Dani Carvajal: Szerintem kijelenthetem, hogy a világ legjobb jobbhátvédjei között vagyok

Dani Carvajal jelenleg a spanyol válogatott edzőtáborában készül, de a Cadena SER El Larguero című műsorának kedvéért rövid szünetet tartott. A sokak által a világ legjobb jobbhátvédjének tartott játékos beszélt az új szövetségi kapitány elképzeléseiről, az Atlético Madrid elleni derbiről, valamint számos csapattársának a helyzetéről.

Lopetegui elképzeléseiről: „Az első pillanattól kezdve egyértelműen beszél a terveiről. Ahogy múlnak a mérkőzések, egyre több dolgot sikerül integrálnunk a játékunkba.”

A soron következő válogatott találkozóról: „A Macedónia elleni mérkőzés a fontos. Egy kemény ellenfélről van szó, akik nagyon jól kontráznak. Olaszországnak nehézséget okoztak.”

A milánói sérüléséről: „A sérülésem után nagyon ideges voltam. Az első Európa-bajnokságom lett volna. Lerövidítettem a nyári szabadságomat, hogy csúcsformában kezdhessem az idei szezont. Szeretném, hogy a jelenlegi idény nagyon fontos legyen a számomra, hogy bebiztosítsam a helyemet a Real Madridban. Az a célom, hogy nagyon magas szinten játsszak, és hogy ne szenvedjek elkerülhető izomsérüléseket.”

A pályafutásának jelenlegi szakaszáról: „Valószínűleg az érettség egy nagyon magas fokára értem el. Az egész karrierem során most érzem a leginkább folytonosnak a teljesítményemet. Élvezem Lopetegui és Zidane bizalmát is, és így sokat szerepelek. Az eddigi legjobb pillanatomat élem.”

A saját posztjáról: „A szélső hátvédek egy új generációja van kialakulóban. Kiindulva abból, hogy a Real Madridban vagyok, és hogy a legkomolyabb sorozatokban játszok, szerintem kijelenthetem, hogy a világ legjobb jobbhátvédjei között vagyok.”

A Real Madridon belüli versengésről: „A Real Madridban sosem volt egyszerű. Először Arbeloával küzdöttem egy helyért, majd érkezett Danilo. A Mister és a klub igazságos: az játszik, aki megérdemli. Zidane az első perctől kezdve bátor volt, leültette Jamest és Iscót is. Ő az, aki meghozza a végső döntéseket.”

A Danilóval való versenyhelyzetről: „Danilo egy remek ember. Nagy médiafelhajtás közepette érkezett, ami egy kicsit kellemetlen helyzetbe hozta. Ez csak a beilleszkedés kérdése, és az idő múlásával megoldódik. Egyre jobb formába kerül. Kettőnk között egy nagyon egészséges versenyhelyzet van.”

Morata teljesítményéről: „Morata a karrierjének egyik legszebb pillanatát éli, sikeresen igazolja a teljesítményével, hogy több játékpercet érdemel. A csatároknál a gólok száma a fontos. Morata folyamatosan lövi a gólokat, és ez a viták forrása. Komoly versenyhelyzetben van: a Real Madridban ott van Karim, itt pedig Costa és Aduriz. De neki csak jót tesz ez a szituáció. A szezon nagyon hosszú. Ha Álvaro így folytatja, akkor még nagyon sok lehetősége lesz a gólszerzésre. Nem kell emiatt aggódnia.”

Zidane szerepéről: „Egy körültekintő, kevésbé beszédes alkat. Lassan kezdjük megismerni. Nincs szükség a kiabálására ahhoz, hogy megértsük, hogy mérges.”

A Real Madrid játékáról: „Néha egy kicsit kevés a hajtás. A Misternek igaza van. Önkritikát kell gyakorolnunk, és meg kell értenünk, hogy ha így folytatjuk, akkor az ellenfelek komoly nehézségeket fognak okozni nekünk. A bajnokságban hiányzik a folytonosság a játékunkból. A Bajnokok Ligája 10-12 mérkőzésből áll, már akkor megvan a szükséges adrenalin szint, amikor megszólal a sorozat himnusza. Nem könnyű az egész szezon során magas színvonalon teljesíteni, a döntő pillanatokban pedig eddig hiányzott az érettség a játékunkból, hogy sikeresen teljesítsük azokat. Jobban kell kezelni ezeket a helyzeteket ahhoz, hogy a tabella élén maradhassunk.”

Az Atlético Madrid elleni derbiről: „Az Atlétco egy közvetlen rivális a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Egy esetleges győzelmünk kedvező helyzetbe hozna minket velük szemben. Biztosan nem fogják feladni a mérkőzést, egy remek találkozó lesz.”

Az Atléticóból való igazolásról: „Én Kokét szerződtetném, ő egy fantasztikus játékos. Bárhová teszed a pályán, remekül teljesít, és emellett az öltözőben is kiemelkedő szerepe van. Nagyon jó barátom. Julen sok lehetőséget ad neki, még sok évig velünk lesz.”

A két közvetlen rivális stadionjáról: „Nagyon különböző a hangulatuk. A Calderónban szívesebben játszom. Sokkal lelkesebbek a szurkolók, mivel a városi rivalizálás egy különleges atmoszférát teremt. A Camp Nou közönsége nem ennyire vehemens.”

Messiről: „Úgy tűnik, hogy minden évben egyre jobban próbálja beosztani, időzíteni a játékát, de mégis egyre inkább meghatározóvá válik. Egy nagyszerű játékos.”

Cristiano Ronaldóról: „Az érdemeinek köszönhetően jogos várományosa az Aranylabdának. Megnyerte a Bajnokok Ligáját és az Európa-bajnokságot. Ő volt a legjobb.”

Cristiano Ronaldo szerződéshosszabbításáról: „Nagyon nehéz sok éven keresztül a Real Madridban játszani. Cristiano nagyon elégedett, és remélem, hogy továbbra is az lesz, és segítségünkre lesz a góljaival. Egy rendkívül ambiciózus ember, ennek köszönhetően ért el ennyi sikert.”

Gareth Bale jövőjéről: „Valószínűleg Bale lesz Cristiano Ronaldo utódja. Biztosan elérkezik majd az a nap, amikor Cristiano már nem tud a világklasszisok szintjén teljesíteni. És Bale a kijelölt, hogy átvegye a helyét.”

A szezon célkitűzéséről: „Ha beleássuk magunkat a statisztikákba, akkor azt látjuk, hogy a Barcelona a ligában rendszeresen jobban teljesített. Azért küzdünk és dolgozunk, hogy megszerezzük tőlük a bajnoki címet. Ez az idei szezon fő célkitűzése. Jelenleg vezetjük a tabellát, és hétről hétre folytatnunk kell a kemény munkát.”

A Real Madriddal szembeni kettős mércéről: „Olyan magas az elvárás a Real Madriddal szemben, hogy mindig többet és többet kell teljesítenünk. Zidane érkezése óta egyetlen mérkőzést veszítettünk, a Bajnokok Ligájában pedig a saját kezünkben van a sorsunk, hogy csoportelsők legyünk. Az Atlético Madriddal való összehasonlításban könnyen lehet, hogy létezik az a bizonyos kettős mérce. De ez így is van rendjén a világ legjobb csapatánál.”

Forrás: El Larguero (Cadena SER)
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK