Matthäus: Kroos egy igazi főnyeremény

Korábban a magyar válogatottat is irányító német szakember a SPORTBILD hasábjain írta le véleményét Toni Kroosról.

Számomra Toni Kroos jelenleg a legjobb német játékos. Sőt, a világon sem látok senkit az ő szintjén játszani. A német válogatott középpályáján már hosszú idő óta ő a főnök. Toni ugyanazt játssza, mint amit korábban Bastian Schweinsteiger. Egy dolog van, amiben kritika érheti őt, ez pedig a gólérzékenysége. Azzal a hihetetlen rúgótechnikával sokkal többször kellene távoli lövésekkel próbálkoznia.

Zinédine Zidane személyében végre egy olyan edzője van, aki játékosként hasonló poszton játszott, igaz, Zidane jóval támadóbb felfogású volt. A francia mester tökéletesen fel tudja mérni Kroos képességeit. Biztosan komoly szerepet játszott a szerződéshosszabbításban is. Az évi 20 milliós fizetés természetesen jól hangzik, de nem érdemtelen. A jó játékosok egyre nagyobb tortát érdemelnek.

A Bayern sohasem ismerte el hivatalosan, de mindenki tudja, hogy nagy hibát követtek el, amikor 2014-ben elengedték Kroost a Real Madridba. A vezetőség nem adta meg neki azt a fizetést, amit Thomas Müller, Philipp Lahm és Manuel Neuer is megkapott. Ez nagyon igazságtalan volt. Még most sem értem, miért nem tudtak egyezségre jutni.

Kroos 24 éves volt, tökéletes megoldás a jövőre nézve, és Xabi Alonso helyére. Miközben Uli Hoeneß folyamatosan azt hangoztatta, milyen fontos, hogy a német játékosokat a Bayernhez kössék. Jobban meg kellett volna becsülniük Kroost, főleg, hogy 2014-ben világbajnokként tért vissza Münchenbe.

Jelenleg Kroos a Real Madrid középpályájának lelke. Jól illik ebbe a hatalmas, magabiztos klubba, mely a világon a legnagyobb hírnévnek örvend. Kroos nagyon jól döntött, mikor Madridba igazolt. A Bayern és Toni nem találtak közös nevezőt, pedig Kroos egy igazi főnyeremény.  

Forrás: SPORTBILD
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK