2018. április 26., csütörtök

Zidane: A három pontnak örülhetünk, a mutatott játéknak már kevésbé

  • K. Kristóf
  • 2016.11.26. 21:44
Nehéz győzelem volt, de a lényeg a három pont. Ezt mondta Zinedine Zidane is mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján. A francia mester továbbá azt is elárulta, hogy Casemiro mikor lép pályára következőre, valamint James helyzetéről is szót ejtett. Pepét a visszatéréséről, Nachót az esőről, Navast pedig az országát sújtó környezeti katasztrófáról is kérdezték.

Zinedine Zidane:

A meccsről: „Ma egyedül a három pontnak örülhetünk, a mutatott játék már korántsem olyan boldogító. Előfordul az ilyesmi, kettővel vezetsz, uralod a meccset, aztán hirtelen bekapsz egy gólt. Nagyon sok eső esett, mi pedig nem tudtunk rendesen koncentrálni, így a meccs is nehezebbé vált számunkra.”

Nehéz meccs: „Persze örülhetünk, hiszen vezetjük a bajnokságot, jó formában vagyunk, és a továbbiakban is így kell folytatnunk. Ez nem egy kupadöntő volt, de kétségkívül egy nagyon fontos meccs, méghozzá egy olyan, amit nehezen sikerült megnyernünk. A Sporting jól teljesített, mi viszont nem tudtunk úgy játszani, ahogy terveztük. Ezentúl is lesznek nehezebb meccseink, bármikor lehetnek egészen a szezon végéig. Azok a csaptok, akik rosszul állnak a bajnokságban, sok problémát tudnak okozni nekünk.”

Cristiano Ronaldo góljai: „Mindig ugyanazt kérdezitek tőlem. Cristiano ilyen, bármikor gólt tud lőni. Amikor nem lő, az emberek azt mondják, rosszul játszott. Középen remekül játszott Karimmal, majd a széleken is jó volt, keményen dolgozott, újra kiváló formában van."

Jamesről: „Nem tekintek rá érdektelenül. Jól játszott, csakúgy, mint a többiek. Néha kissé ritmustalan volt, de örülök, amiért játszott.” Casemiro helyzete: „Szerdán játszunk következőre, akkor pályára fog lépni. Ma nem lépett pályára, mert más cseréket láttam jónak, de ennek ellenére ő készen állt a játékra. Szerdán játszani fog, és készen áll majd a Clásicóra is.”

Pepe: „Fizikálisan kiváló állapotban van, a sérülése rendbe jött. Örülök, hogy visszatért.”

Kovacic és Ramos lecserélése: „Kapott egy rúgást, ezért le kellett jönnie, de semmi komoly. Szólt, hogy cserét kér, így lehoztam. Csakis a mai meccsre koncentráltam, és végül is jól alakultak a dolgok. Ramost azért hoztam le a végén, hogy ne kockáztassunk vele, és Marcelónak is adhassak egy kis játékidőt.”

Pozitív statisztikák: „A statisztikák a csapat együttes erejét dicsérik, ami persze pozitív. A játékosok befektetett munkáját kell kiemelnünk, azt a munkát, amit minden nap elvégeznek. Mindig elmondtam, hogy ez a világ legjobb csapata, ezt is a kemény munkánknak köszönhetjük. A játékosoknak kéne gratulálni ezekhez a statisztikákhoz. A közös munka meghozza gyümölcsét.”

Célok: „A bajnokság vége lebeg a szemünk előtt. Én emlékszem olyanra, mikor én voltam játékos, hogy vezettük a bajnokságot, aztán semmit nem nyertünk végül. Tovább kell dolgoznunk, és várni a szezon végét. Akkor majd megtudjuk mondani, jó vagy rossz idényünk volt.”

A Clásico: „Nem aggódom. Még nem veszítettünk el, és nem is nyertünk meg semmit. Sosem lesznek egyszerű meccseink. Ha kihagyás van a koncentrációban, akkor drágán megfizetünk érte. Most viszont előttünk a Király-kupa, arra kell figyelnünk, arra kell készülnünk.”

Pepe:

A meccsről: „Nagyon nehéz mérkőzés volt, sok esővel. A csapatunk azonban tudja, hogyan kell együtt küzdeni, és megérdemelten nyert is. Boldog vagyok, amiért visszatértem, segíthettem a csapatnak, és újra küzdhettem a címerért. Három fontos pontos szereztünk, ami a végelszámolásnál sokat érhet még. Mindannyian megérdemeljük a gratulációt, mert csapatként dolgoztunk."

Küzdelem: „Annak ellenére, hogy nehéz, küzdelmes meccset játszottunk, azt mondom, remek találkozó volt. Mindent megtettek a három pontért. Jól kezdtünk, két gólt lőttünk, de aztán kicsit inaktívvá váltunk. A legfontosabb azonban, hogy az egységességünknek köszönhetően megnyertük a meccset. Bonyolult mérkőzés volt, de megküzdöttünk a győzelemért, a küzdeni tudás pedig a bajnokok jellemzője.”

Nacho:

A meccsről: „Jól kezdtük a meccset, két gólos előnyre tettünk szert. Aztán kicsit elkényelmesedtünk. Bizonytalanok lettünk, és a második félidő így nem is sikerült olyan jóra. Ez a három pont nagyon sokat ér nekünk, hiszen a következő meccsünkre, a Clásicóra így előnnyel mehetünk.”

Körülmények: „Nem hinném, hogy a meccs a lustálkodásról szólt volna. Az ilyen meccsek sosem egyszerűek. Az időjárás sem volt kedvező, a pálya állapota is megsínylette ezt, de nem szabad kifogásokat keresnünk. Nem ez volt életünk legjobb teljesítménye, de a lényeg a három pont, amit megszereztünk.”

A büntetőről: „Nem vagyok biztos benne, hogy hozzáértem-e vagy nem, és abban sem, hogy jogos volt-e a tizenegyes. Nem is mennék ebbe bele, az a fontos, hogy nyertünk.”

Keylor Navas:

A meccsről: „Nem ez volt a legjobb meccsünk, de mindig leszenk ilyen mérkőzések, amikor a csapat nem játszik jól. Örülnünk kell, amiért egy olyan meccset is behúztunk, amin nem teljesítettünk jól.”

Veretlenségi sorozat Zidane-nal: „Mindannyian azt próbáljuk tenni, amit az edző látni szeretne. Szervezett csapat vagyunk, akik tudják, mit csinálnak. Az edzőnek teljes a bizalma bennünk, úgy megyünk ki a pályára, hogy élvezzük a játékot, és közben tisztában vagyunk a felelősséggel, ami ránk hárul. Bizonyos szempontból remek sorozatunk van, de persze egyikünk sem szállt el ettől. Az edzéseken keményen dolgozunk, mindenki belead mindent.”

Következő meccsek: „Most a Király-kupa meccsre kell fókuszálnunk, ami egy nagyon fontos mérkőzés lesz, amit komolyan kell vennünk. Meg akarjuk nyerni a Kupát. Lesz még alkalmunk a Barcelonán gondolkodni. Mindenki részt akar venni azon az összecsapáson, élvezni fogjuk azt is. Reméljük, nerni fogunk.”

Üzenet a Costa Rica-iaknak: „Az országom jelenleg kemény időket él. Bízom benne, hogy az emberek visszakapják az otthonaikat, visszakapnak mindent, az életüket. Ez egy nagyon nehéz időszak számukra.”


Hozzászólások

Tabella