Cristiano Ronaldo: A Real Madridban olyanok vagyunk, mint egy nagy család

Rio Ferdinand tegnap Lisszabonba látogatott, ahol interjút készített Cristiano Ronaldóval, valamint a portugálok szövetségi kapitányával, Fernando Santosszal is.

Egy héten belül két szerződéshosszabbítás: „Ez egy fantasztikus pillanat számomra. Néhány napja új kontraktust írtam alá a Real Madriddal, most pedig megszületett a megállapodás a Nike-val is. Fantasztikus hét volt. Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy ilyen szerződéseket kaphattam a pályafutásom során. Óriási hét van mögöttem.”

Folytatás a Real Madridban: „Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, ezért nagyon büszke vagyok arra, hogy ez a kapcsolat folytatódhat.”

Fiatalon csatlakozott a Sporting akadémiájához: „Létfontosságú pillanat volt a pályafutásom szempontjából, minden ott kezdődött. Nagyszerű visszatérni ide, a Sporting edzőkomplexumába (Az interjú ott készült – A szerk. kieg.). Ez a második otthonom, rengeteg nagyszerű emléket őrzök. Sokszor mondtam már, hogy pályafutásom egyik legnehezebb időszakát töltöttem itt, miután elhagytam Madeirát és a családomat, hogy Lisszabonba költözhessek. Csak 11 éves voltam. Azóta viszont sokat fejlődtem magánemberként és sportolóként is, amiért sok embernek köszönet jár, különösen Aurelio Pereirának.”

A Manchester United: „Minden nagyon gyorsan történt. Játszottam egy meccset ellenük, aztán költözhettem is Manchesterbe. Emlékszem arra, amikor itt játszottunk, jó meccsem volt. Sir Alex biztosította, hogy minden gyorsan és gördülékenyen történhessem, én pedig csatlakoztam a United csapatához. A legboldogabb nap volt, amiről előtte csak álmodozhattam.”

Visszatérés a José Alvaladéba a Real Madriddal: „Nos, mindig különleges visszatérni. Lenyűgöző lesz, de nyilvánvaló, hogy meg kell védenem a csapatom színeit, így meg akarom nyerni a meccset.”

Előző idény: „Pályafutásom legfontosabb idénye volt, megnyertem a Bajnokok Ligáját és az Európa-bajnokságot is. Úgy vélem, talán a legjobb szezonom volt.”

FIFA Év edzője szavazás: „Mindkét edzőm nagyszerű munkát végzett, Zinedine Zidane és Fernando Santos is. Szerintem azonban sokkal nehezebb megnyerni az Európa-bajnokságot Portugáliával, ráadásul a történelem során először. Zidane fantasztikus munkát végez, de valamelyiküket előnyben kell részesítenem, most pedig Santost mondanám. Ez nem a kapcsolatunkon alapuló döntés, hiszen mindkettejükkel nagyszerűen kijövök. Úgy vélem, ők is ugyanezt tennék az én helyzetemben.”

Visszatérés a Sporting csapatába: „Talán ha elérem a 41 éves kort, visszatérek. Hogy mi fog történni három vagy négy éven belül, azt nem tudom. Még csak most újítottam meg a szerződésem a Real Madriddal, boldog vagyok, de csak isten tudja, hogy mit tartogat számomra a jövő az elkövetkezendő években.”

Forrás: Marca, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK