Cristiano Ronaldo: Nem lesz még egy Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo egy héten belül szerződést hosszabbított a Real Madriddal és a Nike-val is, így joggal állíthatja, hogy nagyszerű hét áll mögötte. A portugál azonban nem pihen, továbbra is győzelmekre és gólokra éhes.

A rengeteg elismerés, ami a képességeid okán ér, elgondolkoztat abból a szempontból, hogy hosszú távon is a futball világában maradj?
Még hosszú út áll előttem, nem akarok a jövőn gondolkodni. Szeretek a jelennek élni, ami nagyon jó. Csodás hetem volt, szerződéshosszabbítás a Real Madriddal, majd a Nike-kal. Csak mosolyogni és boldognak lenni van okom a történtek miatt.

De elkerülhetetlen, hogy a szurkolók gondolkodjanak ilyeneken, nem?
Korábban mondtam, hogy szerintem mindig kapcsolatban leszek a Reallal, játékosként és a visszavonulásom után is. Meglátjuk, hogy mi fog történni, edző leszek-e, vagy valami más. Ezen most nem tudok gondolkodni, de majd meglátjuk.

Gondolod, hogy jó edző lennél?
Nem tudom, meglátjuk. Vannak emberek, akikről azt gondolják, hogy jó edzők lesznek, aztán mégsem lesz így, de van ennek az ellentettje is, akiben senki nem bízik, aztán nagyszerű taktikusnak bizonyul. Nem aggódom túl sokat emiatt, ki akarom élvezni a jelent.

Hogy jössz ki Zidane-nal?
Fantasztikus a kapcsolatunk. Megnyertük együtt a Bajnokok Ligáját az előző idényben, játékos korában szurkolója voltam, és edzőként sincs ez másképp. Remek ember, kiváló edző. Folyamatosan tanul, én pedig örülök, hogy vele dolgozhatok, mivel kivételes személyiség.

Nehéz lett volna ennél jobb évet elképzelni, igaz?
Kétségtelen, hogy ez volt karrierem legfontosabb éve. Megnyerni a BL-t a Real Madriddal és az Európa-bajnokságot Portugáliával először a történelemben… Egyénileg is remekül sikerült, életem legjobbja volt, kétség kívül. Hosszabbítás a Real Madriddal, a Nike-kal, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ez karrierem legfontosabb éve. A legjobb. Nem is lehetnék boldogabb.

Úgy érzed, hogy már meg is nyerted az Aranylabdát?
Az előző idényben én mindent megtettem; a BL, az Eb. A szavazatok nem rajtam múlnak, szóval nem válhat a rögeszmémmé, hogy vajon megnyerem-e, megérdemlem-e. Ha megkérdezik tőlem, hogy nyerni akarok-e, akkor természetesen azt mondom, hogy igen. Nem fogok hazudni. De ez nem rajtam múlik. Nem gyötrődöm emiatt. A dolgok majd megtörténnek, a kapitányok és az edzők szavaznak, mi pedig meglátjuk, hogy mi történik. Nyugodt vagyok, mert amit az előző idényben elértem, az csodálatos, elégedett vagyok a teljesítményemmel. Ez volt a legjobb évem, szóval boldog vagyok.

A következő generációra tekintve, van olyan fiatal játékos, aki az új Cristiano Ronaldo lehet?
Senki sem lehet a következő Cristiano Ronaldo, senkiből sem lehet még egy. A következő az lesz, aminek lennie kell, de nem ugyanaz, mint az elődje. Ilyen nem történhet. Európában nagyon sok fiatal tehetséget látok, meg is említhetek néhányat: Renato Sánches, André Gomes vagy João Mário. Sokan vannak, akik közül választhatnék, és ugyan csak portugálokat említettem, nagyon sok játékos van Európában, akinek megvan a képessége ahhoz, hogy sokáig jusson. Nagyon örülök ennek, hiszen ezek a tehetségek biztosítják, hogy a futball erős maradjon.

Nemrég bemutattál néhány új cipőt és felidézhetted a Manchester Unitedban és a Sportingban mutatott varázslataidat, amelyekre Sir Alex is gondolt, és amelyeknek köszönhetően Anglia kevesebb mint egy hét alatt beléd szeretett.
Így van. Nem terveztem, hogy valaha is a Manchester United játékosa leszek. Egyéb csapatok, az Arsenal, a Valencia és az Inter is érdeklődtek irántam, de mi a United ellen játszottunk. A többi már történelem.

Milyen érzés, hogy egy ekkora gigász, mint a Nike, ilyen szerződést köt veled?
Egy nagyszerű álom ez, egy álom, amelyet azóta őriztem, hogy Manchesterbe, majd Madridba érkeztem. Boldog vagyok, hogy aláírhatok egy ilyen hatalmas szerződést egy olyan márkával, ami a legjobb számomra. Különleges velük dolgozni, boldoggá tesz, hogy újabb 20 évig működhetünk együtt.

Melyik a legjobb El Clásicóhoz köthető emléked?
A Clásicók és a derbik mindig különleges mérkőzések. Vannak jó és rossz emlékeim is, de azt mondhatom, hogy szeretek pályára lépni ilyen meccseken. Ezeket mindenki látni szeretné. Megvolt a lehetőségem arra, hogy több ilyen találkozón is játszhassak. Az utolsó emlékem, ami egy derbihez köthető, az a Bajnokok Ligája döntője. Szép emlék.

Mi a véleményed Álvaro Moratáról? Szerinted a Juventusnál végzett munkája hozzájárult ahhoz, hogy olyan futballistává váljon, akit ma láthatunk?
Fantasztikus idénye volt, rengeteget tanult Olaszországban, sokat fejlődött játékosként. Nagyon kemény versenyhelyzetben nőtt fel.

Esélyesnek látod a Juventust a Bajnokok Ligája megnyerésére?
Természetesen. Fantasztikus csapatuk, edzőjük és stadionjuk van. Miért ne?

Kevesebb mint két hét, és visszatérsz a Sporting otthonába. Nehéz lesz?
Nem, nagyszerű lesz, de be akarok találni. Mindig gólt akarok szerezni, döntetlent játszottunk a Legia ellen, így semmi sem dőlt még el. Jó eredményt kell elérnünk Lisszabonban. A Manchester United csapatával játszottam már ellenük, mindig győzni akartam, gólokat szerezve.

36 éves korodig kötelezted el magad a Real Madridnál, de Lisszabonban mai napig szeretnék, ha egyszer visszatérnél.
A jövő kiszámíthatatlan. Mindig történhet valami, és mindig lesz kapcsolat köztem és a Sporting között.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK