Zinedine Zidane: A madridisták értékelik Lucas erőfeszítéseit

Az Alavés elleni bajnoki mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, mely alkalmával beszélt a jelenlegi formáról, Cristianóról, a sérültekről, de szót ejtett régi csapattársáról, a brazil Ronaldóról is.

A mérkőzésről: „Egy nehéz, komplikált meccsre számítok. Hazai pályán még veretlenek, kiválóan teljesítenek. Tudjuk, hogy milyen nehéz mérkőzés lesz, hiszen ezt észre kell venni. Ha ezt észben tartjuk és megfelelően koncentrálunk, ahogy az elmúlt néhány mérkőzésen is tettük, akkor a saját dolgunkat könnyítjük meg. Ezzel a gondolatmenettel vágunk neki a meccsnek. A játékosok tudják, hogy ha el akarunk érni valamit az idény végén, akkor minden egyes meccsen úgy kell teljesítenünk, ahogy az utóbbi néhány párharc során. Ez segít majd nekünk abban, hogy nagy dolgokat érjünk el. Arra fókuszálunk, amit tennünk kell. Ez a hét eddig jól alakult, de minden mérkőzés más.”

Ramos, Casemiro és Modric: „Mindhárman könnyített edzéseket végeznek. Sergio csak két napja kezdett edzeni, időre van szüksége. Casemiróval ugyanez a helyzet, nem szabad elsietni semmit. Jól dolgoznak, de türelemre van szükségünk. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok a jövő hét során.  Modric még nem edz a csapattal, de jól regenerálódik, egy kicsit előrébb jár, mint Ramos és Casemiro. Napról napra haladunk. A jövő hét nagy fontossággal bír majd, de türelemre van szükség.”

Nacho: „Ugyanazért van itt, mint a többiek. Holnap meglátjuk, hogy kik lépnek pályára. Nacho elképesztően jól dolgozik. Egy igazi profi, nagyon jól edz, mindent belead, ha játszik. Mindig pontosan azt teszi, amit kérünk tőle.”

Aranylabda: „Tudom, hogy hogy működik, de mindenekelőtt azt tudom mondani, amit az év során láttam. Ez mindig ugyanaz. Cristiano olyan magasra tette a lécet, hogy ha nem talál be, az már probléma. De épp ellenkezőleg. Hogy a kérdésre válaszoljak, amit 2016-ban csinált, azt látnia kell mindenkinek, itt pedig nem csak az egyéni teljesítményt értem, hanem a csapattal és a válogatottal elért dolgokat is. Tudja, hogy amit elért, azt saját magának és a körülötte lévőknek köszönheti. Megérdemli az Aranylabdát.”

A BBC a kezdőcsapatban: „Nincs igazságtalanság. Én vagyok a felelős a döntéseimért. Azt akarom, ami a legjobb a csapatnak.”

Lucas Vázquez: „Kemény munka árán érdemelte ki a szerződéshosszabbítást. Töretlenül hiszek a képességeiben. Nem volt könnyű az út, amit bejárt. Az akadémia játékosa volt, távozott kölcsönbe, majd visszatért az első csapathoz. Nagyszerű történet az övé, a madridisták nagyon értékelik az ilyen embereket. Egy nagyszerű játékos, aki keményen dolgozik, nehéz elérni azt, amit ő elért. A kemény munka mindig kifizetődik. Talán vannak nála tehetségesebb játékosok, de ezt a szerződést ő érte el, örülök, hogy még öt évig szól a kontraktusa. Minden egyes játékosom szerződését megújítanám, mert ők a legjobbak. Nem fogom megváltoztatni a hozzáállásomat.”

Cristiano Ronaldo lelkiállapota: „Talán frusztrált, de ez normális. Nem aggódik. Gólokat akar szerezni, ez így van rendben. Egyedülálló amiatt, amit csinál. Ahogy már mondtam, olyan magasra tette a lécet… Ezek azonban olyan dolgok, amikkel együtt kell élni. Ő egy fenomén.”

Kikötés Marcos Llorente szerződésében: „Vannak ilyen megegyezések a klubok között, ezzel nem tudok semmit csinálni. Csak a holnapi meccsre koncentrálok. Marcos sokat játszik, rajta tartom a szemem. Ez volt a terv, amikor kölcsönadtuk, elégedett vagyok vele.”

A brazil Ronaldo elismerése Mexikóban: „Gratulálok neki. Tudja, hogy mit gondolok róla. Nagyon szeretem őt. Nagy valószínűséggel a legjobb játékos, akivel valaha játszottam. Értékelem őt, rengeteget mutatott játékosként. Már akkor elismertem, amikor Olaszországban ellenfelek voltunk, később viszont volt szerencsém ahhoz, hogy ennél a nagyszerű klubnál mellette játszhassak.”

Asensio góljai: „Nem lep meg. Különleges játékos. Nagyon gyorsa a labdával és nagyszerűen lő.”

Kapott gólok: „Nem aggódom túlságosan, megpróbálunk javítani ezeken a számokon. 90 percet játszunk az ellenfeleinkkel, meg kell érteni, hogy bármelyik pillanatban kaphatunk gólt. Keményen fogunk dolgozni azért, hogy kevesebbszer találjanak be ellenünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK