélhetetlen, nincs olyan, akit nem lehetne padoztatni. A középpálya érthetetlen volt Asensióval (a gólja ellenére is), az meg végképp, hogy 0-5 és 5 különböző gólszerző helyett miért törekedtünk olyan 0-0-ra, ahol Ronaldo kényszeres megjátszásával múlattuk az időt. Nacho játszatása jó elképzelés volt, de Ramos vagy Varane helyén kellett volna szerepelnie, így Danilo kezdhetett volna Marcelo helyén. Lucas mindenképpen hiányzott a kezdőből, becserélését már akár a félidőben is meg lehetett volna ejteni. Nagy baj nincs, mert semmilyen versenysorozat szempontjából nem futottunk bele végzetes helyzetbe, de legyen ez az elmúlt pár meccs egy intő jel arra, hogy senki nem fog türelmesen beállni mögénk a tabellán, ha kiengedünk, sokan akarnak serlegeket emelgetni.
Az olvasók pontszáma: 3,9

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK