Vallejo: Madridban játszanak a világ legjobb védői

A Real Madrid tavaly nyáron igazolta le Jesus Vallejót a Zaragózától. Egy évet a nevelőegyesületében töltött, de idén - a fejlődés reményében - Frankfurtba igazolt. Az előszezonja nem sikerült túl jól, mert sérülés hátráltatta, de mára alapembere a német csapatnak.

Cseréből alapember
"Nem játszottam, mert az edző így döntött, de a Schalke ellen kaptam 15 percet. Sérülés miatt kihagytam az előszezont, ezért teljesen logikus volt, hogy nem voltam a kezdőben. A második fordulóban a Darmstadt ellen is csak csereként kezdtem, de Guille Varela megsérült a 7. percben. Azóta minden mérkőzést végig játszottam."

Az átigazolás körülményei
"Elég élénken érdeklődtek irántam, amit felém és a Real Madrid felé is kommunikáltak. Közös döntés született. A Real javasolta nekem, hogy fogadjam el ezt a lehetőséget és én éltem vele. Kezdetben nehéz volt, mert a szívem Zaragózáé, és furűnak tűnt egy másik klubban játszani. Végül így döntöttem, és nem bántam meg."

Dani Carvajal a tökéletes példa
"A Bundesliga egy nagyon erős bajnokság. Nagyon gyors a játék, az egyik pillanatban támadsz, aztán már arra kell figyelned, hogy ne kerüljenek mögéd. A hangulat elképesztő a stadionokban. A lelátók már két órával a mérkőzés előtt megtelnek. Carvajal? Az ő példája is megerősített engem. Egy utánpótlás játékos, aki kölcsönbe távozott, tapasztalatot szerzett most pedig a Real Madridban játszik. Elvégezte a munkáját Leverkusenben, nem véletlenül került vissza Madridba."

Tervek a jövőre nézve
"Azért igazoltam Madridba, hogy a világ legnagyobb klubjában játszhassak. Ha úgy döntöttek volna, hogy idén ott kell maradnom az első csapattal, nagyon boldog lettem volna. Nagyszerű teljesítmény, de két lábbal a földön kell maradnom. Rossz döntés lenne, ha most Madridra gondolnék. A Frankfurtra koncentrálok, igyekszem tanulni és alkalmazkodni. Ha csapatként sikereket érünk el, abból egyénileg is profitálok."

A legjobbak ellen játszani, mint Lewandowski, Müller vagy Robben
"Nagyon élveztem. Imádom a futballt. Ez a legjobb dolog az életemben. Ilyen játékosok ellen játszani csak extra motivációt ad. Emellett jól is teljesítettünk. Nyomás alatt tartottuk őket, és veszélyes kontrákat vezettünk. A tervünk, hogy ne kerüljünk bajba. Niko Kovac nagyon közvetlen, de közben fegyelmet vár el. Nagyszerű az öltözői hangulat."

Példaképek
"Gyerekként elmentem a Romaredába, ott láttam először Gabi Militót és Alberto Zapatert játszani, akik igazi zaragozisták. Tökéletes példái annak, hogyan lehet az utánpótlásból a legmagasabbra szintre jutni. Az évek alatt minden játékostól próbáltam tanulni. Szeretem nézni is a futballt, szóval nem csak játékos maradok, hanem folyamatosan tanulok."

Erős a konkurencia Madridban
"Sergio Ramos, Pepe, Varane és Nacho. Nálunk játszik a világ négy legjobb védője. Ha lehetőséget kapsz rá, hogy mellettük játssz és tanulj tőlük, minden bizonnyal fejődni fogsz. Nekem is ez a célom."

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK