Zinedine Zidane: Én vagyok a felelős az eredményért

A Legia Varsó elleni 3-3-mas döntetlent követően Zinedine Zidane, Gareth Bale, Lucas Vázquez és Raphael Varane álltak az újságírók rendelkezésére.

Zinedine Zidane

A mérkőzésről: „Nehéz meccs volt. Bármikor, ha idegenben két gólt szerzel, az általában egy olyan meccs, amit te irányítasz. Az első góljuk adott nekik egy lökést, amivel visszajöttek a meccsbe. Veszítettünk az intenzitásból és a győzelem iránti vágyból, egy kicsit minden hiányzott. Én vagyok a felelős mindenért, ami történt. Időnként lehetnek ilyen furcsa mérkőzéseink, de türelmesnek kell lennünk. A pozitívum, hogy nem veszítettünk. Most már a következő meccsre koncentrálunk.”

Taktika: „Az volt a terv, hogy a meccs utolsó szakaszában három védővel játszunk hátul, akiket a középső középpályások is kisegítenek. Meg akartuk nyerni a meccset. Ha hátul három emberrel játszol, azzal rizikót vállalsz. Végül betaláltak, de érkezett az egyenlítés. Nem voltam elégedett a 2-2-vel, megpróbáltam javítani a dolgokon. Nagyon furcsa meccs volt.”

A támadók nem védekeztek: „Sok dolgot meg kell vizsgálnunk. Ha kétgólos előnyben vagy, vannak pillanatok, amelyek több gondolkodást igényelnek, amelyekben sokkal egységesebbnek kell lenni csapatként. Ez nálunk nem volt meg ma este. Területeket hagytunk számukra. Türelmesnek kell lennünk, el kell felejtenünk ezt a meccset.”

A védelem teljesítménye: „Kockázatot vállaltunk a háromvédős játékkal, de nem gondolom azt, hogy gyengék lennénk hátul. Jól kezdtük a meccset, de ha nem tudod tartani az intenzitást és a teljesítményed szintjét, akkor a dolgok nehézzé válnak. A második gól után csökkent az intenzitásunk szintje, betaláltak, ez pedig megváltoztatta a mérkőzést. Elégedett vagyok a védőimmel, ez nem csak az ő hibájuk.”

Javulás: „Tudjuk, hogy javulnunk kell, ezt meg is kell mutatnunk. Folytatnunk kell a munkát és biztosítanunk kell, hogy ez újra ne fordulhasson elő. Ezek a dolgok megtörténnek a futballban, az ellenfelek megnehezíthetik a dolgod, ha nem játszol a megfelelő intenzitással. Kiengedtünk 0-2-nél, ez pedig nagyon furcsa.”

Két középső középpályás a kezdőben: „Meg akartam nyerni a meccset, 4-4-2-t játszottunk. Már kipróbáltuk ezt a felállást az előszezon során, ez egy olyan rendszer, amit ismerünk. A meccs kezdeti szakaszában jól működött, de aztán megváltoztak a dolgok.”

Zárt kapus meccs: „Minden bizonnyal érezhető volt a hatása, de ez nem lehet kifogás. Furcsa volt, de ezen nem változtathatunk. Már a meccs előtt is tudtuk, hogy nem lesznek szurkolók a lelátón, és hogy koncentrálnunk kell. A meccs elején így is tettünk, de a mérkőzés egészén nem, ezért volt néhány nagyon nehéz periódus.”

Gareth Bale

Az eredményről: „Erre nincs elfogadható magyarázat. Nem vagyunk elégedettek azzal, ami történt, tanulnunk kell ebből. Úgy gondolom, hogy irányítottuk a meccset, de a második gólunk után nem koncentráltunk kellőképpen. Ezen a szinten ezért súlyos árat fizetsz. Javulnunk kell a védekezésben és tanulni a hibákból. Biztosítanunk kell, hogy ez többé ne fordulhasson elő.”

Zárt kapuk: „Furcsa érzés volt zárt kapuk mögött játszani a mérkőzést, de ez nem kifogás, nem vagyunk elégedettek az eredménnyel. Javulnunk kell és ki kell használnunk a helyzeteinket.”

A góljáról: „Tényleg szép befejezés volt, de végül nem nyertünk, pedig az lett volna a legfontosabb.”

Lezárás: „Le kellett volna zárnunk a meccset akkor, amikor vezettünk, és ez nem a taktika miatt nem sikerült. Fejlődnünk kell a koncentrációban, mivel sok buta gólt kapunk. Analizálnunk kell mindent és levonni a következtetéseket. A Legia nem okozott meglepetést, hiszen a Bernabéuban is jól játszottak. Hibákat vétettünk, amik gólokat eredményeztek.”

Lucas Vázquez

A mérkőzésről: „Kiábrándító az eredmény, mert két pontot hagytunk kicsúszni a kezünkből. Tanulnunk kell ebből, de az ehhez hasonló dolgok megtörténnek. Nem tudtuk megtartani a vezetést. Kicsit furcsa meccs volt, amit nem egyszerű elemezni, de át fogjuk nézni a hibákat és tanulni fogunk belőlük.”

Raphael Varane

A teljesítményről: „Nem sikerült jobban teljesíteni, sem védekezésben, sem támadásban. Játszhattunk volna magasabb szinten, sokkal inkább a saját játékunkra fókuszálva. Keményen fogunk dolgozni, közös erőfeszítéseket teszünk. Sokkal pontosabbnak kell lennünk. Ez nem volt jó teljesítmény, de fel kell használnunk arra, hogy tanulni tudjunk belőle a jövőben. Felfoghatjuk egy figyelmeztetésként is, hogy nem veszíthetünk a koncentráció és az intenzitás szintjéből. Fejlődnünk kell ezeken a területeken, mivel minden csapat problémákat okozhat.”

Intenzitás: „Tudjuk, hogy mi az erősségünk és a gyengeségünk. Nincs szükség a pánikra, de tudnunk kell, hogy vannak dolgok, amiken szükséges dolgozni. A kezdeti szakaszban jók voltunk, de aztán veszítettünk az intenzitásból. Akkor játsszuk a legjobb meccseinket, amikor együtt támadunk és együtt védekezünk. Amikor négy támadó van a pályán, az borít az egyensúlyon. Tudtuk, hogy több terület lehet a támadók mögött, ezért kellet volna egységesen védekezni, de ez nem sikerült túl jól.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK