James édesanyja: Egy dolog a sértegetés, de a halálos fenyegetés az más

Pilar Rubio Gómez, James édesanyja Spanyolországban beszélt egy újságírónővel a napokban megjelent, halálos fenyegetésekről szóló hírek kapcsán. Az interjú során persze válaszolt a fiával kapcsolatos egyéb kérdésekre is.

A fenyegetések: „Először csak én kaptam fenyegetéseket. Beléptem a Twitter fiókomba, ahol azt láttam, hogy minden tele van a ’James orgullo nacional’ (James, nemzetünk büszkesége) bejegyzésekkel. Megosztottam egy bejegyzést azzal kapcsolatban, hogy mennyire meghatódtam és milyen hálás vagyok. Egy nő reagált, mondván óvszert kellett volna használnom. Válaszoltam neki, hogy talán megfogadhatná a saját tanácsát, akkor nem lenne ennyi ember, aki butaságokat beszél. Ezt követően kaptam az első fenyegetést a Legión Holktól. Elmondtam Jamesnek, ő pedig azt javasolta, hogy jelentsük a rendőrségnek. Visszaléptem a Twitterre, ahol azt láttam, hogy a Legión Holk támad: azt írták, hogy ő egy nemzeti szégyen, és még további hülye üzeneteket. Aztán újabb fenyegetések érkeztek, mondván hogy úton vannak a házam felé, felfegyverkezve, hogy meg fogják ölni a fiamat, hogy ő egy szemétláda… Mindezt fegyvereket ábrázoló fotókkal megspékelve. Ekkor döntöttem el, hogy feljelentést teszek.”

Pilar Rubio Gómez

„Semmit nem tudunk róluk (Legión Holk). Amikor tiltottam őket, egy rémisztő üzenet érkezett. „Posztolj egy videót, amiben bocsánatot kérsz a légiótól! Ha nem, meg fogod bánni azért, ami történni fog a fiaddal. Meg fogsz halni, a kisbabáddal az oldaladon.” Az egy dolog, ha inzultálnak, de a halálos fenyegetés már más tészta. Nem gondolom, hogy bármilyen hasonló dolog történt volna Jamesszel korábban. Itt, Kolumbiában a legtöbb ember támogatja és szereti őt, de hackerek áldozataivá váltunk. Mindenesetre ezek általában csak 14,15 vagy 16 éves gyerekek, én pedig azt gondoltam, hogy ha ennyi idősen ilyet csinálnak, akkor mi fognak tenni felnőttként?”

„A rendőrség azt mondta, hogy ne válaszoljak nekik. Az üzeneteket Argentinából, Mexikóból és Kolumbiából küldték… Szerintem valamilyen csoport lehet.

„Kolumbiában túlságosan teret engedtünk az ilyen jellegű erőszaknak, kialakult az a teljesen elfogadott kultúra, hogy kinevetnek másokat, hogy alig várják egy közszereplő hibáját, hogy aztán viccet csináljanak belőle. Ha a közösségi médiát arra használnák, amire kellene, az rendben lenne, de a legtöbben ebből élnek.”

„Nem hallottam a Real Madrid felől, tegnap az AS-ban olvastam valamit arról, hogy az FBI is keresi a csoportot. Szerintem ez egy olyan csoport, akik arra specializálták magukat, hogy híres emberek fiókját törjék fel. De félelmetes. Amikor tegnap Madridba repültem, éreztem egyfajta megkönnyebbülést. Tudom, hogy James imádja a hazáját és ez nem fogja megakadályozni abban, hogy hazajöjjön.”

Pilar Rubio Gómez

Sérülten a válogatottban: „James nem érezte, hogy nyomás alatt tartanák, igazi profi, tudja, hogy ha nincs megfelelő állapotban, nem fog pályára lépni.”

A fiával kapcsolatos történetek a lapokban: „Megtanultam kezelni, már nem olvasom. Úgy döntöttem, hogy fenntartásokkal kezelem őket. 90%-a annak, amit írnak, nem igaz, a maradék 10% pedig félig-meddig, úgyhogy… A legjobb az, ha a háttérben maradok, de azt muszáj volt elmondanom, ami szombaton történt, mert ez már zaklatás, egy támadás, de nem gondolom, hogy történni fog valami.”

Az a bizonyos autós üldözés: „Nagyon mérges voltam, amikor a média akkora vihart kavart az autós esetnél. A média azért kreálja ezeket a sztorikat, hogy rontson az ember megítélésén, a fiam pedig bizonyos szempontból még gyerek. Egy mintakép, profi, családdal, a kislányával, feleségével… Sosem láttam semmilyen bizonyítékot az autós üldözésre vonatkozóan, kizárólag egy képet arról, hogy gyorsan hajtott úton az edzésre."

Pilar Rubio Gómez

Fia kapcsolata a klubbal és Zidane-nal: „A fiam igazi profi, a legjobbját próbálja nyújtani, mindig együtt van a többiekkel. A főnök a főnök. Sosem harcolt Zidane-nal vagy a Real Madriddal. Nem tudom, hogy honnan jönnek ezek a sztorik, de James sosem kritizál senkit és sosem mond rosszat senkire.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK