Zinedine Zidane: A játékrendszer a kupában sem fog változni, de más játékosok fognak pályára lépni

Zidane a Real Madrid edzőközpontjának sajtótermében tartotta meg a szokásos sajtótájékoztatóját, amely a szerda esti, Cultural Leonesa elleni kupadebütálást előzte meg.

A mérkőzésről: „A kupa nagy reményekkel tölt el minket. Tisztában vagyunk a sorozat fontosságával, és az a célunk, hogy a maximumot kihozva magunkból megnyerhessük azt. Nagy illúziókkal vágok neki, akárcsak a játékosaim.”

A kezdőcsapatról: „Egyelőre még csak a keretet kell nyilvánosságra hoznom, de ebben a sorozatban csak 16 játékost lehet nevezni, így jó páran biztosan ki fognak maradni. Szerintem a játékrendszer nem fog sokat változni, de rotációra lehet számítani. Szinte mindenki bevethető állapotban van. Coentrao benne van a keretben, mert már teljesen felépült. Holnap a kapuban Casilla fog szerepelni. Az az elképzelésem, hogy a kupában ő fog védeni, de nem tudhatom biztosan, hogy mi fog történni a jövőben. Az idő múlásával többet fogunk tudni.”

A BBC-ről: „Itt nem arról van szó, hogy valakinek biztos-e a helye. Mindig ugyanazt kérdezitek tőlem. Van három klasszis játékosom, akik nagyon fontosak a csapatnak. Mindig is lesznek játékosok, akik többet fognak szerepelni másoknál, ez logikus. Az embereknek meglehet a véleménye a helyzetről, de én teszem a dolgomat, és nekem mindenki egyformán fontos.”

Zidane

Marianóról: „Decemberben meglátjuk, hogy mi fog történni. Mariano velünk dolgozik, és nagyon elégedett vagyok a munkájával. Holnap ő is a keret tagja lesz.”

Cristiano Ronaldóról: „Nem beszéltem semmi konkrétról Cristianóval. Nyilván jobban tetszik, amikor mérkőzésenként két vagy három gólt szerez, de nem aggódom. Mostanában nem sikerül kihasználnia a helyzeteit, de az a fontos, hogy megvannak a helyzetei. Rövid időn belül ismét ki fogja használni őket, és akkor mindenki nyugodt lesz.”

Cristianóról és Morata Athletic elleni góljáról: „Mi csak a játékunkkal foglalkozunk, és azzal foglalkozunk, ami a mi dolgunk. Minden mást nem tudunk sem kontrollálni, sem pedig kommentálni. Annyi mindent mondanak, hogy egyszerűbb ezeket elengedni, és arra összpontosítani, amit a pályán kell teljesítenünk.”

A Cristianónak címzett füttyről: „Egyrészről nem értem, másrészről viszont igen. Engem is fütyültek, amikor játékos voltam. A közönség sokat vár a játékosoktól. A Bernabéu ilyen tekintetben is különleges, és ezt tudjuk. Cristiano is tudja, és hozzá van szokva. Az a fontos, hogy folytassuk a megkezdett munkát, és tisztában vagyunk a közösségünk fontosságával.”

A nem kezdő játékosok helyzetéről: „Minden nap nagyon lelkesnek látom őket. Nem csak akkor, amikor játszanak, hanem akkor is, amikor edzenek. A játékos elsősorban azért edzenek és játszanak, mert élvezik azt, függetlenül attól, hogy végül pályára lépnek-e. A Real Madridnál töltött időszak hamar elszáll, ezért ki kell élvezni. A játékosoknak megadatott ez a lehetőség, élni kell vele.”

Zidane

Casemiróról: „Részt vett újabb orvosi vizsgálatokon, és a repedés még nem gyógyult be. Még mindig a regenerálódás fázisában van. Bízunk benne és reméljük, hogy napról napra jobb állapotban lesz. Nagy bizalommal tekint a közeljövőbe, de egyelőre még nem épült fel.”

A csapat javára megítélt büntetők hiányáról: „A játékvezetők akkor ítélnek tizenegyest, amikor azt kell tenniük. Eddig még nem volt ilyen eset, így tehát nincs miről beszélnünk.”

A kupa lebonyolításáról: „Így néz ki, és ezen nem én fogok változtatni. Én a holnapi mérkőzésre koncentrálok, hogy lehetőleg jól játsszunk és nyerjünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK