Egytől egyig: Real Madrid – Cultural Leonesa

13-2-es összesítéssel jutott tovább a legjobb 16 közé Zinedine Zidane Real Madridja a spanyol Király-kupában. Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)
Sokan azt hinnék, hogy nagyon könnyű értékelni egy ilyen meccs után, ez azonban korántsem igaz. Láttunk hét gólt, ebből hatot a hazai oldalon, a két csapat között azonban két osztálynyi különbség volt, és ez rettentően ki is ütközött. Ettől függetlenül a csapat visszafogottan, de néha igen lendületesen, látványos futballt bemutatva tette-vette a bogyót, a kissé motiválatlan „nagyok” teljesítményét is felhúzták a csapatba bekerülő, szemmel láthatóan lelkes fiatalok. A Clásico előtti legnagyobb cél a sérülés elkerülése volt, ez sikerült, emellett mutatós találatokat is láthattunk. Elégedetten dőlhetünk hátra és várhatjuk a futball ünnepét.
Az olvasók pontszáma: 8,3

Cultural Leonesa (4)
Ők tudásukhoz mérten mindent megtettek, de hiába volt tartalékos ellenfelük, a világ legjobb csapatában a tartalékok között is olyan tehetséges játékosok vannak, akik az első osztályban is beférnének a legtöbb csapatba. Egyáltalán nincs mit szégyellniük. Unokáiknak büszkén mesélhetik, hogy pályára léphettek a Santiago Bernabéuban a Real Madrid ellen, egy örök élménnyel gazdagodva. Nagyon szimpatikusak voltak, egyáltalán nem mentek bele felesleges szabálytalanságokba, maximális sportszerűséggel tűrték, hogy kitömik őket.
Az olvasók pontszáma: 5,4

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Mariano Díaz (10)
Kiscsapat ide vagy oda, nagyon rendben volt az ifjú dominikai játéka, nem véletlen, hogy elsöprő győzelmet aratott az olvasóknál is a meccs legjobbja szavazáson. A fiatal támadó mesterhármast ért el, két okos találattal és egy bődületesen nagy góllal. Emellett remekül mozgott, állandóan kereste a helyzet lehetőségét, folyamatosan kérte a labdát a társaktól, minden egyes mozdulatán látszott, hogy ég a bizonyítási vágytól. Én személy szerint szívesen látnám őt beszállni komolyabb meccsek 70. perce körül is.
Az olvasók pontszáma: 9,3

Kiko Casilla (6)
Első osztályú helyről nézhette a mérkőzést a 75. percig, akár arra is lett volna ideje, hogy felszaladjon a VIP-páholyba szelfizni egyet Benzemával. A kapott gólról nem tehetett, ott csak a szokásos történt: egy kiscsapat játékosa élete gólját szerezte a Real Madrid ellen.
Az olvasók pontszáma: 7

Dani Carvajal (8)
Szilárd teljesítményt nyújtott az első félidőben, még úgy is, hogy látszott rajta, nem akarja megszakítani magát a hétvégi gigameccs előtt. Hátul volt több tanári megmozdulása is, de ez az ő szintjén már-már elvárás egy ilyen meccsen, emellett két gólpasszt is jegyzett Mariano mesteri találata, valamint James fejese előtt.
Az olvasók pontszáma: 7,9

Pepe (7)
Számára olyan lehetett ez a meccs, mint egy edzés. Többet energiát kellett fordítania a támadásokra, mint a védekezésre, így kiélhette magát egy olyan szerepkörben is, ami sokkal kevesebbszer adatik meg neki a komolyabb mérkőzéseken.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Nacho (7)
Ha egy szóval kellene jellemeznünk, akkor a sokoldalút választanánk. Az első félidőben középen szerepelt, a második játékrészben viszont a baloldalra kellett kihúzódnia, de mindkét szerepkörben otthonosan mozgott, jól látta el a feladatait. Extrát ő sem nyújtott, de ez a meccs nem is erről  szólt.
Az olvasók pontszáma: 7,8

Álvaro Tejero (6,5)
Sokkal több támadófeladata volt, mint védekező, rendszeresen részt vett az offenzívákban, de érezhetően törekedett arra, hogy mindig a biztosat válassza. Próbálta a legegyszerűbben a lehető legkönnyebb helyre továbbítani a játékszert, nem cifrázta a játékot. Egyedül talán rajta érződött némi megilletődöttség, de a meccs végére ezt is levetkőzte, volt egy szép kapáslövése is.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Casemiro (6)
A brazil sérülése után először léphetett pályára, a meccs irama azt is megengedte, hogy 90 percet játsszon. Nagyon érződött rajta a kihagyás, többször tévesztett ütemet, aminek egy sárga lapos figyelmeztetés lett az eredménye. Kicsit lassúnak, darabosnak tűnt még, de ez két és fél hónapos kihagyás után természetes. Látva az állapotát – bár nem teljesített rosszul -, egyelőre úgy érzem, hogy nem szabad bedobni az első perctől a Barcelona ellen.
Az olvasók pontszáma: 7

James Rodríguez (5)
Igen, tudom, szerzett egy gólt. Ezen kívül azonban az égvilágon semmit sem csinált, olyan volt, mint önmaga lassított felvétele. Nagyon darabosnak érzem, és nem csak tegnap volt így, hanem már az előző idényben is. Ezen felül egy cseppet sem éreztem azt rajta, hogy egy kicsit is bizonyítani akarna, vagy a lehetőséget látná ebben a meccsben. Értem én, hogy az ő nevével ez nem egyszerű, de ilyen felfogással ezután sem lesz az.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Isco (6,5)
Volt néhány szép megmozdulása a neki jutó 45 perc alatt, de azért igyekezett nem túlzásba vinni a mozgást. A félidei cseréje jelzi, hogy nagy valószínűséggel a kezdőcsapat tagja lesz az El Clásicón.
Az olvasók pontszáma: 7

Martin Odegaard (8)
Jól mozgott, mutatott valamit a tehetségéből, láttunk igen szép megmozdulásokat tőle. Láthatóan sokat fejlődött az elmúlt időben, magabiztosan tette a dolgát. Néha talán túlságosan is rátekeredett a labdára, de ezúttal belefért. Lassan eljön az ideje egy kölcsönszereplésnek, hogy aztán visszatérhessen és az első csapat stabil pontja legyen.
Az olvasók pontszáma: 8

Marco Asensio (6,5)
Jól kezdte a meccset, szépen lopta el a labdát a körülményes vendégek védője elől, majd nagyszerűen centerezett, aminek köszönhetően fél perc sem volt szükség ahhoz, hogy a csapat megszerezze a vezetést. Ezt követően volt néhány jó megmozdulása, de igazán kiemelkedőt nem tudott nyújtani, gyakran szürkült bele a mezőnybe.
Az olvasók pontszáma: 7,8

Cserejátékosok

Raphael Varane (7)
Carvajal helyett érkezett a pályára, de a saját pozíciójába. Kisebb sérülése után tökéletes meccs volt ez számára, hogy mozogjon egyet. Nagyon nem kellett izzadnia.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Enzo Zidane (7)
Érdekes szituáció lehet, amikor a saját édesapád küld pályára a Santiago Bernabéuban, és bár kezdetben kicsit megilletődött, később több jó megmozdulása is volt, valamint szerzett egy okos gólt is. Szerintem hasonló bemutatkozásról álmodott az első csapatban.
Az olvasók pontszáma: 8,1

Rubén Yánez (-)
Zidane lehetőséget adott neki is, igaz, azt a hatalmas munkát, amit végeznie kellett, szinte bárki el tudta volna látni. Ez persze nem az ő hibája.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (8)
Nem meccselt rosszul a francia, de valljuk be, nem ez volt élete legnehezebb mérkőzése, sokat nem kellett törnie a fejét sem a taktikán, sem az összeállításon, hiszen osztálykülönbség volt a csapatok között. Örülök, hogy megadta a lehetőséget a fiataloknak, illetve annak is, hogy a kezdőcsapat legfontosabb játékosait pihentetni tudta.
Az olvasók pontszáma: 8,7

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK