Zidane: Vissza kell találnunk a győztes útra

Zinedine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A francia tréner beszélt az őt ért kritikákról, a sorozatos döntetlenekről, a sérültekről és néhány játékosáról.

„Minden lehetséges módon megpróbálunk visszatalálni a győztes útra. Erősen kell kezdenünk, nem hagyhatjuk, hogy az ellenfelünknek esélye legyen a saját játékát játszani. Nehéz meccs lesz egy kemény ellenfél ellen, egy nehéz környezetben.”

„Minden játékos jól teljesít. James néhány problémával utazott el, de jobban érezte magát, amikor visszatért. Még mindig nem számíthatunk rá, de a többiekkel nincs gond. Nincs sok időnk a felkészülésre, de ez normális, ha a válogatottak játszanak. Jól dolgoztunk, akik pedig a válogatottakkal voltak, szintén jól teljesítettek, gólokat lőttek, stb. Nem vagyok varázsló, az egyetlen dolog, amit teszünk, az az, hogy keményen dolgozunk.”

Zidane

„Nem beszéltem Dugarry-val arról, hogy lelki problémák vannak. Annyit mondtam, hogy nem fizikai jellegű gond van, mivel fizikálisan rendben vagyunk. Manapság már nincsenek kis csapatok, nem gondolhatjuk azt, hogy kimegyünk a pályára és nyerünk. Mindig magas szinten kell játszanunk, minden meccsen. Ezt mondtam. A játékosok maximális koncentráció mellett végzik a dolgukat, egyszerűen újra meccseket kell nyernünk. Keményen fogunk dolgozni, hogy ez megtörténjen.”

„Marcelo készen áll, ez pedig nagyszerű hír. Fontos játékos, aki sokat adhat a csapatnak, holnap ezt ki is fogjuk használni.”

„Sergio sérülése nagy fájdalom, mivel azt jelenti, hogy nem lehet velünk. Ő a kapitányunk, fontos játékos. Mindig belead mindent a pályán és azon kívül is. Mindent meg fog tenni, hogy a lehető leggyorsabban visszatérjen. Az összes fontos játékosnak vannak kritikusai. Úgy érzem, hogy igazságtalanok vele, mivel mindig jól játszik és minden tőle telhetőt megtesz.”

„A kulcs az, hogy megtaláljuk a megoldást. Mindig lesznek nehéz pillanatok. Sosem mondanám magamról, hogy nagyszerű edző vagyok. Maximális erőbedobással végzem a munkámat, megoldásokat keresek. Megnyerhetem a BL-t, de akkor sem gondolom, hogy én vagyok a legjobb, viszont nagyon szívesen tanulok minden egyes nap új dolgokat ennél a nagyszerű klubnál, a nehézségek ellenére is, amikkel néha szembesülünk. Annyit kell tennem, hogy tovább dolgozok, szembenézek a problémákkal. Semmi mást.”

„Tudom, hogy hol vagyok, és ez mivel jár. Elfogadom a kritikát. Tovább dolgozom. Ha négy döntetlent játszunk egymás után, akkor engem lehet hibáztatni, meg kell találnom a megoldást. Lehet, hogy jobban kell koncentrálnunk, nagyobb intenzitással kell játszanunk. A legfontosabb, hogy keményen dolgozzunk annak érdekében, hogy kikerüljünk ebből a helyzetből. A játékosok profik, ha pedig felkészülünk egy meccsre, azt jól csináljuk, de lehet, hogy még ennél is jobban kell.”

Zidane

„Ha tíz napig együtt vagy egy játékossal, az jót tesz neki. Benzema jól dolgozik, remélem, hogy már túl van a kisebb problémáján. Keményen dolgozik, úgy látszik, hogy jól mozog, remélem, holnap gólokat is hoz. Ezt kérjük a támadóinktól.”

„James nagyon motivált volt a felépülését tekintve, játszani akart a hazája válogatottjában. Elutazott velük, de szerencsére időben rájött, hogy nem tud játszani és még további időre van szüksége. A 22.000 km nem nagy ügy egy játékos számára.”

„Mindent beleadni. Ez a klub utánpótlásának az üzenete, én pedig imádom a munkám. Ilyen a klub játékstílusa. Szeretünk látványosan játszani, járatni a labdát, az első pillanattól kezdve nagy iramot diktálni. Nem én találtam fel a focit, csak annyit tehetek, hogy a tapasztalatomat, amit még játékosként szereztem, megpróbálom átadni. Nem rettenek meg három döntetlen után. Ha nyerünk, akkor is tudok ugyanolyan kritikus lenni, mint egy döntetlennél. Keményen dolgoztunk, jó eredményeket akarok, biztos vagyok benne, hogy jönni is fognak, ha folytatjuk a munkát.”

„A Leonesa a harmadosztályban játszik, második helyen állnak. Ez is egy újabb meccs, de egy fontos meccs. Lehet, hogy ők az év mérkőzéseként tekintenek rá, nekünk is ezt kell tennünk. Jelenleg a holnapi meccsre koncentrálok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…