Coentrao: Hatalmasat hibáztam, borzalmasan érzem magam

A Sporting elleni mérkőzés után Zinedine Zidane dicsérte csapatát, amiért a játékosok nem adták fel a küzdést a bekapott gól ellenére sem. Mindeközben Fabio Coentrao saját magát ostorozta, és mindenki megjegyezte, hogy a folytatás sem lesz sétagalopp a Dortmund ellen.

Zidane:

A meccsről: „Volt pár nehéz pillanatunk a meccs alatt, de nem is vártunk mást, tegnap is elmondtam, hogy nehéz mérkőzés lesz. A Sporting nagy intenzitással játszott, és nehézségeket okoztak nekünk.”

Pozitívumok: „Ami mindenképpen pozitívum, hogy a bekapott gól után nem adtuk fel. Tovább játszottunk, és lőttünk egy nagyszerű gólt, ami végül a győzelmet jelentette. Most pedig itt az ideje a pihenésnek, mert nem könnyű minden harmadik nap játszani. Az energiánk talán most egy kicsit elfogyott.”

A Sportingról: „A játék képe alapján talán mondhatják, hogy a Sporting pontot érdemelt volna, de a dolgok így alakultak. Most egy kupadöntőnek beillő meccsünk jön majd a Dortmund ellen. Nehéz volt nyerni ma, de végül elértük azt, amiért jöttünk. Most jól ki kell pihennünk magunkat, regenerálódni, aztán gondolhatunk a következő meccsre.”

Varane és Ramos pozíciójáról: „Semmit nem változtat, melyikük hol játszik. Mindketten képesek jobboldali és baloldali középső védőként is szerepelni.”

Bale és Marcelo sérülése: „Marcelót elővigyázatosságból hoztuk le. Bale-nek a bokájával akadt némi probléma, egyelőre még nem tudjuk, pontosan mi az. Kifordult a bokája. Még nem tudjuk, mi a baja. Holnap megvizsgálják az orvosok, és akkor majd többet tudunk."

Harminc veretlen meccs: „Azt akarjuk folytatni, amt eddig csináltunk, miközben tisztában vagyunk vele, hogy vannak pillanatok, amikor valami nem sikerül nekünk. Ennyi veretlenül megvívott meccs plusz motivációt ad nekünk, és ebben a tudatban is folytatjuk: ha további meccseket nyerünk, még több motivációt nyerünk belőle.”

Raphael Varane

A mérkőzésről: „Ha trófeákat akarsz nyerni, akkor csapatként kell dolgoznod. Nehéz meccs volt, de nem adtuk fel, ez hajtott minket előre, végül pedig megszereztük a győzelmet. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, de mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk. Most az első a pihenés, aztán készülünk a következő meccsre. Mi vagyunk a Real Madrid, így mindig nyerni megyünk a pályára. Nem gondolunk arra, hogy ki lehet az ellenfelünk a legjobb 16 között. Csak a győzelemre koncentrálunk, a csoport élén akarunk végezni.”

Szilárdság: „A csapat a megfelelő intenzitással játszott, együtt támadtunk és együtt védekeztünk. Az egység nagyon fontos, remélem, hogy tudjuk így folytatni az előttünk álló meccseken. Nem állítunk határokat magunk elé, egyszerűen csak harcolnunk kell. Ami engem illet, boldog vagyok, hogy góllal segíthettem a csapatot.”

Benzema teljesítménye: „Nagyon elégedett, hogy gólt szerezhetett. Amikor beállt, megváltoztatta a meccset, megfelelően be volt vonva a játékba. Ez pozitív, hiszen ő egy nagyszerű játékos, aki nagyon fontos számunkra.”

Sergio Ramos

A mérkőzésről: „Tudjuk, hogy mennyire kemény terep a Bajnokok Ligája. Ez egy olyan pálya, ahol a szurkolók képesek nyomás alá helyezni. A csapat jó munkát végzett, még úgy is, hogy a második félidőben nem sikerült időben lezárni a meccset. Szenvedtünk, ők pedig egyenlítettek, de nagyszerűen reagáltunk erre. Egészen a meccs végéig harcoltunk, így ismét átvehettük a vezetést.”

A legjobb 16 között: „A célunk a három pont megszerzése volt, és a továbbiakban is folytatnunk kell a pontok szerzését. Szeretnénk a csoport élén végezni, de tudjuk, hogy a Borussia nagyon kemény ellenfél lesz. Most a bajnokságra kell koncentrálnunk, majd utána lesz időnk készülni a csoportkör utolsó meccsére.”

Különbségek az Atlético elleni meccshez képest: „Nem tudsz minden egyes meccsen ugyanúgy teljesíteni. A mutatott játék néha változik, ahogy az ellenfelek is. Rengeteg dolog befolyásolja a játékunkat.”

A büntető: „Soha nem fogom hibáztatni a csapattársamat. A hibák az egész csapatra vonatkoznak, minden egyes nap más követ el hibákat. A legfontosabb, hogy nyertünk.” 

Isco:

A meccsről: „Nehéz meccs volt, nyernünk kellett, és végül is örülünk az eredménynek. A kiállítás után talán kissé jobban kellett volna irányítanunk a meccset, türelmesebbnek kellett volna lennünk. De végül megtaláltuk magunkat, és a három pont is a mienk lett.”

A Dortmund elleni következő összecsapásról: „Nagyon jó csapatról beszélünk, akik remek futballt játszanak, különösen a kontráik veszélyesek, hiszen sok gyors játékosuk van. A győzelem kulcsa az lesz, hogy ugyanúgy játsszunk, mint az Atleti ellen, türelmesen, amikor birtokoljuk a labdát, majd egységesen, amikor védekezésre kerül a sor. Egy bevehetetlen erődítménnyé kell tennünk a Bernabéut, reméljük meglesz ott is a három pont.”

Kovacic:

A meccsről: „Három napon belül ez volt a második meccsünk, látszott is, hogy kissé fáradtak vagyunk. De a fontos, hogy megvan a három pont, és továbbra is ugyanígy kell folytatnunk. Nagyon kemény és nehéz meccs volt. Az egész csapat jó formában van, én pedig készen állok, csakúgy mint mindig. Most a bajnokságra kell fókuszálnunk, lesz még időnk a Dortmund ellen készülni.”

A kiállításról: „Nem tudom, mi történt. történt egy szabálytalanság, aztán én beszéltem hozzá (Joao Pereirához – a szerk.), majd hirtelen hasba ütött. Teljesen jogos volt a piros lap, az ő hibája volt.”

Coentrao:

A tizenegyesről: „Hatalmasat hibáztam a tizenegyes előtt. Sokkal jobban kell koncentrálnom az ehhez hasonló szituációknál, és nem szabad kezezést reklamálnom. Azért reklamáltam, mert úgy gondoltam, az volt, de nem tehetem meg ezt. Ebben a csapatban nagyon nehéz játékidőhöz jutni. Jelenleg Marcelo a világ legjobb balhátvédje. Ki kell használnom azokat a perceket, amiket kapok, többet kell edzenem, és mindent bele kell adnom. Most rosszul érzem magam, és ezen csak úgy tudok túllépni, ha keményen dolgozom.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK