Cristiano Ronaldo: Kiváltság, hogy segíthetek másoknak

A portugál aranylabdás hétfőn aláírta új szerződését a Real Madrid csapatával, mely értelmében 2021-ig kötelezte el magát a klubhoz. A jeles esemény apropóján a Realmadrid TV készített interjút a klub történelmét átíró játékossal.

Hogyan írnád le azt a boldogságot, amit most érzel?
Nagyon fontos pillanat ez szakmailag számomra. Egyedülálló dolog újabb öt évre aláírni a világ legjobb klubjához. A szívembe zártam a Real Madridot, és ahogy már korábban is mondtam, itt akarom befejezni a pályafutásomat. Nincs ennél jobb klub a játék szempontjából. Köszönöm az elnöknek, a szurkolóknak és a csapattársaimnak, hiszen ez az év tele volt érzelmekkel és fontos trófeákkal. Nyilvánvaló, hogy ez lehet pályafutásom legjobb éve.

Mindent megnyertél a Real Madriddal. Mit jelent számodra ez a rengeteg trófea?
Nagyon sokat. Ha a világ legjobb klubjánál vagy, arra kell gondolnod, hogy mindent meg kell nyerned. Szükséged van az ambícióra és a hitre. Számomra megtiszteltetés viselni ezt a mezt. A következő öt évben szeretnék olyan fontos címeket nyerni, mint a Bajnokok Ligája, a bajnokság, a Király-kupa és a klubvilágbajnokság. Minden évben nyerni szeretnék, hiszen ez a legfontosabb dolog a futballban.

372 gólt szereztél a Real Madrid színeiben. Milyen érzés gólt szerezni ebben a mezben? Tudnál választani egyet az eddigi találataid közül?
Megtiszteltetés gólt szerezni ezért a klubért. Nagyon nehéz kiválasztani egyetlen találatot, hiszen sok fontos gólt szereztem. Egy olyat fogok mondani, amire talán nem számítanál, de döntő jelentőséggel bírt: a büntetőm a Bajnokok Ligája döntőjében. Nem egy jelképes találat, de nagyon fontos volt.

Mit jelent számodra Zinédine Zidane?
Ő egy olyan játékos, aki része a Real Madrid történelmének, most pedig az első csapat edzője. Elismertem őt játékosként, most pedig elismerem emberként és edzőként egyaránt. Különös tiszteletet érzek iránta. Ez az első éve itt, nagyon különleges volt számára a Bajnokok Ligája megnyerése, egy valóra vált álom. A győzelem után beszélgettünk, különleges pillanatok voltak. Mindketten nagyon izgatottak voltunk egy olyan meccset követően, mint amilyen a Bajnokok Ligája döntője.

2016 egy tökéletes év számodra. Milyen érzések kavarognak benned a jelenlegi szezont illetően?
Pályafutásom legcsodálatosabb éve, amelyben megnyertük a bajnokok Ligáját, az Európa-bajnokságot, meghosszabbítottam a szerződésemet. Eddig ez egy tökéletes év. Folytatni szeretném a bajnokság és a Bajnokok Ligája megnyerésével. Most a klubvilágbajnokság vár ránk. Trófeákat akarok szerezni, ezért akarok itt maradni, hogy még többet nyerhessek.

Van egy dolog, amit mindenki elismer veled kapcsolatban: mindig segítesz másokon. Mennyire fontos számodra a gondoskodás?
Kiváltság, hogy képes vagyok segíteni másoknak. Nyilvánvaló, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni és segíteni, de amikor csak tehetem, fontos dolgokat csinálok. Ez nem csak számomra, hanem a többi ember számára is fontos.

A világ legjobb játékosa vagy. Hogyan tanítasz a gyerekeknek az értékekről és az áldozatról, amely a sikerek eléréséhez szükséges?
Ez felelősséggel jár. Az emberek néha azt gondolják, hogy nem ember vagyok, pedig igen. Vannak jó és kevésbé jó pillanataim is. Mindig válaszolni akarok, hiszen a kevésbé jó pillanatokat mindig a jó dolgok követik. Megpróbálok jó benyomást kelteni a pályán és azon kívül is. Így közelítem meg ezt a dolgot, és nem megy rosszul.

Milyen üzenetet küldenél a madridistáknak ebben a különleges pillanatban?
Ez egy kiemelkedő év volt, egyéni és csapatszinten is. Köszönöm mindenkinek, hogy segít abban, hogy az lehessek, aki vagyok, köszönöm ezt a hét évet a Real Madridban. Mindent bele fogok adni, mindig harcolni fogok ezért a mezért. Remélem, hogy a következő meccsen mind együtt leszünk, és a jövőben sok trófeát nyerhetünk. Hala Madrid!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK