Zidane: Cristiano pihenni fog

A Real Madrid hazai pályán fogadja szerdán 19:00-kor a Cultural Leonesa csapatát a Király-kupa 32 legjobb csapata között. A mérkőzést megelőzően Zinedine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

A kérdések előtt a francia tréner együttérzését fejezte ki a Chapecoense tragédiája során elhunytak családjai felé:

„Mindenekelőtt szeretném a klub támogatását küldeni a kolumbiai baleset áldozatainak családjai és barátai részére. Ugyanígy a Chapecoense, valamint a szurkolók felé. Nagyon megráztak minket a történtek. Ez egy igazi tragédia, valami teljesen más. Szomorúak vagyunk.”

Az első mérkőzésről: „A Cultural elleni első meccsen nagyon jó munkát végeztünk. Most le kell játszanunk a visszavágót, és szintén jól kell játszanunk. Holnap, a szurkolókkal, akik eljönnek, hogy támogassanak, megpróbáljuk megnyerni a meccset jó játékkal, ahogy mindig.”

A Cultural csapata: „Az előző mérkőzés eredménye kedvező számunkra, de ők egy nagyon jó csapat, akik megnehezíthetik a dolgunkat. A saját bajnokságukban vezetik a tabellát, jól játszanak. Sok mérkőzésüket láttam, tisztelni fogjuk őket és megpróbálunk majd nyerni.”

El Clásico: „Felkészültünk a holnapi meccsre. Igaz, hogy 7-1-re nyertünk idegenben, ami nagyon jó eredmény, de tisztelnünk kell az ellenfelünket és a szurkolókat, akik azért látogatnak ki a BErnabéuba, hogy támogassanak minket. Megpróbálunk jó játékkal előrukkolni. A szombati egy másik mérkőzés lesz, arra is készülni fogunk.”

Casemiro: „Holnap kap majd néhány percet, ez a tervünk. Ez lesz az első meccse, azt majd később meglátjuk, hogy szombaton mi történik. Újra a csapattal van, készen áll a játékra.”

Az intenzitás hiánya néhány mérkőzésen: „Ez természetes, nem aggódom emiatt. Amit tehetünk, hogy dolgozunk, megpróbálunk jobban játszani és jobban koncentrálni. Hogyan kérhetnék azt a játékosoktól, hogy tegyenek ennél többet? Folytatnunk kell a munkát, de a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy eltervezzük. Javulhatunk, minden egyes nap azzal a vággyal kell felébrednünk, hogy egy kicsit többet tegyünk a céljaink eléréséért. Én is futballoztam egykor, voltak nagyon rossz meccseim. Mindannyinak vannak jó és rossz napjai egyaránt. Most azonban jó sorozatunk van, folytatnunk kell a megkezdett munkát, hiszen még mindig nem nyertünk semmit sem ebben a szezonban.”

Odegaard, Enzo és Tejero: „Velünk lesznek holnap. Egyikük talán több időt kap, de a tervem az, hogy mindannyian játszanak majd.”

Az El Clásico játékvezetője: „A játékvezetők a lehető legjobb teljesítményt nyújtják majd annak érdekében, hogy a mérkőzés megfelelően alakuljon, és ennyi. Mindig így gondolkodom, nem fordul meg a fejemben az, hogy a játékvezetők segítik egyik vagy másik csapat munkáját. A szurkolók egy jó meccset akarnak látni szombaton, a bírók pedig megfelelően teszik majd a dolgukat, ahogy ennek lennie kell. Engem csak a felkészülés érdekel. Mindenki teszi majd a dolgát. Nem aggódom.”

Coentrao és James: „Fábio érez némi fájdalmat, nem edzett velünk, így nem lesz ott holnap. James a keretben lesz, ahogy a többiek is. Akik ott lesznek, lehetőséget kapnak majd. Cristiano pihenni fog.”

José León: „Van egy megállapodás a klubok között, nem fogok beleavatkozni ebbe. Készülni fogunk a mérkőzésre, csak arra koncentrálok, amit tennünk kell. Nem számít, hogy mi a véleményem erről a dologról. A klub meghozta ezt a döntést, nekem pedig sok dolog van a fejemben, amiken gondolkodnom kell.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK