Egytől egyig: 2016. októberi összesítő

Októberben újfent hat mérkőzésen lépett pályára csapatunk, és ahogy mi, úgy ti is hatszor leosztályoztátok a csapatokat, a játékosokat és az edzőket. Hogy átfogó képet kapjatok, csináltunk egy havi összesítést, amelyből kiderül, hogy ki lett a szerkesztőknél és az olvasóknál a hónap legjobb játékosa. Az értékelésbe kizárólag olyan játékosokat vettünk bele, akiknek legalább három osztályozható mérkőzésük volt, ezért hiányzik pl. James vagy épp Asensio az összesítésből.

Csapatok

Real Madrid

A szerkesztők osztályzata: 6,58
Az olvasók osztályzata: 6,45

Együttes osztályzat: 6,52

A pontokból is világosan látszik, hogy erősebb hónapot zárt a csapat, mint szeptemberben. A Betis kiütése a szerkesztőknél és az olvasóknál is vitte a pálmát, ahogy a Leonesa elleni hetes is magas pontszámokat hozott. Az Éibar elleni vergődés viszont alacsony értékekkel járt, a többi mérkőzést a szerkesztőség átlagosan értékelte, az olvasók a Legia elleni teljesítményt jobbnak, a Bilbao és az Alavés elleni játékot gyengébbnek ítélte meg, mint a szerzők.

1611011tol1ighavi1

A Real Madrid ellenfelei

A szerkesztők osztályzata: 4,83
Az olvasók osztályzata: 5,08

Együttes osztályzat: 4,96

Az Éibar magas pontszáma nagyot húz az átlagon mindkét részről, emellett még a Bilbao kapott elfogadható összesített pontszámot, a többiek (szerencsére) gyengén zártak, különösen a Betis. Reméljük ennél csak alacsonyabb átlagot fog hozni a november, ami az ellenfeleket illeti.

Játékosok

15. Karim Benzema (▬)

A szerkesztők osztályzata: 3,7 (15.) 
Az olvasók osztályzata: 4,58 (15.)

Együttes osztályzat: 4,14

Az elmúlt hónap leggyengébb madridi teljesítménye egyöntetűen az ő nevéhez fűződik. Borzasztóan kezdte a hónapot (Éibar), és így is fejezte be (Alavés), közte pedig csupán elfogadhatóan teljesített, a legtöbbre az olvasók és a szerkesztők is a Betis elleni produktumát értékelték. Mindenesetre a francia odáig jutott november elejére, hogy a szurkolók többsége a kispadra követeli őt, köszönhetően annak, hogy szeptemberben sem mutatott sokkal többet.

14. Danilo (▼11)

A szerkesztők osztályzata: 5,75 (14.) 
Az olvasók osztályzata: 5,25 (14.)

Együttes osztályzat: 5,5

A legnagyobb visszaesőnek járó "dicsőség" a brazil hátvédé, hiszen múlt hónapban az összesítésben harmadikként végzett, a szerkesztőknél az ezüstöt is megszerezte. Ezúttal négy meccset kapott, és hiába ment jól neki a Leonesa ellen, a Legia és az Alavés ellen is gólhoz vezető hibát vétett. A bizonytalankodások pedig nem sok játékpercet vetítenek előre, különösen úgy, hogy Coentrao is visszatért a keretbe.

13. Raphael Varane (▬)

A szerkesztők osztályzata: 6 (11.) 
Az olvasók osztályzata: 5,74 (13.)

Együttes osztályzat: 5,87

Továbbra is a hullámvasúton fickándozik a francia hátvéd, hiszen megint voltak igen gyenge (Éibar, Bilbao) és figyelemreméltó (Betis, Legia) meccsei is. Sajnálatos, hogy azok a meccsei sikerültek gyengébbre, amelyek szorosak voltak, persze van összefüggés a két dolog között. Most, hogy Pepe is kidőlt, ideje kijönnie a vidámparkból, mert ebben a hónapban nagyobb szerep fog hárulni rá, mint az eddigiekben.

12. Cristiano Ronaldo (▲4)

A szerkesztők osztályzata: 5,8 (13.) 
Az olvasók osztályzata: 6,32 (9.)

Együttes osztályzat: 6,06

Javulgat, javulgat, de még nem az igazi. Sokszor mondják, hogy ő egy gép, nos, a szeptemberben bekapott vírust még nem sikerült teljesen kiirtani, de a vírusirtó már dolgozik. A két ellenpólus az Alavés elleni és a Bilbao elleni meccse volt, előbbin mesterhármassal jelentkezett, utóbbit meg nem szeretnénk többször átélni idén. Átlagban kevesebb csele sikerül, kevesebb kulcspasszt oszt, kevesebbszer talál kaput, mint tavaly, vagy tavalyelőtt ilyenkor, bízzunk benne, hogy feljavul a teljesítménye, és formába lendül. Amennyiben nem, úgy több játékidőt kell biztosítani a konstans jó teljesítményt nyújtó játékosoknak, akár Ronaldo kárára is.

1611011tol1ighavi2

11. Isco (■ÚJ)

A szerkesztők osztályzata: 6 (11.) 
Az olvasók osztályzata: 6,22 (12.)

Együttes osztályzat: 6,11

Szeptemberben nem szerepelt annyit, hogy felkerüljön a listára, igaz, nem nyit éppen fényes helyen a spanyol. Az Éibar elleni kritikán aluli teljesítménye nagyon lehúzza az átlagot, hiszen a Betis, a Bilbao és a Leonesa ellen is jól szerepelt. Casemiro és Modric hiányában ügyelnie kell, hogy jól gazdálkodjon a perceivel, hiszen a két középpályás visszatérésével biztosan kevesebbszer jut majd szóhoz. Ami motiválhatja, hogy egyelőre úgy tűnik Jamest megelőzi a "házi rangsorban".

10. Gareth Bale (▼1)

A szerkesztők osztályzata: 6,2 (10.) 
Az olvasók osztályzata: 6,26 (11.)

Együttes osztályzat: 6,23

Egy helyet csúszott vissza a szeptemberihez képest. Jól kezdte a hónapot, ő volt az Éibar ellen a legjobb madridi játékos, aztán viszont szépen beleszürkült a hónap további meccseibe. Az Alavés elleni mérkőzés neki sem szerepel majd élete ütközetei között, de a másik három találkozón sem ő volt a főszereplő. Önmagához képest továbbra is meglehetősen kevés, mert bár ő lett a BBC legjobbja ismét, összességében ő is halovány.

9. Keylor Navas (■ÚJ)

A szerkesztők osztályzata: 6,3 (9.) 
Az olvasók osztályzata: 6,32 (9.)

Együttes osztályzat: 6,31

Egyenletes teljesítmény, extrák nélkül. A Bilbao elleni meccse a jobbak közé tartozik, a többi meglehetősen átlagosnak mondható. Ahogy többször is írtuk a mérkőzések értékelésénél, eddig nem hozza azokat a pluszokat, amelyeket a sérülése előtt tudott. Bár sosem jó, ha a kapusról szólnak a meccsek, jó lenne ha egyszer vége lehúzva maradna az a bizonyos roló.

8. Pepe (■ÚJ)

A szerkesztők osztályzata: 6,4 (8.) 
Az olvasók osztályzata: 6,44 (7.)

Együttes osztályzat: 6,42

Varane-hoz hasonlóan ő sem kezdte jól a hónapot, az Éibar ellen ő is gyengén futballozott. Talán a Legia ellen játszott októberben a legjobban, itt kapott a szerkesztőktől és az olvasóktól is legalább egy hetest. Bár ő is új a havi összesítő listán, a novemberiből várhatóan ismét ki fog maradni, hiszen körülbelül 1 hónapra dőlt ki, és szinte biztos, hogy kihagyja majd az Atlético elleni meccset. Talán a Barcelona ellen már visszatérhet.

7. Álvaro Morata (▲2)

A szerkesztők osztályzata: 6,75 (7.) 
Az olvasók osztályzata: 6,72 (5.)

Együttes osztályzat: 6,73

Gyenge kezdés után parádés folytatás a saját nevelésű támadótól! Ő az egyik játékos, aki mind a hat októberi meccsen osztályozható volt, és az Éibar és a Betis elleni halvány kezdést követően szárnyalásba kezdett, a Leonesa ellen pl. 8,6 pont járt az olvasóktól (holtversenyben havi csúcs), és 8 pont a szerkesztőktől. Október második fele róla szólt, és bizony a madridisták többsége már neki szavazna bizalmat a kezdőben Benzema helyén. Nem véletlen!

1611011tol1ighavi3

6. Dani Carvajal (▼2)

A szerkesztők osztályzata: 6,88 (5.) 
Az olvasók osztályzata: 6,7 (6.)

Együttes osztályzat: 6,79

Rontott két helyet szeptemberhez képest, de nagyon nem búsulunk emiatt, így sem lehet őt ekézni az októberi performansza alapján. Mind a négy meccsén stabilan szerepelt, és helye továbbra is megkédőjelezhetetlen a jobb oldalon. Csak így tovább!

5. Nacho (■ÚJ)

A szerkesztők osztályzata: 7,17 (3.) 
Az olvasók osztályzata: 6,43 (8.)

Együttes osztályzat: 6,8

Új szereplő a listán, és talán a hónap egyik meglepetésemberének is nevezhetjük Nachót. Érdekes, hogy míg a szerkesztők elég jónak látták az Éibar és az Alavés ellen is (7-7 pont), az olvasók csupán átlagosnak látták mindkét esetben (5,5-5,5 pont). A két tábor közti egyetértést a Leonesa elleni találkozó hozta, ahol jó játéka és bombagólja 8,3 pontot hozott az olvasóktól (havi csúcs a védőket illetően). Mivel Ramos és Pepe is sérült, lesz bőven lehetősége a bizonyításra, akár a matracosok ellen is.

4. Toni Kroos (▼2)

A szerkesztők osztályzata: 6,92 (4.) 
Az olvasók osztályzata: 6,85 (4.)

Együttes osztályzat: 6,88

A múlt havi ezüstérmet egy vastapsot érdemlő negyedik helyre váltotta. Zidane érthetetlen módon nem pihenteti, a német viszont nem törődik ezzel, és meglehetősen jól játszott októberben is. A szerkesztők a Betis, az olvasók a Leonesa ellen látták őt igazán jónak, de átlagosan szinte ugyanúgy ítélte meg mindkét oldal. Azért örülnénk neki, ha nem minden meccsen játszana, pihenhetne, na meg az sem hiányzik, hogy ő is kidőljön.

3. Lucas Vázquez (▲4)

A szerkesztők osztályzata: 6,88 (5.) 
Az olvasók osztályzata: 7,2 (1.)

Együttes osztályzat: 7,04

Négy helyet javítva a spanyol szélső a dobogó legalsó fokára lépett fel, az olvasóknál pedig meg sem állt egészen az aranyéremig! Négy mérkőzéséből egyik tábor sem osztályozta le őt hatosnál rosszabbra, a Legia és a Leonesa ellen különösen magas pontszámokat kapott. Ahogy szeptemberben, most sem találunk nála előrébb végző támadót a listán. Véletlen? Azért bízzunk benne, hogy novemberben nem csak az L betűs csapatok ellen fog villogni, és hogy Zidane észreveszi végre, hogy ezzel a teljesítménnyel akár a kezdőben is helyet lehetne szorítani Lucasnak. Hosszabb távon.

1611011tol1ighavi4

2. Mateo Kovacic (▲4)

A szerkesztők osztályzata: 7,2 (2.) 
Az olvasók osztályzata: 6,92 (3.)

Együttes osztályzat: 7,06

Szeptemberben még némileg meglepetésként hatott, hogy jól ment neki a játék, viszont november elejére ez már elvárássá nemesedett. Ő a legnagyobb nyertese Casemiro és Modric kidőlésének, hiszen rendszeresen játszik, ráadásul igazán bátran, lendületesen, agilisan – azaz kiválóan. Nagy dilemma elé állíthatja Zidane-t, ha novemberben is hasonlóképpen fog játszani.

1611011tol1ighavi5

1. Marcelo (▲11)

A szerkesztők osztályzata: 7,63 (1.) 
Az olvasók osztályzata: 7,08 (2.)

Együttes osztályzat: 7,35

Október hónap legjobbja pedig nem más, mint a sérüléséből nagyszerűen visszatérő Marcelo! Négy alkalommal szerepelt a hónapban, ebből háromszor is nyolcast kapott a szerkesztőségtől (akiknél szintén nem végzett senki nála előrébb), és az olvasók is háromszor díjazták hetesnél magasabb pontszámmal. Osztályzatán sokat segített, hogy az Éibar elleni borzalomból kimaradt, viszont a Leonesa elleni sörmeccs talán tudott volna még dobni az értékelésén. Eljött a november, közeleg a derbi és a Clásico, szükség lesz egy remek Marcelóra a továbbiakban is!

1611011tol1ighavi6

Edzői értékelés

Zinedine Zidane

A szerkesztők osztályzata: 6,33 
Az olvasók osztályzata: 6,4

Együttes osztályzat: 6,37

Érdekes hónapon van túl a francia mester. A csapat továbbra is veretlen, de jobb edzői döntésekkel talán hozható lett volna az Éibar elleni mérkőzés is, a Leonesa elleni rotáció viszont remek döntésnek bizonyult. Zizoutól azonban némi határozottságot hiányolhat a publikum, ami a cseréket, illetve a kezdő összeállítását illeti. Mindenki tisztában van vele, hogy a BBC egy remek képességekkel rendelkező trió, viszont amennyiben nincs formában a hármas valamelyike (vagy mindegyike), úgy kivárás helyett inkább előbb apróbb, majd komolyabb lépéseket várnának a szurkolók.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK