Öt ok a Real Madrid két döntetlenje mögött

A futball egy érdekes sportág, amelyben mindig szerepet játszanak külső, megmagyarázhatatlan tényezők is. A Real Madrid zsinórban lejátszott két döntetlenjének azonban vannak kulcstényezők, amelyeket a Marca próbált meg összegyűjteni.

Fontos megjegyezni, hogy két döntetlen még nem jelenti azt, hogy közeleg a világvége, a Santiago Bernabéu azonban különleges helyszín, ahol ilyen eredmények után máris riadót fújnak, krízisről beszélnek. Nézzük tehát, hogy milyen okai lehetnek annak, hogy Zidane csapata egy kisebb gödörben találta magát.

A precizitás hiánya
A blancók a precizitás teljes hiányában szenvedtek a támadóharmadban az elmúlt három bajnoki mérkőzésükön, az Espanyol, a Villarreal és a Las Palmas ellenében. Zinedine Zidane fiai 61 lövésig jutottak, ezek közül 23 találta el a kaput, de mindössze öt alkalommal sikerült megzörgetniük belülről a hálót. Pocsék számok ezek egy olyan csapatnál, amely mindig megbízható teljesítményt nyújt a támadóharmadban.

Casemiro sérülése
A brazil középpályás olyasmit biztosít a csapat számára, amit senki más nem tud a jelenlegi keretből, de a világon is csak nagyon kevesen. Jelenlétében Luka Modric és Toni Kroos is kiemelkedőbb teljesítményre képes, hiányában viszont úgy tűnik, hogy a két klasszis képtelen lefedni a brazil hagyta űrt, illetve a támadójátékuk sem annyira hatékony, mint Casemiróval a csapat soraiban.

Formán kívül a BBC
Nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy megállapíthassuk, a Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale fémjelezte támadóhármas rettentően messze van a csúcsteljesítményétől és legjobb fizikai állapotától. Mindhárman sérüléssel küszködtek korábban, Cristiano és francia társa lényegében a teljes előszezont kihagyták, Gareth pedig később csatlakozott társaihoz az Európa-bajnokság miatt. Az idény még csak most kezdődött, de jó lenne, ha minél előbb fel tudnának pörögni.

Hibák a védelemben
El kell ismerni, hogy a Real Madrid jelenlegi védelme közel sem betonbiztos. Sergio Ramos és Raphael Varane közelmúltban elkövetett hibái lehetővé tették, hogy az ellenfelek elhiggyék, van keresnivalójuk. Pepe visszatérésében sokan a megoldást látják, ám a portugál sem fiatalodik az idő előrehaladtával.

Az intenzitás hiánya a meccs különböző szakaszaiban
A jelenség az egyes mérkőzések teljesen más időszakában volt megfigyelhető. A csapat nehezen pörgött fel a Villarreal elleni meccs kezdeti szakaszában, míg a Las Palmas ellen az utolsó percekben engedtek ki a játékosok. Korábban Zidane kezei alatt ez egyáltalán nem volt jellemző.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK