10 lépés, ami segíthet legyőzni a Dortmundot

A Marca a Real Madrid jelenleg Németországban kölcsönszereplő játékosától, Jesus Vallejótól megkérdezte, hogy szerinte mi az a 10 lépés, aminek betartása szükséges lehet a Dortmund legyőzéséhez.

1. Nem szabad hagyni, hogy birtokolják a labdát, tekintettel arra, hogy ez a játékuk alapja.

2. A labdaszerzésből előnyt kell kovácsolni. A Dortmund egyik fegyvere az, hogy a labdavesztések után azonnal nyomás alá helyezik az ellenfelet. Miután visszaszerezték a labdát, néhány másodperc alatt megpróbálnak veszélyes helyzetet kialakítani.

3. Aubameyang megállítása. Ő Európa egyik legjobb csatára, mozgásával bármely védőt képes otthagyni.

4. Két védő ráállítása Aubameyangra. Igaz, hogy a Real Madridnak kiemelkedő játékosai vannak, néhányan a világ legjobb védői közül, de sosem árthat a plusz segítség. Valaki egy az egy ellen küzd vele, a másik pedig fedez.

Jesus Vallejo

5. Növelni az intenzitást. A Dortmund komoly kerettel rendelkezik, de megerőltető a beosztásuk. Éreztetni is kell velük ezt a mérkőzés előrehaladtával.

6. Ki kell venni a játékból Weiglt. Ez nehéz, mivel a középső védők között megbújik, de biztosítani kell, hogy a lehető legkevésbé tudja kivenni a részét a játékból.

7. Le kell szerelni Weigl hosszú labdáit. Igazán kiváló játékosról van szó, a hosszú passzai pedig nagyon pontosak, veszélyes helyzeteket teremtenek.

8. Meg kell akadályozni, hogy a szélső védők túlságosan előre húzódjanak. Három középső védővel és két szélső védővel játszva jól használják a széleket, sok helyzetet dolgoznak ki így.

9. Játszd a saját játékodat! A Real Madridnak a saját játékát kellene játszania.

10. Előnyt kell kovácsolni a kontrákból és a gyors váltásokból. A Madrid nagyon gyorsan képes elérni az ellenfél tizenhatosáig, ezt pedig ki kellene használnia.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK