Navas: Cristiano nagyszerű meccset játszott

A Leganés elleni győzelem után Zinedine Zidane, Modric, Nacho, Carvajal, Navas és Morata álltak a sajtó rendelkezésére. A francia mester kiemelte a csapatként véghez vitt erőfeszítést, de szót ejtett Ronaldóról és a szabadrúgásokról is. Modric beszélt a visszatéréséről, míg Keylor Navas kiállt Cristiano Ronaldo mellett.

Zinedine Zidane

A meccsről: „Mindig csapatban gondolkozom. Mindenki munkájával elégedett vagyok, nem fogok kiemelni senkit. Mindig lesz valaki, aki a különbséget jelenti majd, de a mai napon a csapat remekelt. Tudjuk, mia feladatunk, és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy még 100 megszerzett pont sem garantálja, hogy bajnokok leszünk. Egyre nehezebb lesz, és egy idő után nem beszélhetünk könnyen megnyert meccsekről. Ma az első félidő volt különösen nehéz. Aztán gólt szereztünk, és a játék képe megváltozott. A második félidőt már irányítani tudtuk.”

Sérülések: „Casemiro újra a pályán edz, de egyelőre csak futóedzést végez, még semmi labdás feladatot nem kap. A fontos, hogy visszatért a pályára. Boldog vagyok, amiért Modric visszatért. Aztán ott van Pepe és Ramos. Remélem a válogatott szünet alatt nem érnek minket újabb kellemetlen meglepetések."

Ronaldóról: „Nincs vele semmi probléma. Mindig azt akarjuk tőle, hogy gólokat szerezzen. A múltkor hármat lőtt, és mindent, amit a pályán látunk tőle, azért van, mert mindig gólt akar lőni. Nem hiszem, hogy túlságosan aggódik, elkötelezettnek látom. Igaz, hogy szeret gólokat szerezni, főleg ebben a stadionban, de ennek ellenére nyugodt. Itt kell befejeznie a karrierjét. Egyedülálló játékos, azért, amit tesz és amit képvisel. Az az álma, hogy itt fejezze be majd a pályafutását, éppen ezért örömmel tölt el, hogy megújíthatja a szerződését, és innen vonulhat majd vissza, csakúgy, mint én sok-sok éve.”

Szabadrúgások: „Jobbról Gareth lövi, balról Cristiano. Középről mindeketten lőhetik, meg persze James is, hiszen láttuk, ma is majdnem betalált. Persze semmi sincs kőbe vésve.”

Kovacic: „Fenomenális munkát végez. Amikor mindenki egészséges, talán kevesebb perc jut neki, de ez semmit sem jelent. Jól érzi magát, az edzéseken is remekül teljesít, és úgy tűnik, élvezi a futballt. Ő mindig ilyen, ha játszik, ha nem. Ma kapott egy rúgást, de remélem, semmi komoly sérülés nem lesz belőle.”

Varane: „Az ember mindig képes fejlődni, és ő pont ezt teszi. Minden mérkőzéssel csak jobb lesz. Örülök, amiért egyre magabiztosabb, és amiért keményen dolgozik. Ráadásul ma nem kaptunk gólt, és ez is boldoggá tesz.”

Benzema: „Még várnunk kell, nem kaptuk meg az orvosi jelentést. Holnap még egyszer megvizsgálják, hogy tisztán lássuk, mi a baja. Volt egy gyulladása, és meg kell várnunk, amíg lehúzódik. Vannak kellemetlenségei, de remélem, nemsokára jobban lesz.”

Álvaro Morata

A meccsről: „Nehéz meccs volt, a Leganés kemény ellenfélnek bizonyult, de a fontos, hogy nyerni tudtunk. Ez a futball, tovább kell dolgoznunk. Nem tudunk mindig hasonlóan teljesíteni, vannak rosszabb meccseink, de most megmutattuk a csapat jellemét. Meg kell próbálnunk nem gólt kapni. Ha ez sikerül, sokkal nagyobb az esélyünk a győzelemre. Nekem is tovább kell dolgoznom, az az álmom, hogy a Real Madriddal legyek sikeres, és ehhez sokat kell fejlődnöm. Azért vagyok itt, hogy segítsem a csapatot, és ha ehhez gólokat kell lőnöm, az nagyszerű.”

Ronaldóról: „Cristiano egy gép, egy fantasztikus játékos, a legjobb a világon. Nyilvánvaló, ha valaki sok gólt szerez, akkor ő még többet akar. De ami most lényeges, az az, hogy a csapat újra nyert.”

Modric

A meccsről és a visszatéréséről: „Nagyon fontos győzelem volt. Nem kezdtünk jól, de aztán belelendültünk, sikerült fejlődnünk. Három gól lőttünk, betalálhattunk volna még egyszer vagy kétszer is akár, de jelenleg csak az számít, hogy nyertünk, és vezetjük a bajnokságot. Nagyon örülök, amiért újra a csapattal lehetek, és amiért máris kaptam fél órát. Most az a feladatom, hogy egyre keményen dolgozzak, és fizikálisan egyre jobb legyek.”

A szurkolók fogadtatásáról: „Szeretnék köszönetet mondani nekik a fantasztikus fogadtatásért. Az ehhez hasonló dolgok hozzájárulnak ahhoz, hogy az ember jól érezze magát a pályán. Ennyi kihagyás után azt hiszem, jók voltak ezek a percek, d a legfontosabb, hogy a pályán jól éreztem magam, semmi kellemetlenség nem hátráltatott.”

Dani Carvajal

A meccsről: „Az volt a feladatunk, hogy megszerezzük a három pontos, a tabella élén maradjunk, és ezt sikerült is véghez vinnünk. A Leganés öt védővel és négy középpályással állt fel, kemények voltak, ezért nehéz volt megtörni őket. Képtelenek voltunk ziccereket kialakítani az első félidőben, de azt hiszem, ez nem meglepő, ha egy ennyire mélyen védekező csapat ellen játszol. Végül jöttek a helyzetek és a gólok is, így senkinek nem lehet hiányérzete. Különleges volt számomra a Leganés ellen játszani, hiszen ez volt az ő debütálásuk az első osztályban, itt, a Bernabéuban. Nagyon nehéz legyőzni valakit úgy, hogy nem adsz bele mindent, és nem koncentrálsz 100%-osan. A topligákban minden csapat hullajt pontokat, és ez mutatja, mennyire nehéz a labdarúgás napjainkban.”

A bajnokságról: „Tudtuk, hogy az Atlético botlott, és azt is, hogy a Sevilla és a Barcelona utánunk csapnak össze Mindketten a tabella elején vannak. Úgy kellett kimennünk, hogy nyomást helyezünk rájuk a győzelmünkkel.”

Nacho

A meccsről: „Nehéz meccs volt, még a hétközi döntetlen után is. Messze nem ez volt a legjobb teljesítményünk, de boldogok vagyunk, amiért nem kaptunk gólt, és amiért megszereztük a három pontot. Ahogyan a csapat munkája, egymás segítése is örömmel tölt el bennünket. Minden egyes meccsen ez a célunk, és folytatnunk is kell ugyanígy: nem szabad gólokat kapnunk.”

Elvárások: „A Real Madridnál minden meccs egy vizsga. Ebben a mezben minden meccs fontos, minden trófeáért harcban kell lenned. A következő mérkőzésünk bonyolult lesz; az Atlético elleniek mindig ilyenek. De mindenekelőtt most a válogatott szünetre kell összpontosítanunk.”

Keylor Navas

Kapott gól nélküli meccs: „Mindig az a célom, hogy ne kapjak gólt, de az elmúlt meccseinken ezt nem sikerült véghez vinnünk. Ezúttal hittel harcolva szereztük meg a három pontot, a csapattársaink segítségével. Nem volt sok helyzetünk, de örülünk, hiszen amik adódtak, azokat gólra váltottuk.”

Ronaldóról: „Nagyszerű meccse volt, remekül passzolt és dolgozott együtt a társakkal. Csak a gól hiányzott neki, de nekünk most csak a három pont számít.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…