2018. május 25., péntek

Morata: Nyáron beszéltem Zidane-nal, és nem kellett tovább gondolkodnom

  • Zs. Csaba
  • 2016.10.05. 12:38
A Real Madrid saját nevelésű játékosa a Cadena SER El Larguero című rádióműsorának volt vendége, ahol beszél beszélt a válogatottról, a nyári klubváltásáról, a Real Madridról, a saját és csapata jelenlegi formájáról, illetve Benzemáról is.

Csatlakozz Te is a penamadridista.hu szerkesztőségéhez! Kattints ide a részletekért.

Visszatérés a válogatottal Olaszországba, a Juventus stadionjába: „Nagyon várom már. Sok barátot hagytam magam mögött. Próbálok legalább 200 jegyet szerezni azoknak, akiket ismerek (nevet)! Remélem, hogy jól fogadnak majd az emberek, ahogy mindig tették, míg itt voltam. Biztos vagyok benne, hogy jól bánnak majd velem. Amikor Udinében léptünk pályára Olaszország ellen, akkor is tapsoltak.”

A dupla edzések közötti időtöltés: „Sorozatokat nézünk, videojátékokkal játszunk… Megpróbáljuk elütni az időt, ahogy tudjuk. Jelenleg a Narcos című sorozat második évadját nézem.”

A kezdőcsapat tagja a válogatottban: „Nem tudom. Természetes, hogy szeretnék játszani, de számomra már az is lenyűgöző, hogy itt lehetek. Ha az edző játszat engem, mindent bele fogok adni.”

Diego Costa a keretben: „Többet játszott nálam, és több gólt is szerzett. Nem fogom átverni saját magam. Ha én lennék az edző, figyelembe venném ezeket a dolgokat. Megértem, ha Diego játszik majd. Jól bánik velem, tanácsokat ad. Talán sokat kell majd küzdenie a védőkkel, aztán jöhetek én (nevet)!

Alacsonyabban a hierarchiában a kevés játéklehetőség miatt: „Az utóbbi időben nem találtam be, de ezek a dolgok megtörténnek a futballban. Jelenleg egy nehezebb szériában vagyunk, de remélem, hogy hamar véget ér. A szezon során lesznek olyan időszakok, amikor többet játszom és több gólt lövök majd.”

Intenzitás csökkenése a Real Madrid meccsein: „Világos, hogy valami nem stimmel jelenleg. Egységesnek kell lennünk, együtt kell harcolnunk, mindenki egyért, egy mindenkiért. Ha egyénekre bontjuk a Real Madridot, nagyszerű játékosok alkotják, de ha egységesek vagyunk, miénk a világ legjobb kerete az emberek szerint. Meg kell találnunk, hogy mi a gond. Nem tudom, hogy az intenzitás hiánya okozza-e a problémát, de minél előbb rá kell jönnünk a probléma forrására.”

Zidane kezd ideges lenni: „Egy bizonyos pontot mind elkezdünk idegessé válni. Zidane nagyon kommunikatív velünk. Vannak beszélgetések, amelyek során szemtől szemben elmondja, hogy mit gondol, és ez alól nincs kivétel. A jó hangulat létfontosságú, nekünk pedig mindenünk megvan ahhoz, hogy ez egy nagyszerű év legyen. A szezon csak most kezdődött, a problémák ellenére ugyanannyi pontunk van, mint az első helyezettnek. Tavaly a Juventusszal 10 vagy 12 pontos hátrányunk is volt, az tényleg egy igazi rémálom volt…

Benzema nincs élete formájában: „Nem mondhatom meg, hogy több játéklehetőséget kellene-e adni nekem, vagy sem. A főnök tudja, hogy mit csinál. Madrid a legkeményebb hely, ha egy játékos folyamatos játékra vágyik. Folytatni fogom a harcot, kritikus leszek saját magammal szemben, de nem gondolhatok arra, hogy többet kellene játszanom a jelenleginél.”

Nyugtalanító nyár a visszatérése előtt: „Épp nyaraltam, de minden nap kaptam hívásokat édesapámtól és Juanma Lópeztől, hogy egy klub meg fog keresni. Beszéltem más edzőkkel, mert voltak más lehetőségeim is, jó volt számomra, hogy mérlegelhettem a különböző opciókat. Később aztán beszéltem Zidane-nal, ő volt az egyetlen, aki azt mondta, hogy fontos lennék a csapat számára és sokat játszhatnék. Arra volt szükségem, hogy ezt halljam. Nem gondolkodtam tovább. A lehetőség megérkezett, tudtam, ha nem élek vele, talán soha többé nem kapok ilyen esélyt. A Real Madrid akart a legjobban, és itt vagyok.”

Csatlakozz Te is a penamadridista.hu szerkesztőségéhez! Kattints ide a részletekért.


Hozzászólások

Tabella