8 tényező, ami szerepet játszott az elmúlt hetek döntetlenjeiben

Jelenleg sokan krízisről beszélnek a Real Madrid szurkolói közül. A hangulatot a csapat egymást követő négy döntetlenje váltotta ki. Az AS megpróbált választ keresni arra, hogy mi történt Zinedine Zidane-nal és csapatával.

Csatlakozz Te is a penamadridista.hu szerkesztőségéhez! Kattints ide a részletekért.

Az intenzitás alacsony szintje
Zidane az Éibar elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy csapatának nagyobb intenzitásra van szüksége. Az elmúlt négy döntetlennel végződő mérkőzés során a csapat többször is hosszú percekre elveszítette a játék irányítását. A Villarreal és az Éibar ellen Zidane csapata az első félidőt aludta át, majd a második játékrészben próbált kapkodva javítani, hiszen nem csak az ellenféllel, hanem az idővel is harcolniuk kellett.

Bale

Koncentráció
Védelmi hibák tömkelege, illetve a koncentráció hiánya eredményezte, egyébként elkerülhető gólok. A Villarreal ellen Marcelo későn lereagált cseréje azt eredményezte, hogy a csapat több mint egy teljes percig játszott emberhátrányban, miközben Ramos összehozott egy büntetőt. A kapitány szintén szerepet játszott a Dortmund egyik góljában. Az Éibar ellen sem Pepe, sem Varane nem teljesített jól. Az elmúlt négy mérkőzésen rendre a meccs elején vagy a legvégén kapott gólokat a csapat, ami nagyon frusztráló lehet a játékosok számára is.

Kapott gólok
Négy kapott gól hat mérkőzés alatt, mint említettük, ezek többsége a mérkőzés első perceiben, vagy utolsó szakaszában született. Ezen felül a Dortmund 20 alkalommal vette célba a Real Madrid kapuját, ez negatív rekord a Zidane-éra alatt. Az eddigi tíz mérkőzésből mindössze kettőn maradt érintetlen a blancók kapuja, összesen pedig 12-szer zörgették meg az ellenfelek a hálót.

Morata és Ronaldo

Sérülések
Modric és Casemiro, a két alapvető fontosságú játékos kiesése a stabilitás és a kreativitás hiányát eredményezte a középpályán. Ennek eredményeképp sokkal nagyobb teher hárul Toni Kroosra. Időközben Marcelo is kiesett, illetve James Rodríguez is sérüléssel bajlódik.

Tudásuk alatt teljesítő játékosok
Cristiano meglehetősen bizonytalanul indított térdsérüléséből visszatérve. Benzema még mindig nem tűnik 100 százalékosnak, az utolsó két meccsén pedig rendkívül gyengén teljesített. Úgy tűnik, jelenleg csak Gareth Bale játszik csúcsformájának közelében. Varane szintén nem tudja megmutatni a benne rejlő potenciált.

Kevés játéklehetőség Morata és Lucas Vázquez számára
A Real Madrid szurkolóinak nagy része szívesen fogadná, ha Álvaro Morata és Lucas Vázquez több játéklehetőséghez jutnának. Mindketten fáradhatatlan munkások, és mindketten bizonyultak már döntő tényezőnek azokon a meccseken, amelyeken pályára léptek. Az elmúlt négy mérkőzés során Morata csupán egy alkalommal kezdett, a Las Palmas ellen. Emellett 14 percet kapott a Villarreal, hármat a Dortmund és 45-öt az Éibar ellenében. Közben Lucas Vázquez sem a Dortmund, sem az Éibar ellen nem lépett pályára, a Las Palmas és a Villarreal elleni mérkőzéseken pedig kevesebb, mint 20 percet kapott.

Kroos

Meccsek lezárása
Az elmúlt négy meccs alkalmával mindössze kétszer fordult az utolsó percekbe előnnyel a csapat, a Las Palmas és a Dortmund ellen, de ezeken a mérkőzéseken a labdabirtoklási aránya végig rosszabb volt a csapatnak az ellenfélénél.

Kapusteljesítmény
Keylor Navas visszatérése is egybeesett a döntetlenek hadával, a Costa Rica-i a Dortmund elleni meccsen szerezte vissza helyét Kiko Casillától. A kapus főszerepet játszott a Dortmund első találatában, és bár sok védést bemutatott az Éibar ellen, a vendégek gólja alkalmával nem helyezkedett a legjobban, és a reflexei is lassabbnak tűntek, mint sérülése előtt.

Csatlakozz Te is a penamadridista.hu szerkesztőségéhez! Kattints ide a részletekért.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…