6 ok, amiért érdemes óvatosan kezelni a Dortmundot

A Real Madrid ma este a Borussia Dortmund ellen lép pályára a Bajnokok Ligájában, egy jó eredmény reményében, ami nagy ugrást jelentene a továbbjutás felé vezető úton. Zidane nem feledkezett meg arról, hogy csapata korábban milyen problémákba ütközött Németországban – a Wolfsburg és a Schalke ellen is vereséget szenvedett –, ahogy arról sem, hogy a Dortmund kiejtette a Real Madridot 2013-ban a döntőbe jutásért folytatott küzdelemben. Az AS összegyűjtött néhány olyan okot, amely szerintük aggodalomra adhat okot Zidane-ék számára.

A Dortmund gyorsasága a támadó harmadban

Thomas Tuchel csapata elől villámgyors. Ousmane Dembelé és Pierre-Emerick Aubameyang gondot okozhatnak a Real Madrid védelmének, különösen akkor, ha a szélső védők túl sokat mennek előre. Zidane legalább amiatt szerencsés, hogy nem kell számolnia Marco Reusszal, aki még mindig szenved az Eb előtt összeszedett sérülésétől.

Fiatal, sikeréhes csapat

A Dortmund egy fiatalokból álló együttes, akik le akarják tenni a névjegyüket. Néhány nagy név, mint Mkhitaryan, Gündogan, Hummels és Leitner távoztak nyáron, de a klub 110 millió eurót fektetett be a pótlásuk érdekében, olyan játékosokat leigazolva, mint Schürrle, Götze, Dembelé, Rode, Guerreiro, Bartra, Emre Mor, Merino, Burnic és Bandowski. A keret átlagéletkora 22,5 év.

Kiváló formában lévő csapat

Tuchel csapata négy győzelem után érkezik a ma esti meccsre, 20 gólt szerezve, de mindössze kettők kapva. Három ponttal vannak a Bayern mögött a bajnokságban, egyetlen vereségük még az idény korábbi szakaszában, az RB Leipzig ellen szenvedték el, de ezt már rég maguk mögött tudták.

A Real Madrid Németországban mindig nehézségekkel küzd

A BL címvédője német csapatok ellen 29 idegenbeli meccséből mindössze 4-et tudott megnyerni. A Westfalenstadionban (új nevén Signal Iduna Park) lényegében még sosem nyert a Real Madrid, az öt összecsapásból 3 alkalommal a Dortmund győzött, kétszer pedig döntetlen lett a találkozó vége.

A szurkolók

A „sárga fal” a világ egyik leghíresebb, legfélelmetesebb futball-lelátója. Bastian Schweinsteiger egyszer azt mondta erről a 30.000-es falról, hogy ez ijeszti meg leginkább a Dortmunban.

Az edző, Thomas Tuchel

Tuchel egy olyan edző, aki Guardiolához hasonlóan hihetetlen taktikai tudással rendelkezik. Szeret gyorsan, a védőfalat feltolva játszani. Mindent irányít, a játékosai táplálkozásától egészen az alvásukig. „A Borussia Dortmund a támadófutball szinonimája” – mondta 2015-ben a kinevezésekor, és nem okozott csalódást. Csapata az előző idényben 131 tiszta gólhelyzetet dolgozott ki a Bundesligában, ami a legjobb teljesítmény volt a bajnokságban.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Manchester City elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Kezdőcsapat 13. Lunin2. Carvajal22.…