Ronaldo: A szívemben él ez a klub

Cristiano Ronaldo legendája tovább folytatódik a Real Madridnál, miután a klub tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy új szerződést írnak alá a portugál aranylabdással, melynek értelmében Ronaldo 2021. június 30-ig kötelezi el magát a Királyi Gárdához. Cristiano Ronaldo a Santiago Bernabéu sajtótermében nyilatkozott az új kontraktusa kapcsán, ahol az újságírók kérdéseire is felelt.

Mindenekelőtt Florentino Pérez emelkedett szólásra, miután a Ronaldo karrierjéről szóló videót levetítették.

Florentino Pérez

„Most már hatalmas ikonja, a szimbóluma vagy a futballtörténelem legjobb klubjának” – fogalmazott az elnök. – „A mi mitikus óriásaink örökébe léptél, és neved immáron egy egész korszakot fémjelez. Mostantól lesz egy Cristiano Ronaldo előtti és egy Cristiano Ronaldo utáni korszak.”

„A Real Madriddal mindent elértél már” – folytatta Pérez. – „Már a Real Madrid legendái közé tartozol, hiszen a történelem során te lőtted a legtöbb gólt ennek a klubnak a színeiben. Rengeteg elismerés és trófea mutatja már, mennyire egyedülálló és felejthetetlen játékos vagy. Az előző szezon madridi és válogatottbeli sikerei után pedig úgy igazságos, ha hamarosan megnyered a negyedik Aranylabdádat is. Te sosem fáradtál el a győzni akarásban, és ez az a mentalitás, amiért a Real Madridnál azt akarjuk, hogy örökre itt maradj, ennél a klubnál.”

Ezután Cristiano Ronaldo beszéde követlkezett.

Cristiano Ronaldo

„Szeretnék köszöntetet mondani az Elnök Úrnak, a Real Madridnak, a városnak, a csapattársaimnak, és minden embernek, aki segített nekem abban, hogy idáig jussak” – kezdte Ronaldo. – „Ez egy nagyon különleges nap számomra, egy nagyon fontos nap a Real Madriddal való kapcsolatom során. Ez a klub a szívemben él. Ez egy egyedülálló pillanat az életemben, hiszen további öt évig játszhatok itt. Nem ez az utolsó szerződésem, mert sok-sok évig akarok még itt maradni.”

„A futballnak nincsen emlékezete, de az embereknek, az Elnök Úrnak és így a Real Madridnak van. Továbbra is a legjobbamat akarom nyújtani ezért a mezért, a világ legjobb klubjáért. A legjobbamat nyújtani, gólokat lőni és trófeákat nyerni. Nagyon boldog vagyok, egy álmom válik valóra.”

A beszédek után az újságírók tehettek fel kérdéseket Cristiano Ronaldónak.

A jövőről: „Soha nem tudhatod, mit hoz a jövő. Itt akarok maradni, itt akarom befejezni a karrieremet. Nem ez az utolsó szerződésem, 41 éves koromig itt akarok játszani. Jelenleg azonban csak ez a boldog pillanat számít, ami engem és a családomat is örömmel tölt el.”

Di Stéfano emlékezetéről: „Az a kiváltság ért, hogy ismerhettem őt. Azt mondta nekem: ’Bajnok, folytasd úgy, ahogy eddig. Te vagy a legnagyobb. Élt bennem egy nagyon különleges vonzalom eziránt a fantasztikus ember és csodálatos játékos iránt. Az ő véleménye tökéletes ajánlólevél számomra. Ő és Raúl, mint a klub korábbi legsikeresebb góllövői minden bizonnyal büszkék, illetve büszkék lennének rám. Ezentúl is még több gólt akarok lőni.”

Kihívások: „A számok lenyűgözők. Sosem vártam volna, hogy elérem ezeket a számokat, ráadásul ilyen rövid idő alatt. Megpróbálom majd továbbra is a legjobbamat nyújtani. Tanulni akarok, hiszen tudom, hogy a futball számtalan dologra megtanít. Az, hogy gólt lövök vagy sem, az korántsem olyan fontos, minthogy miként gondolkozom. Azután, hogy megnyertem a Bajnokok Ligáját, az Európa-bajnokságot, és most új szerződést kaptam, ezt egy álomévként élem meg, egy olyan évként, amilyenre soha nem számítottam volna. Tudom, hogy néhány héten belül újra a régi Cristianót fogjuk látni. Az a fontos, hogy a csapattal együtt nyerjünk címeket. Ugyanígy fogok továbbra is dolgozni: mindig fejlődni akarással. Remekül érzem magam, ez még csak a szezon kezdete, és a legjobb része még előttünk áll. Nem vagyok a díjak megszállottja, ezeket csak úgy megkapom. Boldog vagyok és kiegyensúlyozott.”

A célja: „Amióta megérkeztem ide, mind játékosként, mind emberként rengeteget fejlődtem. Ez a klub megadja nekem ezt az esélyt. Továbbra is tanulni akarok a futballban. Jól érzem magam, boldog vagyok. Érzem az emberek szeretetét. Amit a következő években akarok, az az, hogy tovább fejlődjek. És ez nem egy év lesz, hanem inkább tíz. Fejlődni akarok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK