Egytől egyig: Real Madrid – Leganés

Begyűjtötte hazai pályán a három pontot Zinédine Zidane csapata, ezzel biztossá vált, hogy a fordulót a tabella élén fejezhetik be a srácok. Mi ismét értékelünk, a szokásos módon, egy tízes skálán pontozzuk a csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét, illetve megosztjuk veletek az általatok adott pontok átlagát is. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6,5)
Teljesen mindegy hogy mit írok, kritizálni mindig lesz mit a játékon, az eredményen, a játékosokon… DE! Amíg sorban hozzuk a meccseket, veretlenek vagyunk, vezetjük a bajnokságot, a harmadik legkevesebb gólt mi kaptuk a ligában, addig engem nem fog magával ragadni a pánikhangulat. Tudom, hogy az igazi rangadók csak ezután jönnek, de ott lehet majd bizonyítani a kétkedőknek. Ettől függetlenül természetesen én is látom a problémákat, és van egy dolog ami mellett nem szabad elmenni szó nélkül, ez pedig a támadósor, hiszen hetek óta itt van a legnagyobb fék, a legnagyobb visszahúzó erő a csapatban. Ettől függetlenül ma is sikerült három gólt lőni, ami dicséretes. Az első félidőben már gondolkodtam valamilyen antidepresszáns bevételén, hiszen valóban nagyon letargiába ejtő volt a játék, de ez ismét visszavezethető a támadósorra. A második játékrészben más felfogásban jöttek ki a srácok, sikerült szintet lépniük és biztatóbb játékot produkálni. Viszonylag könnyen lehetne változtatni a dolgokon, javítani a problémák egy részét, ez azonban nem annyira egyszerű, mint amennyire annak tűnik, de erről majd a játékosok értékelésénél…
Az olvasók pontszáma: 4,6

Leganés (4)
Volt néhány veszélyes, harapós támadásuk, ugyanakkor elég elszomorító, hogy ügyességbeli hátrányukat gyakran egy-egy botrányosan nagy rúgással próbálták meg ellensúlyozni. Szerencse, hogy Morata nem fából van, mert különben teljesen szétfaragták volna. A játék minden elemében érződött a szintkülönbség, még úgy is, hogy egy-egy veszélyes kontrára futotta tőlük.
Az olvasók pontszáma: 3,4

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Gareth Bale (8)
Gyakorlatilag hetek óta ő az, aki a legstabilabb pontja a támadósornak, akitől várhatjuk a csodát, a gólt, a villanást. Ma sem volt másképp, jó formájának és elképesztő sebességének köszönhetően megszerezte a vezetést, majd elég szemfüles volt és sikerült dupláznia is, így nem meglepő, hogy nálatok, olvasóknál is toronymagasan a legjobb lett. Ki kell emelni, hogy számára nem büdös a védekezés sem, ezúttal is rendszeresen visszazárt. Remélem, hogy nem történik vele semmi a válogatott szünetben, mert a rangadókon nagy szükségünk lesz rá.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Keylor Navas (7)
Végre! Ma láthattunk Keylor-bravúrt, csodálhattuk, ahogy maximális koncentrációval él együtt a játékkal. Ezúttal egy percig sem éreztem veszélyben a kapunkat. Erre a magabiztos Keylorra van szükségünk, aki a védelem megingásakor is biztosan, bravúrokat bemutatva képes hárítani.
Az olvasók pontszáma: 5,2

Dani Carvajal (6,5)
Sokkal haloványabb volt a támadásokban, mint azt megszokhattuk, a védekezésre viszont nagy hangsúlyt fektetett, többször segítette ki a belső védőket is. Ettől függetlenül nem éreztem annyira erősnek, mint máskor, sokkal többet szokott ennél vállalni.
Az olvasók pontszáma: 4,9

Raphael Varane (7)
A levegőben verhetetlen volt, megcsillogtatta sebességét és többször tisztázott hátul, de ismét volt bizonytalan megmozdulása, veszélyes eladott labdája is, amiből szerencsére nem lett komoly probléma, de nem mindig engedhet meg majd ilyesmit magának. Nem játszott rosszul, de továbbra sem érzem azt, hogy Pepe és Ramos távollétében a védelem vezére tudna lenni.
Az olvasók pontszáma: 4,9

Nacho (8)
Itt ez a srác, aki alig kap lehetőséget, amikor viszont ott van a pályán, akkor a szívét és a lelkét is kiteszi. Olyan meccset hozott, hogy Varane is irigykedhet, olyat, ami valóban több lehetőségért kiált. A legtöbb labdát ő szerezte a védelem tagjai közül, ráadásul rendszeresen kisegítette Marcelót is. Mindig ott volt, ahol lennie kellett. Le a kalappal.
Az olvasók pontszáma: 5,5

Marcelo (6)
A meccs második félidejében azon gondolkodtam, hogy megdicsérhetjük, mert bár a támadásban nem remekelt ezúttal, védőmunkája végre új szintet képviselt. Később aztán hátul is hibázott, Nachónak ki kellett segítenie, majd csinált egy teljesen felesleges szabálytalanságot, aminek egyszerűen nincs helye a futballpályán. Utoljára Mourinho irányítása alatt láthattunk ilyet tőle, teljesen egyértelmű, hogy le kellett volna küldeni. Csípem őt, tényleg, épp ezért soha nem akarok ilyen megmozdulást látni.
Az olvasók pontszáma: 5

Toni Kroos (7)
Nem hallottuk annyiszor a nevét, amennyiszer máskor, ugyanakkor csendben, a háttérbe vonulva nagy munkát végzett, elsősorban védekezésben. A támadójátéka ismét meg lett béklyózva Casemiro hiányában, csak és kizárólag pontrúgások alkalmával tudta segíteni támadásban a csapatot, a középpályán azonban a brazil számaihoz hasonlót produkált labdaszerzésben: 8 alkalommal szerezte vissza a játékszert, ha kellett, bátran felvállalta az ütközéseket is ezért. Lassan ráférne a pihenő, kár, hogy a válogatottban is mindkét meccset végigjátssza majd…
Az olvasók pontszáma: 5

Isco (5,5)
Az első félidőben olyan volt, mintha pályán sem lenne, majd észrevetette magát egy csodálatos passzal, amiből Bale gólt is szerzett. Aztán megint eltűnt… Ha hozzá is került a labda, váratlant nem tudott húzni.
Az olvasók pontszáma: 4,8

Mateo Kovacic (7,5)
Ismét egy jó meccs az ifjú horvát neve mellett, kiválóan teljesített ezúttal is. Passzmutatója pontosabb, mint Kroosé, a védekezésbe is besegített, ha pedig megindult és lendületben volt, egyszerűen nem tudták megállítani. Érdekes helyzet áll majd elő, ha Casemiro és Modric is teljesen egészségesek lesznek, ezt a srácot nehéz lesz kihagyni a csapatból.
Az olvasók pontszáma: 5,1

Cristiano Ronaldo (1)
A teljesítménye nulla, a pontszáma viszont egy szép egyenes, büdös nagy egyes. Kezd szorulni a hurok a nyaka körül, egyre nehezebb lesz majd megmagyarázni az ehhez hasonló teljesítményt, igaz, az olvasóknál a második legjobb lett. Visszatérése óta csak paródiája önmagának és fáj ezt mondani, de a legnagyobb fék a támadójátékban, és a csapatban is. A játék nem megy, de a leszúrás, a reklamálás, a hiszti az nagyon jól. Nem tudom, mi zajlik le benne, de kérem vissza a mi Cristiano Ronaldónkat. Ha erre nincs lehetőség, akkor olyat szeretnék a pályán látni, aki megérdemli azt, hogy ott legyen.
Update: Gratulálok az új szerződéshez, Cris, remélem, hogy ez jobb teljesítményre sarkall majd.
Az olvasók pontszáma: 5,8

Álvaro Morata (7)
 Egy gól és egy fél gólpassz a neve mellett, hiszen Bale második találata előtt tőle került a labda a walesihez. Szerencsétlen nem győzött elesni és felállni, de összességében azt kell mondanunk, hogy még így is sokkal hasznosabb volt a támadások szempontjából, mint francia vetélytársa az elmúlt mérkőzéseken. A góljáért dicséret illeti, pazar labdaátvételt követően higgadtan lőtte ki a rövidet.
Az olvasók pontszáma: 5,2

Cserejátékosok

Luka Modric (6,5)
Semmi sem írja le jobban, hogy mit jelent ő számunkra, mint az éljenzés, amit kapott a Bernabéutól, amikor pályára lépett. Külsős passzaival rögtön hozott némi színt a mérkőzésbe, iga, látszott rajta a kihagyás. Nagyon remélem, hogy a válogatottban nem sietnek el semmit, és egészségesen térhet vissza a derbire.
Az olvasók pontszáma: 4,8

James Rodríguez (5,5)
Nem sikerült megváltania a világot, egy szabadrúgása volt, az sem sikerült igazán jól. Ha több perc jut számára, talán többet tudott volna hozzátenni a meccshez, igaz, sokszor megint az volt az érzésem, hogy lassított felvétele önmagának.
Az olvasók pontszáma: 4,3

Lucas Vázquez (-)
Alig 10 perc jutott neki, de azt végigküzdötte becsülettel. Úgy, ahogy szokta.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (5,5)
Nem is feltétlen az első félidőben mutatott játékkal van bajom, hiszen azon sikerült változtatni a második játékrészre, rögtön a szünet után, tehát hatásos beszédet tartott az öltözőben. A problémám sokkal inkább az, hogy Cristiano Ronaldo újfent érinthetetlen volt, pedig a második félidőben sem kellett volna kifutnia a pályára, ha a csapat érdekeit tartjuk szem előtt. Emellett Kroos ezúttal sem kapott pihenőt, pedig nagyon kijárna már szerencsétlennek. A kezdőcsapattal alapvetően nem volt probléma, Iscót viszont hamarabb is lekaphatta volna a pályáról. Tavaly nagyon büszke voltam rá, hogy elég tökös volt ahhoz, hogy leültesse Jamest és Iscót is, akik abszolút formán kívül teljesítettek, most szeretném ugyanezt látni a csapat legnagyobb sztárjával szemben is, aki hetek óta csak visszahúzza a csapatot, mind játékban, mind morálisan. A játék néhány elemében is szükség van még javulásra, amit nagyon nehéz lesz megvalósítani a válogatott szünet alatt. Minden esetre kíváncsian várom a derbit, remélem, hogy előhúz valamit a tarsolyából és elhallgattatja a kritikusait.
Az olvasók pontszáma: 4,7

 

U.i.: Az olvasói pontokat kéretik annak tudatában komolyan venni, hogy valaki vette a fáradtságot és közel 100 alkalommal töltötte ki a formot csak azért, hogy Cristiano Ronaldónak 10-et, mindenki másnak 1-et adhasson. Minden esetre köszönjük a kitartó, fáradhatatlan munkáját, nagyra értékeljük! 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK