Zinédine Zidane: Sergio Ramos rengeteget jelent számunkra

A Real Madrid szombaton a Vicente Calderónba utazik, ahol az idény első madridi derbijét rendezik. Zinédine Zidane a mérkőzés előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

Hogy van a csapat?
A játékosok visszatértek a válogatott szünetet követően, és úgy tűnik, jól vannak. Csak néhány napunk volt a felkészülésre, de készen állnak.

Hogy van Benzema?
Bekerült a keretbe, jól érzi magát. Boldog, hogy velünk lehet. Meglátjuk, hogy játszik-e holnap, de készen áll a játékra.

Morata megsérült a válogatottban.
Az ehhez hasonló dolgok megtörténnek a futball világában. Nem fogunk hibáztatni senkit. Reméljük, hogy gyorsan felépül majd.

Sergio Ramos edzett a héten, de Casemiro nem bevethető.
Igen, Casemiro minden egyes nap jobban érzi magát, de most nincs a keretben. Meglátjuk, hogy jövő héten tud-e edzeni. Sergio Ramos remekül teljesített az edzéseken a hét során, holnap meglátjuk, hogy hogy fog teljesíteni.

Az egyetlen vereséged a bajnokságban az Atlético ellen szenvedted el…
Köszönöm, hogy emlékeztettek rá (nevet). Igen, ez egy nehéz mérkőzés lesz mindkét csapat számára. A tőlünk telhető legjobb teljesítményt fogjuk nyújtani azért, hogy jó meccsünk legyen. Mindent megteszünk majd a győzelemért.

Casemiro és Kroos sem bevethető, ez hatással lesz a mérkőzésre. Hogyan kezeled a helyzetet?
Sajnálom, hogy rövid leszek, de ez majd holnap kiderül.

Számos mérkőzés veretlenül…
Nem nyertünk még semmit, így folytatni akarjuk a munkát. Ez egy derbi, egy nagyszerű mérkőzés. Jó a szurkolóknak és jó a futballnak is. Az emberek egy nagyszerű meccsre vágynak. Továbbra is tartom azonban, hogy még nem nyertünk semmit, így keményen kell dolgoznunk.

Mit jelent Ramos visszatérése? Ha az Atlético elleni mérkőzéseire, különösen a Bajnokok Ligája döntőire gondolok…
Ő a kapitányunk, nagyon sokat jelent számunkra. Nem csak játékosként, hanem emberként is.

Isco az egyetlen olyan középpályás, aki nem sérült, vagy nem volt sérült a közelmúltban. A kezdőcsapat tagja lesz?
Isco jól van. Edzőként úgy látom, hogy boldog, jól érzi magát. Jónak tűnt a válogatott mérkőzésén is.

A Real Madrid 2013 óta nem nyert a Vicente Calderónban. Így még inkább kezelhetjük egyfajta tesztként a mérkőzést?
Teszt? Nem. Holnap mindkét csapatnak 50 százalék esélye lesz a győzelemre. Voltak nehéz mérkőzéseink, de a holnapi egy teljesen más meccs lesz.

Mit gondolsz Morata sérüléséről? Miért nem foglalkozott vele senki a spanyolok két mérkőzése között a válogatott orvosai közül?
Könnyű itt ülni és ezen elmélkedni, de én nem vagyok orvos. Akik ott vannak, mind hozzáértő orvosok, akik mindent megtesznek, ami csak tőlük telik. Most türelmesnek kell lennünk, ezek a dolgok megtörténnek a futballban.  

Cristiano két gólra van Di Stéfano rekordjától, ami a derbik történetét illeti. Nyilvánvaló, hogy hajtani fog ezért. Elég keményen odalépett Lucasnak az edzésen is. Szükség van arra, hogy megnyugtasd őt?
Nem! Az ő energiája ragályos. Azt akarom, hogy mindig ilyen legyen! Lucas Vázquez jól van (nevet).

Milyen különbségek vannak a tavalyi és a jelenlegi Atlético között?
Az Atléti évről évre erősebb. Az edzőjük nagyszerű munkát végez, érkezése után megváltoztatta a dolgokat. Kiválóan teljesít. A csapata jól védekezik, de a játékuk valójában nem csak ennyiből áll. Számunkra jó érzés, hogy részesei lehetünk egy ilyen meccsnek.

Sok gól lesz a meccsen?
Nem tudom, nem vagyok jós. Játszanunk kell, aztán meglátjuk, hogy mi történik. Mi egy jó mérkőzést szeretnénk.  

Mi a véleményed Luis Enrique nyilatkozatáról?
Igaza van, ha mi veszítünk, az jobb nekik. Amikor ők játszottak egymás ellen, én is hasonlóan gondolkodtam. Ez természetes, hogy így gondolkodik.

Griezmann készen áll a játékra.
Örülök, hogy felépült és pályára léphet. Soha nem kívánom, hogy az ellenfél bármelyik játékosa legyen sérült. Ő egy kulcsjátékos az Atlético számára, de nem ő az egyedüli, aki veszélyt jelent.

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK