Egytől egyig: Borussia Dortmund – Real Madrid

Újabb sárga csapat, újabb elhullajtott pontok. Egy ponttal volt kénytelen elhagyni a Signal Iduna park gyepét Zidane csapata, de jó szokásunkhoz híven ismét értékelni fogunk. A csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán pontozzuk majd. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Te is szeretnél hasonló cikkeket írni? Akkor gyere és csatlakozz a penamadridista.hu szerkesztőségéhez! Kattints ide a részletekért.

Csapatok

Real Madrid (7)
Hiába a mérkőzés végén elbukott 2 pont, nem volt ez azért annyira rossz, hogy rögtön a kardunkba dőljünk. A csapat szervezetten futballozott, és sikerült Casemiro hiányát is hatékonyan megoldani, igaz, a gépezet továbbra is akadozik egy-egy ponton. Hiányoznak azok a dolgok, amik szükségeltetnek egy ilyen meccs eldöntéséhez. Mindkét kapott gólt egyéni hiba eredményezte, talán a koncentráció szintjének csökkenése miatt. A védelemmel voltak problémák, de szerencsére ezúttal volt egy emberünk, aki három játékos feladatát látta el egyszerre. A középpálya visszafogott volt, hiszen Casemiro hiányában Modric és Kroos is sokkal kötöttebb szerepkörben futballozott, ám ez volt az ára annak, hogy a pálya közepe ne legyen totális átjáróház. A horvát és német társa összességében jól megoldották a feladatot, de a számokról majd később. A BBC viszont továbbra sem találja igazi formáját, ezúttal lényegében csak C-ről beszélhettünk. Nem szabad elfelejteni, hogy ugyanebben a stadionban pár éve négyet kaptunk, ráadásul ettől a meccstől féltünk a legjobban. Szégyenkeznünk egyáltalán nem kell, nagyon értékes egy pontot gyűjtöttünk egy rendkívül kemény pályán. Pedig sokan a mérkőzés előtt azt mondták, hogy 4 kapott gól alatt ezúttal sem állunk meg…

Az olvasók osztályzata: 6,53

Borussia Dortmund (7)
Felvállalták bátor támadófutballjukat, nagyszerűen, keményen presszionálva kezdték a meccset, igaz, a kapott gól után láthatóan visszaesett a teljesítményük. Az egyenlítő találatot követően, a második játékrészben egészen a 80. percig altattak, majd egy brutális hajrába kezdtek. Ha őszinték akarunk lenni, megérdemelték az egyenlítő gólt. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy tovább fognak jutni a csoportkörből, és nem érdemtelenül.

Az olvasók osztályzata: 7,03

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Raphael Varane (9,5)
Úristen, hát mi volt ez? Egy hete még könyörögtem egy ilyen teljesítményért. Imáim meghallgattattak. Köszönöm, Rapha, a legjobbkor tértél vissza. A francia olyan volt, mint egy átjátszhatatlan, lerombolhatatlan, átugorhatatlan fal a védelem közepén, és sokszor három ember feladatait látta el. Egyszerűen nem lehetett elmenni mellette, nem lehetett lefejelni… Öt labdaszerzéssel, 11 (!) felszabadítással és három blokkolt lövéssel fejezte be a meccset. A kapott gólról egyáltalán nem tehet, viszont azáltal, hogy második félidőben az ellenfél hálóját is megzörgette, egy pontot szerzett a csapatnak. Jó volt újra ilyen formában látni. Az olvasóknál is ő bizonyult a legjobbnak a voksok több, mint felét begyűjtve.

Az olvasók osztályzata: 7,89

1609281tol1ig1

Keylor Navas (6,5)
Felemás teljesítmény a visszatérő Costa Rica-i portástól. Voltak hatalmas mentései, ugyanakkor nagyon bizonytalannak érződött még, ami nem is meglepő. Az első gólban sajnos vastagon benne volt, teljesen feleslegesen öklözte ki a labdát, ráadásul középre. Ezen kívül több olyan alkalom is volt, amikor foghatta volna bogyót, ám nem volt bátorsága hozzá. Lesz ez ennél sokkal jobb még.

Az olvasók osztályzata: 6,15

Dani Carvajal (6)
Közel sem ez volt élete meccse. Az első félidőben egyáltalán nem érezték egymást Bale-el, emiatt a csapat jobb oldala teljesen súlytalan volt. A második félidőben a spanyol jobban teljesített, de így is messze elmaradt legjobb formájától. Védekezésben bár sokat szerelt, többször is meggyűlt a baja, a második gólban pedig vastagon benne volt, a labda árnyékára ugrott fel fejelni, így juthatott el Schürrléhez a játékszer.

Az olvasók osztályzata: 6,54

Sergio Ramos (4)
Kapitányunk ezúttal Madridban felejtette az agyát. Teljesen felesleges szabálytalanságok sorozata jellemezte, az első dortmundi gólt pont egy ilyen előzte meg, abból érkezett a találat előtti pontrúgás. Már-már szokásos sárgalapjának begyűjtését követően is voltak hajmeresztő megmozdulásai, amelyekkel könnyen kivívhatott volna egy második sárga kártyás figyelmeztetést is. Mostanában egyre gyakoribbak a felelőtlen megmozdulások, lassan nem telik el mérkőzés egy-egy ilyen nélkül. Tisztelem, szeretem, az egyik kedvencem, de a csúcsformában lévő Sergio Ramosnak még a cipőjét sem köthetné be.

Az olvasók osztályzata: 5,18

Danilo (7,5)
Meglepően jó teljesítmény a braziltól, aki – úgy tűnik – a baloldalon jobb performanszra képes, mint a saját posztján. Rengeteg dolga volt, és igaz, hogy Dembélé 3 vagy 4 alkalommal is porig alázta egy-egy mozdulattal, mégis nagy szerepe volt abban, hogy nem kaptunk még többet. 11 alkalommal szerzett labdát, ami a legkiemelkedőbb teljesítmény a teljes mezőnyből, emellett négyszer tisztázott a kapu előtt. A támadásokhoz is rendre csatlakozott. Megfelelő választásnak tűnt Marcelo hiányában.

Az olvasók osztályzata: 6,2

1909281tol1ig2

Toni Kroos (8,5)
Varane mellett az övé volt a legkiemelkedőbb teljesítmény a csapatból. Mint már említettem, Casemiro hiányában jobban megvolt kötve a keze, de feladatait remekül látta el. 9 labdaszerzése a második legkiemelkedőbb mutató ebben a tekintetben, emellett rengetegszer segített be a támadásokban is. Nála többször senki sem hozta helyzetbe a társakat, sem hazai, sem vendégoldalon. Agilisan, nagy kedvvel futballozott.

Az olvasók osztályzata: 7,08

Luka Modric (7,5)
Az ő játékát némileg jobban visszavetette a kötöttség, de nem mondhatjuk, hogy rosszul teljesített volna, szinte mindenhol ott volt. A második játékrészben, Kovacic érkezése után kicsit fellélegezhetett, és rögtön megmutatta, hogy milyen, amikor a számára legtesthezállóbb szerepkört tölti be.

Az olvasók osztályzata: 7,35

James Rodríguez (5)
Az akarattal nem volt gond, látszott, hogy nagyon oda szeretné tenni magát, ám igencsak felejthető teljesítményt nyújtott. Rettentően lassúnak és körülményesnek tűnt, egyáltalán nem tudta felvenni a meccs ritmusát. Sem védekezésben, sem támadásban nem tudott kiemelkedőt nyújtani, ráadásul hamar elkészült az erejével, cseréje már korábban is indokolt lett volna.

Az olvasók osztályzata: 6,38

Gareth Bale (6)
Egy váratlan megmozdulás – és egy csipetnyi szerencse – eredményezte gólpassz álla neve mellett, de mégsem sikerült meggyőznie. Próbálkozott, de nem volt igazi átütőerő a játékában. Visszajárt a védekező harmadba, de kellően hatékonyan a védőmunkából sem tudta kivenni a részét. Nem véletlen, hogy a csapat jobb oldala kevésbé volt aktív.

Az olvasók osztályzata: 6,01

Cristiano Ronaldo (7)
Egyedül emelkedett ki ezúttal a BBC tagjai közül. Messze még a csúcsformától, de végre láthattunk tőle valami igazán ronaldósat. Gólja mellett volt egy rendkívül veszélyes középre tett labdája is, és ezúttal a védekező munka sem bizonyult büdösnek számára, többször is visszazárt és megpróbálta zavarni a dortmundi támadókat.

Az olvasók osztályzata: 6,75

1609281tol1ig3

Karim Benzema (3)
Két kiemelkedő pillanata volt: az első, amikor a fejét épp a föld alól kidugó kis vakondot nem szerette volna halálra taposni, így ijedtében összeakadtak a lábai százszázalékos gólhelyzetben, a második pedig, amikor volt annyira önzetlen, hogy másfél méterről a gólszerzés helyett szétlőtte a kapufát, hogy ezzel lehetőséget adhasson honfitársának, Varane-nak a gólszerzésre. Odaadó, önzetlen lélek, igazi gondoskodó típus.

Az olvasók osztályzata: 4,5

Cserejátékosok

Mateo Kovacic (6)
Lendületet hozott a fáradt Jamest váltva, ráadásul jelenlétének köszönhetően Modric is sokkal felszabadultabban mozoghatott.

Az olvasók osztályzata: 5,67

Álvaro Morata (-)
Annyi ideje sem volt, hogy felfogja, mi történik körülötte.

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (6,5)
Nagyon sokan temetik őt, és nagyon sokan szidják, pedig nem kellene. A kezdőcsapat összeállítása tökösségre vall, hiszen a legtöbben nem Jamest várták a kezdőbe egy igen agresszívan támadó Dortmunddal szemben, ő azonban meghúzta ezt a lépést, igaz, ezzel beáldozta Modric és Kroos támadójátékát. Danilo pályára küldése nagyszerű döntésnek bizonyult. A BBC-t ilyen formában talán nem kellett volna erőltetni, indokolt lett volna Morata szerepeltetése Benzema helyett. A csapatot szervezettség jellemezte, igaz, a védelem egy-egy egyéni hiba miatt többször is pengeélen táncolt. Igazából a cseréket lehet felírni az ő számlájára, hiszen Jamest hamarabb le kellett volna kapnia, illetve a BBC tagjainak 90 percnyi játékát sem indokolta semmi, egy sokkal jobb formában lévő Morata, valamint Lucas jelentében. Sokak szerint a vezetés birtokában ezúttal is visszavett a Real Madrid, ezekkel a hangollak viszont egyáltalán nem értek egyet, hiszen a cél 1-2-es állásnál is egyértelműen a gólszerzés volt. Sajnálom, hogy ez nem jött össze, hiszen ha sikerült volna még kihúzni azt a pár percet, vagy begyötörni egy újabb gólt, akkor nagyot fordult volna vele a világ, így viszont továbbra is nagyon sokan megkérdőjelezik szakmai hozzáértését.

Az olvasók osztályzata: 5,78

Te is szeretnél hasonló cikkeket írni? Akkor gyere és csatlakozz a penamadridista.hu szerkesztőségéhez! Kattints ide a részletekért.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK