Gareth Bale: Nem Cristiano a legfontosabb, hanem a csapat

Az Athletic Bilbao elleni meccset követően Zinédine Zidane, a győztes gólt szerző Álvaro Morata, Gareth Bale, Keylor Navas és Marcelo álltak az újságírók rendelkezésére.

Zinédine Zidane

A mérkőzésről: „Nem gondolom, hogy furcsa meccs lett volna. Tudtam, hogy kemény, nehéz mérkőzés lesz. Megnehezítették a dolgunkat, de elégedett vagyok az eredménnyel és a mérkőzés alakulásával. Szenvednünk kellett egy kicsit, mert olyan, hogy könnyű meccs, nem létezik.”

Pontosság: „Talán lehettünk volna pontosabbak, de a pályán a játékosok mindent beleadtak. Manapság már nincs könnyű mérkőzés. Nem nyerheted meg a bajnokságot szenvedés és kemény munka nélkül. Mi vagyunk a Real Madrid, úgy tűnik, mindenki azt várja tőlünk, hogy minden meccsen öt vagy hat gólt szerezzünk, de ez nem így megy. Nem volt gond a hozzáállással, egy olyan ellenféllel álltunk szemben, aki megnehezítette a dolgunkat. Elégedett vagyok a játékosaim által végzett munkával. Tetszett, amit láttam. A csapatom alig várja, hogy pályán legyen és mindent beleadhasson.”

A bajnokság: „Ez így fog menni az idény végéig. Minden meccsen jól kell játszanod, nem lesz könnyű találkozó, egészen a végéig szenvednünk kell. Ezt az üzenetet a játékosaimnak is továbbítom. Ma a hitről tanúskodtunk, nem adtuk fel még a legnehezebb pillanatokban sem. Megőriztük a nyugalmunkat a vezető gólig, elégedett és boldog vagyok.”

Morata és Lucas: „Nagyon meggyőzőnek tűnnek, kiválóan teljesítenek. Beszálltak és jól játszottak. Ti folyamatosan arról kérdeztek, hogy mikor kerülnek a kezdőcsapatba, de már kezdtek meccseken és még fognak is. Egységesek vagyunk, így is akarjuk folytatni. Amit magammal viszek, az az, hogy egységesek voltunk, nem csak egyetlen játékos munkáját fogom tekinteni. Ez egy hosszú utazás, mindenkire szükségünk lesz.”

Kapott gólok: „Nem aggaszt. Megpróbálunk fejlődni ezen a téren is. Ez része a futballnak, olyan ellenfelekkel találkozunk, akik megnehezítik a dolgunkat. Ezek apró részletek, amiken megpróbálunk javítani.”

Morata vagy Benzema: „Mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Láttam, amint Benzema gólt szerzett, majd Morata is megtette ugyanezt. Ezt viszem magammal a mérkőzésről, nincs szükség további elemzésre.”

Álvaro Morata

A mérkőzésről: „Nagyon nehéz meccs volt. Az Athletic egy nagyszerű csapat, mindig nehéz legyőzni őket. A tabella elején álló csapatok pontokat hullajtanak ellenük. A legfontosabb, hogy győztünk, de nem ez volt a legjobb meccsünk. Folytatnunk kell a munkát és a fejlődést.”

Célok: „Mindent meg akarunk nyerni ebben a szezonban. El kell fogadnom az edző döntéseit, dolgoznom kell és bele kell adnom mindent. Nagyon boldog vagyok, hogy itthon lehetek. Vezetjük a bajnokságot, folytatnunk kell a munkát és a fejlődést a címek megnyeréséhez.”

Gól a születésnapján: „Nem is történhetett volna jobban. Ma van a születésnapom, nyertünk és vezetjük a bajnokságot. A szerdai meccs miatt nem fogok ünnepelni, de látni szeretném a családomat és a barátaimat. Mindannyian szeretünk gólokat szerezni, ez még inkább igaz, ha győztes találatról van szó. Úgy érzem magam, mint egy tíz éves kisgyerek.”

A csapatban betöltött szerepe: „Mindenki szeretne mindig játszani, minden egyes mérkőzésen, de ez bonyolult. Fontosnak érzem magam. 25 játékosunk van, Zidane dolga nagyon nehéz, amikor választania kell, hogy ki játsszon. Ez egy kellemes probléma. Egy csapat vagyunk, a győzelmet akarjuk, és ma meg is szereztük. Zidane megölelt és gratulált nekem, most pedig folytatnunk kell a munkát.”

Cristiano Ronaldóról: „Amikor majdnem 70 gólt szoktál szerezni idényenként, akkor már-már függővé válasz a gólok iránt. Számunkra ő a csapat legfontosabb játékosa, remélem, hogy sok gólt szerez, de ő sem gép, hanem emberi lény, még akkor is, ha egy másik bolygóról érkezett. Neki is joga van ahhoz, hogy kihagyjon helyzeteket.”

Gareth Bale

A mérkőzésről: „Nehéz meccs volt egy olyan csapat ellen, amelyről tudtuk, hogy meg fogják nehezíteni a dolgunkat, hiszen minden évben ezt teszik. Nagyon kellemetlen ellenfél, fizikálisan nagyon erős csapat, keményen dolgoznak és presszionálnak. Ennek ellenére úgy vélem, hogy jó munkát végeztünk, megérdemeltük a győzelmet. A hétvége eredményeit követően tudjuk, hogy mennyire fontos volt ez a három pont. Boldog vagyok, de még hosszú út áll előttünk.”

Cristianóról: „Az a fontos, hogy győzött a csapat, és vezetjük a bajnokságot, nem az, hogy ki szerzi a gólokat. Cristiano keményen dolgozik, hogy betaláljon, de a legfontosabb dolog a csapat, és biztos vagyok benne, hogy boldog a helyezésünk miatt.”

Marcelo

A mérkőzésről: „Nem volt egyszerű dolgunk az ellenfelünk miatt, de nálunk volt a labda, türelmesek voltunk. Kaptunk egy gólt, de nem adtuk fel. Nagyszerű munkát végeztünk. Megpróbáltunk egységesek maradni az egész mérkőzésen, de ez nem egyszerű. Amikor náluk a labda, együtt kell visszaszereznünk, de a Bilbaónak jó játékosai vannak, így ez nagyon nehéz. Normális, hogy néha ők irányítottak.”

A keret: „Minden játékos fontos, mindenkinek megvannak a pillanatai, mindenki keményen dolgozik azért, hogy kaphasson lehetőséget. Ma Morata segített a csapatnak a győztes góllal.”

Cristiano munkája: „Természetes, hogy gólt akar szerezni. Ő egy olyan játékos, aki sokat segít, nem csak a gólokkal, hanem a munkájával is.”

Keylor Navas

A mérkőzésről: „Megszereztük a három pontot egy nagyon nehéz meccsen, egy nagyszerű csapat ellenében. Azért jöttek, hogy a saját játékukat játsszák a Bernabéuban, jól védekezzenek, és bár próbáltunk irányítani, néha megtalálták a területeket a kontratámadásokhoz, ezzel pedig problémákat okoztak számunkra. Én megpróbálok mindent beleadni, ezúttal sikerült megakadályoznom a bajt és segíteni a csapatomnak.”

Morata: „Nagyon elégedettek vagyunk vele, mert nincs szebb annál, ha születésnapod van, gólt szerzel és segítesz a csapatodnak megszerezni a győzelmet. Mindennek tetejében mi vagyunk a tabella élén. Arra törekszünk majd, hogy a dolgok jól alakuljanak, csapatként akarunk játszani, ezen az úton szeretnénk továbbhaladni. Ezek a meccsek önbizalmat adnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK