Egytől egyig: Sporting – Real Madrid

Ha Sporting, akkor 2-1-es madridi győzelem, hajrában szerzett győztes góllal. A recept ismét bevált, a Real Madrid pedig matematikailag is biztosította helyét a legjobb 16 között. Mi ismét pontozzuk egy tízes skálán a látottakat.

Csapatok

Sporting (5,5)

Végig volt tartása a csapatnak, a meccs elején jól szűkítették a területeket, kevés helyet hagyva és sok hibára késztetve a vendégeket. A második félidőben büntetőből kiegyenlítettek, és utána közel kerültek a győzelem megszerzéséhez is, ám végül pont nélkül maradtak.

Az olvasók osztályzata: 5,9

Real Madrid (6)

Majdnem az Atléticót legyaluló kezdő kocogott ki a pályára, ám meglehetősen sok hibával, és kevés helyzettel játszották végig a fiúk a találkozót. Többen is keveset hoztak önmagukhoz képest, ám Varane, majd a hajrában Benzema is jókor volt jó helyen, így ha nehezen is, de összejött a győzelem, és a továbbjutás, a mutatott játékot ne feszegessük.

Az olvasók osztályzata: 5,8

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Mateo Kovacic (7)

Egyre magasabbra teszi a lécet. Folyamatosan játékban tartotta társait jó passzaival, lendületes elfutásaival rendre zavart keltett az ellenfél középpályáján, és emellett róla állították ki Joao Pereirát is. Egyre érdekesebb kérdés lehet, hogy Casemiro és Kroos visszatérésével hogy lesz helye a középpályán, ugyanis jelenlegi formája alapján nehezen magyarázható tett lenne őt kitenni onnan.

Az olvasók osztályzata: 7,5

Keylor Navas (6)

Nem sok dolga volt, hiszen a portugál csapat mindössze kétszer talált kaput, igaz abból egy gól lett, ám a büntetőről nem Keylor tehetett, az irányt pedig nem sikerült eltalálnia.

Az olvasók osztályzata: 7

Dani Carvajal (6)

Az első félidőben a legjobbak közt volt, aztán a második játékrészre valamelyest visszaesett a teljesítménye. A védekezést megoldotta, a támadásokkal is felment, de inkább csak a létszámfölény kialakítása és a szélesség megadása érdekében, hiszen igazán támadó jellegű megmozdulása nem volt az ellenfél védekező harmadában.

Az olvasók osztályzata: 6,6

Raphael Varane (7)

Fontos vezető gólt szerzett, és védőmunkájában sem lehet találni sok kivetnivalót, egy-két apró hibától eltekintve a meccs hajrájában.

Az olvasók osztályzata: 7,6

1611231tol1ig1

Sergio Ramos (6)

Rá lehet nyomni a bélyeget, hogy volt egy nagy hibája, ám egyrészt ez a hiba nem vezetett gólhoz, másrészt két kulcsmomentuma is akadt a mérkőzésen pozitív értelemben, hiszen egyszer egy kapura tartó labdát fejelt ki, a meccs végén pedig győzelmet érő asszisztott tett Benzema fejére.

Az olvasók osztályzata: 6,6

Marcelo (5)

Lefelé lógott ki a védelemből, sokszor könnyen jött fel a Sporting az oldalán, ráadásul összehozott egy veszélyes szabadrúgást is. A második félidőben aztán lecserélte őt Zidane, valószínűleg amiatt a kisebb sérülése miatt, amit egy különös szituációban szedett össze a második félidő elején.

Az olvasók osztályzata: 6,3

Luka Modric (6,5)

Voltak jó megoldásai, és a vezető gól előtt is ő kanyarította be a labdát, ám ma ő volt (egy hangyányival) a gyengébbik horvát a pályán. Egy-két (az ő szintjén) meglepő hibája volt, de összességében megfelelően látta el feladatát.

Az olvasók osztályzata: 7,1

Isco (5)

Nem sok érdemi megmozdulása volt, remekül zárta ki őt a Sporting a játékból. Ami az Atlético ellen sikerült, az most nem, a második félidőben le is cserélte őt Zidane. Majd legközelebb.

Az olvasók osztályzata: 6,5

Lucas Vázquez (5,5)

A mezőnyharcot most sem lehet rajta számonkérni (négy fault ellene, négy szerelés), de támadásban meglehetősen keveset láttunk tőle, helyezkedési hibái voltak, és beadásaiból sem alakult ki gólhelyzet.

Az olvasók osztályzata: 6,4

1611231tol1ig2

Gareth Bale (5,5)

Aktív volt az első félidőben, több szabadrúgást kiharcolt, és igyekezett elfutásai végén Ronaldót keresni a labdákkal, de a Coates által vezetett védelmi tagozat rendre állta a sarat. A második félidőben aztán sajnos sérülés miatt kellett elhagynia a pályát.

Az olvasók osztályzata: 6,1

Cristiano Ronaldo (5,5)

Gólpasszt adott Varane-nak az első félidőben, és bár nem tudni mennyire volt ez tudatos, az eredmény szempontjából ez másodlagos. A kaput nem sikerült eltalálnia ezen az estén, bár egy második asszisztot majdnem begyűjtött, ám Asensio éppen lemaradt labdájáról.

Az olvasók osztályzata: 5,7

Cserejátékosok

Marco Asensio (4,5)

Hiába kapott több, mint fél órát, eseménytelenül töltötte az idejét. Ha egy kicsit szerencsésebb, és eléri Ronaldo labdáját, komoly helyzete is adódhatott volna.

Az olvasók osztályzata: 5,4

Karim Benzema (6,5)

Bejött, megbújt a pálya középső részén, egy-két elmozgással, passzal életjeleket adott, majd egyetlen támadó megmozdulásával a legjobb 16 közé juttatta csapatát.

Az olvasók osztályzata: 7,1

1611231tol1ig3

Fábio Coentrao (3)

Majdnem sikerült összekalimpálnia egy pontot a hazaiaknak.

Az olvasók osztályzata: 3,8

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (6)

Dicséretes hozzáállás, hogy szinte az Atlético elleni kezdőt küldte a pályára, ami már kevésbé dicséretes, hogy nem vette észre időben, hogy ez egy kicsit más mérkőzés. Talán cserélhetett volna már a félidőben is, igaz, utólag jól jött ki a két sérülés miatt, hogy van még cserelehetőség. Asensio bevetését nem igazán értettem, megmondom őszintén Benzemát vártam hamarabb, és Isco helyére pedig Jamest, posztra. A győzelem végül összejött, de a mérkőzések alatt jobban várom a mestertől azt, hogy aktívabban meccseljen.

Az olvasók osztályzata: 6

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK