Ferguson: Cristiano idei eredményei felülmúlhatatlanok

A világ futballjában Sir Alex Ferguson még midnig egy legenda, így a Marca nem is habozott megkérdezni őt egy igen megosztó témában: kinek adná az Aranylabdát? A skót ex-menedzser nem habozott: volt játékosát, Cristiano Ronaldót nevezte meg a legjobbnak.

Ferguson annak idején, mikor Ronaldo 17 évesen megérkezett a Premier League-be Portugáliából, nagyon sokat segített a fiatal játékosnak. Ezek után joggal állíthatjuk, hogy nála jobban talán senki nem ismeri Ronaldo munkáját, azt a munkát, amit azért végzett, hogy elérje a futballvilág csúcsát.

„Nem tudok nála jobb játékost mondani, aki a magasba emelhetné az Aranylabdát” – mondta Ferguson a Marcának. „Az eredményei felülmúlhatatlanok, fantasztikus éve volt, megnyerte a Bajnokok Ligáját és az Európa-bajnokságot is. Annak ellenére, hogy utóbbinak a döntőjében nem lehetett végig pályán, az ő biztatása a partvonalról is nagyban közrejátszott a győzelemben. Csodálatos volt látni, ahogy beteljesül az az álma, hogy magasba emelhesse ezt a trófeát.”

Ronaldo volt edzőjeként rendkívül büszke rá, hogy szerepet játszhatott a portugál felemelkedésében, és egyáltalán nincs meglepve, amiért egykori játékosa továbbra is ilyen magas szinten teljesít.

„Az egyik olyan pillanat, amikor a legbüszkébbnek érzem magam, az, amikor tudatosul bennem a gondolat, hogy a karrierjének a Manchester United is része volt” – folytatja. – „Az én kezeim alatt játszott 17 éves korától fogva, így szemtanúja lehettem a fejlődésének, és egyben ez segített hozzá ahhoz is, hogy megértsem, mi tette őt ilyen jelentőségű sztárrá.”

„Vannak játékosok, akik nagynak születnek, mert megvan bennük az a bizonyos „született tehetség”, de van, ami még fontos ahhoz, hogy valaki igazán egész játékos legyen: a becsületes munka.”

„Cristianóban mindig is megvolt az eltökéltség és az akarat ahhoz, hogy a legmagasabb szintre jusson, s ezt koronázta meg azzal a hihetetlen fegyelmezettséggel, amit az edzéseken tanúsított.”

„Ez az állandó eltökéltség vezette őt a mindennapos munkájában, és ennek köszönhetően lehetett már fiatal korában, a Unitednél is mindenki számára követendő példa.”

„A legjobbakat kívánom neki.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK