Egytõl egyig: Barcelona – Real Madrid

A Valencia elleni döntetlent követõen az õsi rivális, FC Barcelona ellen lépett pályára José Mourinho Real Madridja, méghozzá a Spanyol Szuperkupa döntõjének elsõ mérkõzésén. A mérkõzést 3-2 arányban a hazai pályán játszó katalánok nyerték, de a Blancók két idegenben szerzett góljuknak köszönhetõen továbbra is eséllyel pályázhatnak a szezon elsõ trófeájának megszerzésére.

Iker Casillas – 7,0

Több fontos védése is volt a válogatott hálóõrnek, a három bekapott gól – bár egyik sem írható Casillas számlájára – azonban lefelé húzza értékelését. 

Álvaro Arbeloa – 6,0

A jobbhátvéd hozta megszokott, közepes formáját. A védekezésben egy-két kisebb hibát leszámítva biztos pontnak számított, a csapat támadójátékához azonban ezúttal sem tudott érdemben hozzájárulni.

Raúl Albiol – 5,0 

A spanyol válogatott kerettag Raúl Albiol ezúttal sem bizonyította, hogy mivel szolgált rá szerzõdésének meghosszabbítására. Hiába kapott a sorstól nagy esélyt Pepe sérülése után, komoly ellenféllel szemben ismét kudarcot vallott, a Barcelona gyors játékát nem tudta megfelelõ módon lekövetni. Belépõi rendre durvák és ütemtelenek voltak, Clos Gómez játékvezetõ könnyedén kiállíthatta volna, végül csak egy sárgalappal "jutalmazta" a hátvédet.

Sergio Ramos – 6,0

Alapvetõen jól látta el feladatát, a büntetõt elõidézõ szituációban azonban csúnyán lemaradt Iniestáról, mely hibáját egy elkésett belépõvel próbálta javítani, az eredmény pedig már mindenki számára ismert. Clos Gómez sajnos teljes joggal ítélt tizenegyes a hazaiak javára.

Fabio Coentrao – 6,0

Az elsõ félidõ során vétett komoly hibáját még javítani tudta, a második játékrészben viszont Pedro büntetett a portugál figyelmetlenségét követõen. Nagy csatát vívott Alexis Sánchezzel és az imént említett Pedróval.

Xabi Alonso – 7,0

Csapatának egyik legbiztosabb pontja volt a spanyol középpályás, több jó labdaszerzése is volt, hatékonyan szûrte a Barcelona támadásait. Az elsõ félidõben egy elkésett belépõt követõen sárgalapos figyelmeztetésben részesült.

Sami Khedira – 6,5

Szezonbeli elsõ mérkõzésén hozta a kötelezõt a tunéziai-német, védekezõ szerepkörben tûnt fel, ehhez szigorúan tartotta is magát, de legalább ezen feladatát jól látta el.

José Callejón – 6,5

José Mourinhón kívül nem sokan gondolták volna, hogy a kezdõben kaphat helyet a fiatal spanyol, aki azonban igyekezett élni az edzõjétõl kapott bizalommal. Mindössze egy órát töltött a pályán, ezalatt azonban nagy lendülettel játszott és bár igaz, hogy az elsõ félidõben csapatára kényszerített védekezõ játék nem tartozik erõsségei közé, ebbõl is megpróbálta kivenni a részét.

Mesut Özil – 4,0

Katasztrofális mérkõzést tudhat magáénak a Real Madrid tízese, passzai, indításai pontatlanok voltak, kapura teljesen veszélytelenül játszott. A mérkõzés során egyetlen jól elvégzett szögletét ugyan Cristiano Ronaldo a hálóba bólintotta, ez azonban nem sokat javít a német teljesítményén. A Modric személyében érkezõ konkurencia remélhetõleg felrázza majd, hiszen a csapatnak nagy szüksége lenne egy jól teljesítõ Özilre.

Cristiano Ronaldo – 6,5

Fontos gólt szerzett, mellyel már zsinórban negyedik mérkõzésén volt eredményes a Barcelona otthonában, játékán azonban továbbra is látszik, hogy nincs még csúcsformában a portugál. 

Karim Benzema – 6,0

Gyakorlatilag lekopírozta a Valencia ellen mutatott játékát, hiszen társaival ezúttal is több szép összjátékot mutatott be, a kontratámadásokban fontos szerepet játszott, kapura azonban ismételten teljesen veszélytelen volt, ami egy csatár esetében nem feltétlenül pozitív tény.

Cserejátékosok

Gonzalo Higuaín – 6,0

Karim Benzemát váltotta az argentin csatár, csapata játékán azonban nem tudott sokat lendíteni, a csatárposzton nem hozott elõrelépést jelenléte.

Ángel Di María – 7,0

Meglepetésre csak a padon kezdett a szélsõ, beállítását követõen hozta a tõle megszokott, lelkes játékát, a támadásokból és a védekezésbõl egyaránt kivette a részét. A mérkõzés utolsó perceiben szerzett szemfüles gólja nagyon sokat érhet még a visszavágón.

Marcelo – Értékelés nélkül

Alig tíz percre állt be a brazil, így teljesítményét ezúttal nem értékeljük.  

A mérkõzés legjobbja: Xabi Alonso

 

Forrás: www.penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK