Zinedine Zidane: Hogy szerencsés lennék? Valóban így van

A Real Madrid a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzését játssza a Borussia Dortmund ellen szerdán, a Santiago Bernabéuban. A találkozó előtt a hazaiak francia mestere, Zinédine Zidane, valamint a csapatkapitány, Sergio Ramos állt a sajtó rendelkezésére.

Zinédine Zidane

A mérkőzésről: „Olyan lesz ez, mint egy döntő, a csoportkör döntője. Hazai pályán játszunk majd, nagyszerű meccset szeretnénk. Nem gondoljuk túl a dolgokat, intenzitást akarunk, és mi szeretnénk először betalálni. Jól felkészülünk a meccsre, meglátjuk, hogyan küzdjük majd le a problémákat. Koncentrálnunk kell, keresnünk kell egy korai gól lehetőségét. Minden harmadik nap pályára lépünk, ezért fontos számomra, hogy minden játékosok játékra készen álljon. A csapat koncentrált, de ez egy olyan párharc lesz, ami fizikailag sokat kivesz majd belőlünk. A legfontosabb, hogy jó meccset játsszunk.”

 A csoport első vagy második helyén: „Nem gondolunk a sorsolás lehetséges kimenetelére. Fontos meccsünk lesz, a célunk mindig az, hogy a csoport első helyén végezzünk.”

Edzői munka: „Tényleg nagyon szerencsés vagyok, hiszen minden egyes nap olyasmit csinálok, amit szeretek. Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek, ennél a klubnál. Szeretem a futballt, a munkát, a szenvedélyt, fontos számomra, hogy ebben tevékenykedem.”

A játékosok: „Figyelnünk kell mindannyiuk munkáját. Igazi profik, éhesek a sikerre és nagyon tapasztaltak. Sok mindent megnyertek már, de mindig többet akarnak. Ez megsüvegelendő, nagyon fontos számomra. Ha veretlenek maradunk, az azért lesz, mert jó munkát végeznek. Mindent meg akarunk nyerni, meg szeretnénk tenni mindent, hogy annyi meccset nyerhessünk, amennyit csak lehetséges.”

Visszatérők: „Grath kivételével mindenki jól van. Toni, Danilo és Álvaro a csapattal edzenek, mind bevethetők. Fábio is jól van, készen áll. Mindannyian jó fizikai állapotban vannak.”

Benzema: „Nem aggódom miatta, tudom, hogy mindig többre van szükség, ahogy mindenki más esetében is. Jól teljesít az edzéseken, de vannak olyan meccsek, amelyeken többet várunk tőle. Mindig keményen edz, minden meccsen próbálja kihozni magából a maximumot. Látványos a munkája nap mint nap. Nem lehet mindig lenyűgözően teljesíteni. Mi mindig többet várunk tőle a benne rejlő lehetőségek miatt. Ez nem probléma számára. Mindenkinek lehet rossz és jó időszaka. Nemrég győztes gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. Tudom, hogy Barcelonában mindenki többet várt tőle, de azóta folyamatosan edz és a munkájára koncentrál. Nem fogok ítélkezni felette azért, mert volt egy olyan mérkőzése, ahol gyengébben játszott.”

James: „Elismerem a tehetségét. Edz, bevethető, ő is része a csapatnak. Ugyanúgy törődöm vele, mint mindenki mással. Amikor kevesebbet játszol, felmerülhet benned a távozás lehetősége, de ő egy fontos játékos számomra. Igaz, hogy a helyzete problémát jelent, hiszen többet szeretne játszani, de számomra fontos, hiszen az egész csapatra szükségem lesz.”

Sergio Ramos

A mérkőzésről: „A futball szerelmeseiként mi is szeretnénk tudni, hogy mi lesz a jövőben, de a célunk a holnapi győzelem és a csoportelsőség. Nagyon fontos meccs vár ránk, tudjuk, hogy milyen csapattal találkozunk, de a szurkolóink segítségével megpróbálunk egy nagyszerű meccset játszani. Utána majd várhatunk a sorsolásra.”

El Clásico: „Értékes pontot szereztünk szombaton egy nagyon nehéz pályán, egy nagy rivális ellen. Mivel az egyenlítő gólunk a végén született, így úgy tűnhet, még értékesebb, de a bajnokság nyitott, harcolnunk kell mindenért. Nem beszélünk a triplázásról, mert a madridista DNS azt diktálja, hogy az első pillanattól kezdve harcolj mindenért, függetlenül attól, hogy néhány nappal előtte mi történt.”

11 év az első találat óta: „A pályafutásom egyik legcsodálatosabb pillanata volt. Egy távoli szabadrúgás volt, azt hiszem, Raúl Bravo hozta össze. Sok minden történt azóta, de örömmel tölt el, emlékszem rá, és büszke vagyok rá, hogy még mindig itt lehetek.”

A csodás gólok: „Minél többet dolgozok, annál szerencsésebb vagyok. Mindig keresned kell a szerencséd. Raúl is mindig ott volt, a hite miatt. A remény az utolsó dolog, amit elveszíthetsz. Az elmúlt évekből pedig itt vannak ezek a csodálatos emlékek, amelyeket megmutathatok majd a gyerekeimnek. Védő vagyok, így az első számú feladatom a saját kapum védelme. Az is egyfajta pluszt jelent viszont, ha a csapat erős a rögzített szituációkban. Amikor gyerekként ültem a padon, akkor is gyakoroltuk a fejjátékot édesapámmal, ezért vagyok ennyire jó a levegőben. Ha holnap is betalálnék a 90. percben, csodálatos lenne. A legfontosabb azonban, hogy a csapat nyerjen, mi pedig a megkezdett úton haladjunk tovább.”

Cristiano és az Aranylabda: „Nagyszerű idénye volt, megnyerte a Bajnokok Ligáját és az Európa-bajnokságot, ez pedig magáért beszél. Neki kell megnyernie az Aranylabdát. Motiválja a csapatot, egy született motivátor, a Real Madrid történelmének legfontosabb játékosa.”

Zidane: „Játékosként olyan képességei voltak, amelyekkel elkápráztatott minket, ezeket a dolgokat most a padon próbálja kamatoztatni. Harmóniával irányítja a csapatot, szimpátia van közte és a játékosok között, nagyon jó az a felfogás, amivel dolgozunk. Boldogok és büszkék vagyunk, hogy ő irányítja a csapatot. Ami a taktikai és fizikai munkát illeti, nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit csinál, mindenben támogatjuk.”

Benzema: „Mindig megvédem őt. Ő eltér a többiektől, pont ezért van helye a legjobb csapatban. Emberek vagyunk, és lehetnek nehézségeink, de mindannyian hiszünk benne, ahogy a keret bármelyik másik játékosában. Várhatóan ismét gólokkal fog jelentkezni, és sok ember véleményét megváltoztatja majd, ahogy teszi azt évek óta.”

Nem szabad elkövetni ugyanazokat a hibákat: „Pár évvel ezelőtt volt egy hasonló vereség nélküli sorozatunk, és a dolgok bizony nehezebbé váltak karácsony után. Viszonylag friss emlékek ezek. Nem szabad elragadtatnunk magunkat a Camp Nou-beli mérkőzés után sem. Még itt van szinte a teljes szezon előttünk, és a klubvilágbajnokság után sokat esett a formánk abban az idényben. A hibák azért vannak, hogy tanuljunk belőlük, és remélhetőleg ez a vészcsengő időben jelzett, szóval nem fogjuk még egyszer elkövetni ezeket.”

A Camp Nou-ban mutatott gólörömről: „A fiamnak szólt, mivel úgy volt, hogy felhívom őt a mérkőzés után. A sérülés és a rehabilitáció alatt sok magányos pillanatom volt, úgyhogy egy góllal visszatérni a Clásicón igazán örömteli dolog. Örökké megőrzöm majd ezt a képet (a gólörömről – a szerk.) az irodámban.”

A bírói teljesítményről az El Clásicón: „Nem változtatnék semmit azon, amit elmondtam. Mindkét csapat egy ponttal gazdagodott, és egyszer még találkozunk a Bernabéuban. Szeretnék inkább a háttérben maradni, és nem a címlapokról visszaköszönni úgy, ahogy azt nem szeretném. Mindig maximális tisztelettel voltam a játékvezetők iránt, és nehezen tudom elhinni, hogy ha hibáznak, akkor okkal teszik mindazt. Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy ők is hibázhatnak, és maradjunk is ennyiben.”

Az adóügyekről: „Ez egy nagyon kényes téma. Én hiszek a törvényekben és az igazságszolgáltatásban. Senki sem alkalmasabb náluk, hogy meghozzák ezeket a döntéseket. Ez egy kényelmetlen téma, de nem hathat ki egy játékosra, vagy csapatra sem. Úgy hiszem, ez nem lehet hatással a teljesítményekre. Személy szerint én nyugodt vagyok ilyen szempontból, hiszen minden eddigi keresetem után el tudtam számolni. Biztosan van, ami igaz, és vannak hazugságok, hogy megbolygassanak ezekkel bizonyos dolgokat, de nem hiszem, hogy befolyással lennének a csapatra. Vannak társak, akikkel jobb kapcsolatot ápol az ember, mint másokkal. Sok dolgot beszélünk meg Cristianóval, és én mindig igyekszem elmagyarázni a történéseket az én szemszögemből. Majd mindenki úgy tesz, ahogy szerinte tennie kell. A privát élete mindenkinek csak saját magára tartozik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK