Marcelo: Akik kételkedtek Cristianóban, nézzék vissza a meccset

A blancók szurkolói az elmúlt időszak legjobb Real Madridját láthatták tegnap este a Vicente Calderón gyepén. Zidane fiai Cristiano Ronaldo vezérletével 0-3 arányban múlták felül a matracosokat, így tovább nőtt a különbség a két csapat között, ráadásul a Barcelona hibáját is ki tudta használni a habfehér alakulat.

Zidane:

„Nem tudom, hogy nem ez volt-e a legjobb meccsünk, amióta megérkeztem. Nagyszerű meccset játszottunk az első pillanattól egy kemény ellenfél ellen egy stadionban, ahol nagyon nehéz nyerni. Jól olvastuk a játékot, erősen kezdtünk, én pedig boldog vagyok azért, amit sikerült véghez vinnünk, hiszen nagyon kevés csapat képes itt 0-3-ra nyerni.”

„Elégedett vagyok, mivel ez nem volt könnyű. Az első 45 perc fenomenálisra sikeredett. Volt néhány nehézségünk a második félidő elején, de ez normális, ha az ellenfél ekkora nyomás alá helyez téged. Ezt követően továbbra is jól dolgoztunk. Megvolt a megfelelő intenzitás egy kemény ellenfél ellen, akik mindig megnehezíti itt a dolgunkat. Nem sok labdát veszítettünk.”

Zidane

„Nincs közelebb a bajnoki cím. Örülök az eredménynek, ennyi. Nem nyertünk még semmit, csak egy meccset. Tudjuk, hogy milyen nehézségek várnak ránk a végéig. A csapat jó erőben van, így akarjuk folytatni. Most egy nehéz mérkőzés következik a BL-ben.”

„Tudtuk, hogy nagy kihívás lesz ez a meccs, de az első pillanattól játszanunk kellett. Azt láttam, hogy a csapat már onnantól kezdve rendkívül koncentrált volt. Lucas Vázquezt és Gareth Bale-t kitettük a szélre, 4-4-2-t játszottunk, de nem a játékrendszer volt a legfontosabb, hanem az, amit minden játékos hozzátett a meccshez.”

„A meccs előtt egyenlő esélyekkel indultunk. Nagyon jól kezdtünk, az eredmény talán túlzó az ellenfélre nézve, de nagyszerű munkát végeztünk és örülünk Cristiano három góljának és az egész csapat munkájának. Jól olvastuk a játékot, védekezésben is.”

„A középpályán folyó küzdelem ma nagyon fontosnak bizonyult. Mateo, Modric és a többiek nagyon sokat adtak nekünk a középpályán. Ma ez így volt, meglátjuk, hogy a jövő héten hogy állunk fel. Jó focit kell játszanunk és meg kell próbálnunk nyerni.”

„Casemiro visszatérése? Te a problémákról beszélsz, de én arra koncentrálok, ahogy Isco játszott és azokra a srácokra, akik ma pályán voltak. Isco nem veszített labdát az első félidőben, a számára legjobb poszton játszva, Cristiano mögött. Elégedett vagyok minden játékosommal, azokkal is, akik nem játszottak. Ma igazi egyensúly volt a játékunkban.”

„Ramos nem volt 100%-os. Nem hiszek abban, hogy kockáztatni kell egy játékos egészségét. Lucas fontos játékosa a csapatnak, játszania kellett ma és fantasztikus munkát végzett, ahogy mindenki más.”

„Cristiano középen? Ma így játszottunk, de ez nem végleges. Jól érezte magát, meglátjuk, hogy a többi meccsen mi történik.”

Isco:

„Elégedett vagyok a munkámmal, a csapat munkájával. Nehéz itt 0-3-ra győzni, erre büszkének kell lennünk. Feltüzelt állapotban mentünk ki a pályára, sokat volt nálunk a labda, az első lehetőségek előttünk adódtak. A gól után talán egy kicsit visszavettünk, de vissza tudtuk tartani az Atléticót és elsöprő győzelmet arattunk.”

„A héten ezen a játékrendszeren dolgoztunk, végül jól működött. A csapat bizonyos pontokon szenvedett, de mi kerültünk ki győztesként. Tökéletesen játszottunk, jól kezeltünk minden helyzetet a meccsen, elégedettek vagyunk a három ponttal.”

Isco

„Az első félidőben kaptam egy rúgást a bokámra, de nem gondolom, hogy komoly lenne. A játékosok szeretik az ilyen típusú meccseket, jól éreztem magam, az ilyen mérkőzéseken pedig nem teheted meg, hogy valami apróság miatt lejössz.”

Marcelo:

„Nehéz az Atlético ellen játszani, de az intenzitás tekintetében csodálatosak voltunk, képesek voltunk jó döntéseket hozni lényegében minden pillanatban. Hátul is erősek voltunk, nem kaptunk gólt. Nem döntő fontosságú pillanat ez, hiszen hosszú még az út a bajnokságban. Azért jöttünk ide, hogy keményen dolgozzunk, ezt pedig megtettük, a legnagyobb alázattal és tisztelettel az Atlético irányába.”

Marcelo

„Ha nagy intenzitással állsz ki és harcolsz a labdáért, az növeli az önbizalmad a meccsen és jobban tudsz játszani. Egy pillanatig sem hiányzott az intenzitás. Nehéz itt játszani, de ma mi voltunk a jobb csapat. Sosem kételkedhetsz Cristianóban, akik pedig mégis így tesznek, nézzék vissza a meccset és nézzék meg, hogy mit csinált.”

Carvajal:

„Keményen dolgoztunk, a meccs több pillanatában is boldogok voltunk. Ha mindenki keményen dolgozik, akkor briliáns játékra vagyunk képesek. Három nagyon fontos pontot szereztünk egy közvetlen rivális ellen, győzni jöttünk ide.”

„Az Atlético keményen kezdett, hatalmas nyomás alá helyeztek minket az első tíz percben, de tudtuk, hogy ha járatjuk a labdát, akkor problémát okozhatunk nekik. Nagyon izgatott vagyok most, mivel még sosem nyertem itt a bajnokságban.”

Carvajal

„Remélem, Cristiano nyeri az Aranylabdát, szerintem ő érdemli meg. Ma ismét megmutatta, hogy miért. A BL-ben egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk kedden, győzelemre van szükségünk ahhoz, hogy bebiztosítsuk a továbbjutást.”

Nacho:

„Tökéletes meccset játszottunk a pálya összes pontján. Pontosan ilyen meccset akartunk játszani egy erős ellenfél ellen ezen a pályán. Tudtuk, hogy fontos a győzelem, mert ezzel növelhetjük a távolságot a közvetlen riválisainkkal szemben, de a bajnokság vége még messze van. Nyugodtak vagyunk, így kell folytatnunk tovább. Nagyon intenzív mérkőzés volt, a csapat fantasztikus teljesítményt nyújtott minden szempontból, ha pedig így játszunk, akkor nagyon nehéz minket legyőzni.”

Nacho

„Nagyon elégedett vagyok Cristianóval. Csodálatos gólt szerezni egy ilyen pályán. Sosem kételkedtem benne, ahogy a csapatból senki más sem. Tudjuk, hogy Cristiano mire képes, remélem, hogy így folytatja tovább.”

„Sok gólt kaptunk eddig, de a csapat ma fantasztikus munkát végzett. A pályán mindenki segített nekünk védekezni, amiért hálásak vagyunk. Az ilyen pontszerzés, mint a mai, nagyon fontos, de lépésről lépésre kell haladnunk. Most a BL következik, arra kell koncentrálnunk.”

Lucas Vázquez:

„Nagy lehetőséget kellett megragadnunk, amivel nagy lépést tehettünk előre, a csapat pedig csodálatosan teljesített az első pillanattól fogva. Minden meccs fontos a bajnokságban, de a mai kritikus volt, a csapat pedig a legjobbját nyújtotta. Nagyon elégedettnek kell lennünk a játékunkkal, így kell folytatnunk tovább.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK