Zinédine Zidane: A saját érdekében cseréltem le Cristianót

A Borussia Dortmund elleni mérkőzést megelőzően a csapat mestere, Zinedine Zidane, valamint a Real Madrid egyik legfontosabb láncszeme, Toni Kroos válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Zinédine Zidane

Tetszetős játék: „Mindenütt ezt akarjuk mutatni. Mi vagyunk a Real Madrid, mindig meg akarjuk nyerni a meccseinket.”

A mérkőzésről: „Kemény harc lesz. Nem gondolok arra, mi történt itt korábban. Minden meccs különböző, de ez sem lesz könnyű, ahogy a többi sem. Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. Ez egy másik mérkőzés. Nehéz lesz, de a saját játékunkat szeretnénk játszani. Remélem, jól fogunk szerepelni.”

Cristiano: „Minden rendben. Nem csak ő dühös, ez mindenkivel megesik, ha lecserélik. A Borussia elleni meccsre összpontosítottunk. Olyan döntést hoztam, ami a játékos javát szolgálja. Semmi sem változik. Most erről az esetről beszél mindenki, nem a Las Palmas elleni, vagy a holnapi meccsről. Ezzel együtt kell élnünk. Nyugodt vagyok. Nem vagyok ostoba, és Cristiano is intelligens. Ugyanazért vagyunk itt.”

Casilla vagy Navas: „Nem tudok erre válaszolni pillanatnyilag, holnap meglátjuk. Időről időre beszélgetek velük, tudják, mit gondolok erről a kérdésről. Nem mondhatom el Önöknek, amit nekik. Az a fontos, hogy mindketten készen álljanak, s rájuk, valamint Rubénre is számíthassak. Döntést kell hoznom, s ők ezt el is fogadják.”

Kétségek a két döntetlent követően: „Ezek a dolgok megtörténnek. Az a fontos, hogy tudjuk, mit is szeretnénk csinálni, min kell dolgoznunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A csapat jó állapotban van. Senki sem szeret pontokat veszíteni, de a futball ilyen. Néha egyáltalán nem árt, ha a csapat figyelmeztetést kap, hiszen így még keményebben folytathatjuk a munkánkat. Igen, a dolgok alakulhattak volna jobban is. Szeretném, ha jobban kihasználnánk a helyzeteinket. Ami a védelmet illeti, kaptunk két gólt, de ezen tudunk dolgozni. Mindenki felelős a védekezésért, nem csak a védőjátékosok. Ez különösen igaz akkor, ha irányítod a mérkőzést, ahogy mi is tettük szombaton. Soha nem gondolhatod úgy, hogy egy meccs teljesen az irányításod alatt áll. Egy kicsit több koncentrációra van szükségünk.”

Casemiro és Makélélé: „Nem szeretem az összehasonlításokat. Casemiro egy kulcsjátékos, de nem tudjuk irányítani a sérüléseket. Remélem, hogy hamar felépül. Nagyszerű játékosaink vannak, akik segítségével képesek vagyunk átlépni a nehézségeken. Az ő posztjára nincs megfelelő pótlás, de vannak más típusú játékosok, akik segítenek majd nekünk.”

A BBC és a rotáció: „Bármi megtörténhet. Van egy elméletem a rotációt illetően. Ha szükség van egy játékosra egy adott meccsen, aki korábban nem játszott eleget, lehetetlen, hogy jó formában szálljon be. Ha viszont mindenki kap némi játékidőt, bármikor pályára küldheted őket, készen fognak állni. Fontos a rotáció. Nem vagyok bolond, nem egy teljesen új dologgal akarok előállni. Minden meccsen a lehető legjobb csapatot fogom pályára küldeni a győzelemért.”

Casemiro és Marcelo helyettese: „Itt volt velünk Marcos Llorente az idény elején, ő olyasvalaki, aki képes lenne helyettesíteni Casemirót. Hoztunk azonban egy döntést, miszerint jót tenne neki, ha kölcsönbe távozna és játszana30 vagy 40 mérkőzést a szezonban. Marcelo helyén ott van Coentrão , aki jó formában van, és bekerült a keretbe is. Nacho szintén jó opció lehet. Keylor és Fábio készen állnak arra, hogy 90 percet játsszanak.”

Játékrendszer: „Mindig képesek vagyunk változtatni a rendszeren, mérkőzés közben is. Minden attól függ, hogy mit szeretnénk csinálni a pályán. Nem a játékrendszer a legfontosabb dolog, minden a játékosokról szól, valamint arról, hogy érezzék jól magukat függetlenül attól, hogy milyen poszton szerepelnek.”

Toni Kroos

Borussia Dortmund: „Tisztában vagyunk vele, hogy a szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár ránk. A Dortmund remekül teljesít és a játékosaik sok gólt szereznek, de ez nem változtat a mi elképzeléseinken. A saját stílusunkban fogunk játszani, s bár nem könnyű elismerni, de egy kemény párharc lesz a holnapi. Remek edzővel rendelkeznek, akinek világos elképzelései vannak a játékot illetően. Számunkra a legfontosabb, hogy készen álljunk a válaszokkal. Hazai közönség előtt agresszívak és igyekszenek előre játszani a labdát. Ez az ő stílusuk. Ebben a stadionban, ezzel a hangulattal és az általuk képviselt minőséggel a Dortmund remek teszt lesz a számunkra, amit szeretnénk is kihasználni. Nincsenek kétségeim, remek formában vagyunk.”

Cristiano lecserélése: „Teljesen normális szituáció. Ez is egyike azon történéseknek, melyeknek a kelleténél nagyobb feneket kerítenek. Persze nincs ebben semmi különös, hozzászoktam már ezekhez a dolgokhoz. Lehetetlen, hogy egy játékos 60 mérkőzésen lépjen pályára egyetlen szezonban. Az edző dolga eldönteni, hogy egy adott játékos végig játssza-e a meccset, vagy lecseréli őt a hetvenötödik percben. Cristiano jól edzett és készen áll a holnapi összecsapásra.”

Casemiro: „Kulcsfigurája a csapatnak. Sok lehetőséget teremt a számunkra, és valami olyasmit hoz magával, amivel ezidáig nem rendelkeztünk. Az én játékstílusomon persze az sem változtat, ha nincs a pályán. Mindig arra törekszem, hogy labdát szerezzek, vagy, hogy a védekezés során felvegyem azokat a pozíciókat, amelyeket általában ő szokott.”

Német ellenfelek: „Kikaptunk már a Schalkétól és a Wolfsburgtól is, ennek ellenére megnyertük a sorozatot. A spanyol és német csapatok párharcai rendre magas színvonalat képviselnek. A Premier League mellett ezek a legjobb bajnokságok, bár véleményem szerint a spanyol jelenleg egy lépéssel előrébb jár.”

Hangulat a stadionban: „A Real Madrid játékosai az elmúlt években jártak már itt néhányszor, nem kell nekik bemutatni a dortmundi légkört. Jómagam is pályára léptem ebben a stadionban. Tudjuk mi vár ránk, tisztában vagyunk azzal, hogy hova jöttünk. Az emberek Spanyolországban is követik a német bajnokságot, így tudják, hogy a Borussia Németország második legjobb csapata.”

Fizikai állapot: „A fizikai felkészültség az egyik legfontosabb dolog. Nekem ezúttal csak egy igen rövid előszezonra futotta. Zidane mindenképp ide akarta csábítani Pintust, s a döntésének a hatását majd áprilisban és májusban fogjuk meglátni. Mindenesetre az újdonságok jót tesznek a csapatnak. A tavalyi évet erősen zártuk, de a holnapi mérkőzésen is jó formát szeretnénk mutatni.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK