Zidane: Ronaldo a játék minden elemében jó volt

A francia tréner dicsérte csapata hozzáállását a meccshez, és többek között szót ejtett Morata és Benzema összevetéséről is. Őt és a játékosokat is faggatták a bírói teljesítményről, ahogyan Ronaldo mesterhármasa is szóba került.

Zinedine Zidane

A meccsről: „Elégedett vagyok. Örülök annak a teljesítménynek, amit mutattunk, hiszen az első félidő és a második játékrész eleje sem volt könnyű. Nehéz győzelem volt, hiszen az ellenfelünk is remekül teljesített, de azt hiszem, megérdemelten nyertünk. A spanyol bajnokságot nem lehet küzdés nélkül megnyerni, és mi ma megmutattuk, hogyan tudunk harcolni egy kemény ellenféllel szemben.”

Higgadtság: „Higgadtak maradtunk, a nehezebb időszakok alatt is. Attól, hogy tudjuk, mi vagyunk a Real Madrid, nem fogunk meccseket nyerni. Az Alavés az első félidőben és a második játékrész elején is megnehezítette a dolgunkat.”

Ronaldóról: „Nagyszerű, hogy betalált, az meg még inkább, hogy háromszor is megtette ezt. Örülünk a teljesítményének. A jövőben is mindig kérjük majd tőle a gólokat, de ezúttal a játék többi elemében is remek volt. Reméljük, ez így is marad. Ő egy nagyon türelmes ember, és ma is megmutatta, hogy kemény munkával minden elérhető.”

Benzema és Morata: „Mindketten nagyon tehetségesek. Karim keményen dolgozott, Morata is keményen dolgozott, és gólt is szerzett.”

A bíróról: „Soha nem beszéltem a bírókról, nem fogok senkit magasztalni vagy kritizálni. A bírók mindig a munkájukat végzik, s ezúttal a két büntető megkérdőjelezhetetlen volt számomra. A játékvezetés nehéz szakma.”

Pepe sérülése: „Amint visszaértünk Madridba, elvégezzük rajta az ilyenkor szokásos teszteket, aztán meglátjuk, mi lesz vele. Ebben a pillanatban fogalmam sincs, mennyit kell kihagynia. Folytatnunk kell azokkal a játékosokkal, akik elérhetőek, s közben reménykedni, hogy Pepe minél hamarabb visszatérhet.”

Marcelo

A meccsről: „Az Alavés mindig megnehezíti az ellenfelei dolgát, ezt már láthattuk ebben a szezonban. Nem könnyítik meg az ember dolgát. Sikerült gólokat szereznünk, de attól még ez egy nehéz meccs volt. Meg kellett szereznünk a harmadik találatot ahhoz, hogy kényelmesebben érezhessük magunkat. Boldog vagyok Morata miatt, megérdemli a góljait.”

Ronaldóról: „Cristiano rendben van. Talán kissé ideges volt a meccset megelőzően, hiszen a támadók azért élnek, hogy gólokat szerezzenek. Cristiano ma általában sok gólt lő, s most boldog a maiak miatt is, de ami még inkább boldoggá teszi, az a három pont.”

A bíró teljesítménye: „Nem fogok vitázni a bíróról. Minden csapattal történnek ilyenek. néha az előnyükre döntenek, néha a hátrányukra. Nem egyszerű egy spanyol bajnoki meccset vezetni, s néha az asszisztensek is hozhatnak téves döntéseket.”

Mateo Kovacic

A meccsről: „Nehéz meccs volt, de a legfontosabb a három pont. Három döntetlenünk volt, számos győzelmünk, s úgy tűnik, jó formában vagyunk, hiszen vezetjük a tabellát. Így kell folytatnunk továbbra is.”

Ronaldóról: „Cristiano három gólt lőtt, és most boldog, ahogy mi is azok vagyunk. A legfontosabb dolog mégis az, hogy megnyerjük a meccseinket, nem az számít, ki szerzi a gólokat. Morata remek támadó, gólokat szerez, ahányszor csak pályára lép, fontos játékos számunkra.”

Keylor Navas

A meccsről: „Az Alavés nagyszerű meccset játszott, voltak olyan részei a meccsnek, amikor nem tudtunk átjutni a térfelükre. Tisztában vannak a stratégiájukkal, de nekünk csak az a fontos, hog nyertünk, elhoztuk a három pontot. Ezért boldogok vagyunk. Előnyt kovácsoltak abból, hogy sok területet hagytunk nekik. Mindig felkészültnek kell lennünk, koncentrálni kell az első perctől egészen az utolsóig.”

A kapott gólról: „Nem gondolhatjuk azt minden alkalommal, mikor gólt kapunk, hogy elveszítjük a mérkőzést. Ahogy azt sem, hogy úgyis meglesz a győzelem, ha betalálunk. Az egész meccsen küzdenünk kell, ahogy ma is tettük.”

A bíróról: „Nincs miért kritizálni a bírót. A játékvezetők ugyanúgy dolgoznak, mint a játékosok, a legjobbjukat akarják nyújtani. Nem azt mondom, hogy nem beszélek a bírókról, de ma semmi olyan nem történt, mai miatt kritizálhatnám őket. Igazságos eredmény született. A legtöbb lehetőségünket kihasználtuk, négy gólt szereztünk, szóval ez egy megérdemelt győzelem. Mindannyian boldogak vagyunk, Cristiano is. Miután lőttél három gólt, nem mehetsz haza búslakodva.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK