Egytől egyig: 2016. szeptemberi összesítő

Szeptemberben hat mérkőzésen lépett pályára csapatunk, és ahogy mi, úgy ti is hatszor leosztályoztátok a csapatokat, a játékosokat és az edzőket. Hogy átfogó képet kapjatok, csináltunk egy havi összesítést, amelyből kiderül, hogy ki lett a szerkesztőknél és az olvasóknál a hónap legjobb játékosa. Az értékelésbe kizárólag olyan játékosokat vettünk bele, akiknek legalább három osztályozható mérkőzésük volt. Vágjunk bele!

Csapatok

Real Madrid

A szerkesztők osztályzata: 5,92
Az olvasók osztályzata: 5,88

Együttes osztályzat: 5,9

Veretlen, jól induló és döcögősen záródó hónapot tudhat magáénak a csapat. A szeptember 4 bajnokit és 2 BL-meccset tartalmazott, ezeken talán a legjobban az Osasuna elleni mérkőzés sikerült a legjobban, itt sikerült a legmagasabb labdabirtoklást is elérni (61%). A legtöbb passzt (541) a Sporting, míg a legtöbb lövést a Las Palmas (27) ellen hajtotta végre a csapat, míg a Villarreal ellen 17(!) alkalommal végezhetett el szögletet a Real Madrid, többször, mint az előtte lévő három meccsen együttesen. A Dortmund elleni mérkőzéshez a legtöbb szerelés fűződik (43), míg az Espanyol ellen a lövési pontosság volt a legmagasabb (54%, 13-ból 7 lövés talált kaput).

A Real Madrid ellenfelei

A szerkesztők osztályzata: 5,83
Az olvasók osztályzata: 6

Együttes osztályzat: 5,92

Érdekesen alakultak a Real Madrid mérkőzései az ellenfelek szempontjából. A hat mérkőzésből mindössze egy olyan akadt, ahol az aktuális ellenfél nem szerzett gólt (Espanyol), a többin minimum egyszer zörgött a madridi háló. A Villarreal egy kései első félidős büntetőre, korai második félidős választ kapott, míg az Osasuna tartásáról árulkodik az 5-0-s állásnál bevitt két gól. A másik három meccs a hajrában dőlt el, a Sporting a 89. és a 94. percben kapott gólokkal bukta el a mérkőzést, míg a Las Palmas és a Dortmund meccsén kísértetiesen hasonló volt a forgatókönyv: madridi vezetés, egyenlítés, félidő, újabb madridi vezetés, hajrábeli egyenlítés.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane

A szerkesztők osztályzata: 6,25
Az olvasók osztályzata: 6,13

Együttes osztályzat: 6,19

A francia mester szempontjából az osztályzatok alapján a legjobb mérkőzés az Osasuna kiütése volt, míg a legnagyobb csalódásnak egyértelműen a Las Palmas elleni iksz bizonyult. Elmondható, hogy általában a kezdőcsapatokkal nem volt gond, talán pont a Las Palmas ellen róható fel Asensio középpályás szerepeltetése, illetve Modric pihentetése a Villarreal ellen. A cserékkel már akadtak problémák több ízben is, olykor olyan játékosok ültek padon, akiket érdemesebb lett volna a kezdőbe tenni, illetve olyan cseréket hajtott végre Zidane, amelyek talán nem voltak jók, vagy nem voltak épp jól időzítve. A taktikára is ráfér némi csiszolás, hiszen a hónap során talán az Osasuna elleni első 60 perc kivételével mindenhol voltak olyan problémák, amelyeken javítani kell. 

Játékosok

16. Cristiano Ronaldo

A szerkesztők osztályzata: 4,6 (16.)
Az olvasók osztályzata: 5,62 (15.)

Együttes osztályzat: 5,11

Ez nem a portugál hónapja volt, öt mérkőzésen szerepelt, ebből kettőn teljesített nagyon gyengén (Villarreal, Las Palmas). Érdekes, hogy az olvasók az Osasuna elleni meccsét (7,3), míg a szerkesztők a Dortmund ellenit (7) találták a legjobbnak. Októberben a lista elejére várjuk Cristianót!

1609291tol1ighavi1

15. Karim Benzema

A szerkesztők osztályzata: 4,92 (15.)
Az olvasók osztályzata: 5,45 (16.)

Együttes osztályzat: 5,18

Az olvasóknál ő bizonyult a hónap leggyengébbjének. Egyike annak a három játékosnak, akik minden mérkőzésen szóhoz jutottak szeptemberben, de esetében ez sajnos túlzónak bizonyult. A szerkesztők az Osasuna ellen (7), az olvasók az Espanyol ellen (7,2) adták neki a legtöbb pontot. Bízzunk benne, hogy formába lendül, és megmutatja, hogy okkal jut szóhoz hétről-hétre.

>>> Tovább a 14-9. helyezettekre

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK