Zidane: Marianóban mindig benne van a gól

A francia mester a csapat fegyelmezettségét emelte ki legfontosabb tényezőként, és elmondta, edzőként és apaként is büszke a fiára. A fiatalokat a debütálásukról kérdezték, Casemiro pedig a visszatéréséről beszélt.

Zidane:

Fegyelmezettség: „Nagyon fegyelmezetten játszottunk, végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, és elértük a legfontosabb dolgot: győzelem jó teljesítménnyel.”

A meccsről: „Az idegenbeli 7-1-es győzelem megnehezítette, hogy ezen a meccsen igazán jól tudjunk teljesíteni. Ami megmarad bennem a meccsről, az a játékosok által mutatott intenzitás és hozzáállás. Örülök, hogy Enzo gólt szerzett és annak is, ahogy játszott, apjaként és edzőjeként egyaránt. De mindenkivel elégedett vagyok, Odegaard és Álvaro Tejero debütálásával is. Különleges nap ez számukra, nem minden nap történik ilyen az emberrel. Yáñezzel is elégedett vagyok, mivel minden nap keményen dolgozik, most pedig megkapta a lehetőséget.”

Enzóról: „Apaként nagyon örülök a fiam sikerének. Edzőjeként sincs ez másképp. De nem csak rá igaz ez, hanem a többi játékosra, hiszen mindannyian remek munkát végeztek. Amikor hazamegyünk, vele fogok beszélgetni, de edzőként mindenkinek nagyon örülök.”

Odegaard teljesítménye: „Odegaard? Bármi megtörténhet. Nem tudom, hogy januárban mi lesz. Ma megmutatta, hogy 18 évesen van karaktere, személyisége, és nagyon jól játszott.”

Mariano góljai: „Marianóban benne van a gól, örülök a találatainak és a teljesítményének. Különleges este volt ez a madridizmus számára. Most eljött a pihenés ideje, mivel a következő mérkőzés már a nyakunkon van, ki kell pihennünk magunkat, hiszen holnap (vagyis ma – a szerz. kieg.) már arra az összecsapásra koncentrálunk. Az volt az ötlet, hogy kapni fog perceket. Az előszezon előtt beszélgettünk és maradni akart. Mariano a mi játékosunk, meglátjuk, hogy mi lesz januárban. Ma játszott és betalált.”

Casemiro visszatérése: „Casemiro jól érezte magát. A meccs elején kicsit szenvedett, de közel két hónap kihagyás után ez várható volt. Fontos volt, hogy játsszon egy teljes meccset, boldog és jól felkészült. Amikor a középpályánkra néznek az elmúlt meccsek tekintetében, látni fogják, hogy erősek voltunk. Casemiro visszatért, egészséges és készen áll, hogy segítse a csapatot. Velünk van, meg fogjuk vizsgálni, hogy mit tegyünk szombaton, de mindenkire szükség lesz.”

Cristiano, Messi és az Aranylabda: „Cristiano és Messi két különleges játékos, mindkettő a saját módján. Cristiano kivételes, csodálatos dolgokat csinál, remélem, hogy még sokáig így lesz. Meglátjuk, hogy mire lesz képes szombaton. Nem gondolom, hogy versengés lenne közöttük, én nagyon elégedett vagyok Cristianóval, és szerintem meg fogja nyerni az Aranylabdát.”

El Clásico: „Nem gondolunk az El Clásico esetleges végkimeneteleinek lehetséges következményeire, csak a felkészüléssel foglalkozunk. Bármi történjék, nem lesz döntő fontosságú. Ez egy jó meccs egy kiváló ellenfél ellen, akik egyértelműen meg fogják nehezíteni a dolgunkat, de ennyi. Készen kell állnunk. Most pihennünk kell, holnap (ma – a szerz. kieg) pedig meg kell kezdenünk a felkészülést. Nem lesz döntő fontosságú meccs.”

Mariano:

Mesterhármas: „Egy álmom vált valóra. Egyszer betalálni csodás érzés, de a három gólra nincsenek szavak. Nem is volt időm arra gondolni, hogy milyen érzések kavarognak most bennem, teljes az öröm, nagyon elégedett vagyok. Különleges este volt.”

Célok: „A célom az, hogy minden egyes nap keményen dolgozzak, az adódó lehetőségekkel pedig éljek. Arra koncentrálok, ami itt és most történik, jól mennek a dolgok, boldog vagyok. Megpróbáltuk a saját játékunkat játszani, aminek nagy győzelem lett a vége, elégedettek vagyunk. Most már az El Clásicóra koncentrálunk.”

Gratuláció: „Zidane gratulált és azt mondta, hogy csak így tovább. Csak egy pillanatra tudtam ránézni a labdára, amit hazaviszek, de tele van aláírásokkal. Később alaposabban áttanulmányozom. Enzo is nagy mosollyal az arcán tér haza, hiszen ez volt az első gólja tétmeccsen.”

Casemiro:

Visszatérés: „Örülök, hogy újra itt lehettem és azt tehettem, amit a legjobban szeretek. A meccs kimenetelével és a játékunkkal is elégedett vagyok. A két hónap kihagyás nagyon kemény volt, de örülök, hogy visszatértem. Most játszani akarok és segíteni akarok a társaimnak. Remélem, hogy kapok még lehetőséget és csúcsformában leszek, amikor az edzőnek szüksége lesz rám.”

Fegyelmezettség: „A gólszerzés és a fegyelmezett játék az, amivel megmutathatjuk, hogy tiszteljük az ellenfelünket. Emellett kötelességünk is így játszani, bármikor is vesszük fel ezt a mezt. A Real Madrid csapatainak mindig fegyelmezetten kell játszaniuk.”

A Clásico: „Most jön a Clásico, ami kétségtelenül a bajnokság egyik legnehezebb mérkőzése. Nem kell semmin változtatnunk, biztos vagyok benne, hogy készen állunk. Remélem, hogy nyerni fogunk.”

A repülőbalesetről: „Lehetetlen nem a repülőgép balesetre gondolni. Ismertem a játékosokat, az edzőt, az újságírókat… Mindegyikük családjának, barátainak sok erőt kívántam. Az itteni játékosok mind készen állnak, hogy valamilyen módon segítsenek nekik.”

Tejero:

Debütálás: „Éles meccsen debütálni a világ legjobb stadionjában, az univerzum legnagyszerűbb mezében, nos, ez egy olyan dolog, amit nem mindennap élhet át az ember. Nagyon boldog nap volt ez számomra. Eleinte persze izgultam, de a tény, hogy ilyen csapattársak mellett játszhattam, sokat segített.”

A posztjáról: „Mindkét szélen jól érzem magam, és az edző minden poszton számíthat rám. Amit magammal viszek erről a meccsről, az az a kemény munka, amit a csapat végzett, és az a fegyelmezettség, amit egész meccsen tanúsítottunk, és aminek köszönhetően továbbjutottunk a következő körbe.”

Rubén Yáñez:

A debütálásról: „Nagyon boldog vagyok, amiért minden fiatal álmát élhettem meg. Az álmot, hogy a világ legjobb csapatában debütálhatsz. Többet nem is kérhetek. A szurkolók biztatása pedig hatalmas motivációt ad.”

A meccsről: „Tudtuk, hogy komolyan kell vennünk ezt a meccset, nem szabad visszavennünk a sebességből, mert ha így teszünk, akkor az megbosszulja magát. Haza fogom vinni a mezt, amit ma viseltem, és meg fogom tartani, mint egy nagyszerű emléket.”

Enzo:

Debütálás góllal: „Debütálni és gólt szerezni a Real Madridban mindenki álma. Nagyon boldog vagyok, amiért mindez a Bernabéuban történt, ráadásul egy győztes meccsen.”

A jövő: „Ez még csak a kezdet, mindannyiunknak tovább kell dolgozni, hogy több lehetőséget kapjunk, és segíthessük a csapatot.”

A keret: „A keret kiváló, a legjobb a világon. Az egész atmoszféra is lenyűgöző, a csapattársaim üdvözöltek, tanácsokkal láttak el, minden pillanatban segítettek, ami nagyon fontos egy hozzám hasonló játékosnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK